Kasten

14x Platenkast inspiratie


Platen of LP’s zijn allang niet meer overal in elke winkel verkrijgbaar. Platen zijn vintage geworden. Daarmee bedoelen we dat ondanks dat platen juist omdat ze heel oud zijn, nu juist weer helemaal hot is. Er zijn dan ook heel veel platenliefhebbers die een grote platen collectie hebben, waar ze erg trots op zijn. Sommigen hebben het opgeborgen in dozen, maar als je er echt trots op bent, dan wil je het natuurlijk ook aan mensen laten zien. En daar zijn hele leuke inspirerende ideeën voor. Vandaag laten wij de leukste platenkast inspiratie zien!

Platenkast inspiratie

IKEA Kallax kast voor platen

Je zou platen een beetje kunnen vergelijken met boeken. Net als je boekenkasten hebt, heb je ook platenkasten. Alleen die platenkasten zijn er dus niet echt. En al helemaal niet in elke woonwinkel die je binnenloopt. Natuurlijk zijn er wel standaard mogelijkheden die toevallig geschikt zouden kunnen zijn. De Kallax kast van IKEA is daar een heel mooi voorbeeld van. Een vakkenkast, die verkrijgbaar is in verschillende formaten en kleuren. En die vakken zijn dus bijna precies net zo groot als de hoogte en diepte van een plaat. Het handige is dat je zelf kunt bepalen hoeveel Kallax kasten je naast elkaar of op elkaar plaatst.

ikea-kallax-platenkast

ikea-platenkast

Maatwerk platenkast

Niets is mooier dan maatwerk. Dat geldt voor kledingkasten, boekenkasten en ook voor platenkasten. Een precies op maat gemaakte kast die perfect past aan die ene muur in jouw woonkamer of slaapkamer, en van de vloer tot aan het plafond loopt. Ook daar hebben we hele mooie inspirerende voorbeeld van gevonden.

inbouwkast-platen

lage-platenkast

open-vakkenkast-platen

op-maat-gemaakte-platenkast

platenkast-boekenkast-combineren

platenkast-vensterbank

platenkast-woonkamer

platen-opbergen

vintage-platenkast

brede-platenkast

grote-platencollectie

Bron: Bloggar.aftonbladet.se | Reganbakerdesign.com | Insideout.com.au

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply