Search and Hit Enter

Industrieel interieur

Ben jij een liefhebber stoere industriële interieurs, en wil jij ook een industrieel interieur in jouw eigen woning, maar je weet niet hoe je het moet aanpakken? Op deze pagina vind je handige tips, leuke ideeën en natuurlijk mooie inspiratie voorbeelden, die jij kunt gebruiken om die stoere woonstijl toe te passen in jouw interieur. Kijk snel verder!

industrieel interieur
Dit is het stoere industriële loft appartement van Ricky Chan en Brendon Garner, die hun appartement in Los Angeles op Airbnb te huur aanbieden. Het appartement ademt de industriële sfeer, met e originele bakstenen muur, de stalen kozijnen en pilaren. Klik hier voor meer foto’s.

Industriële interieurs zijn mega populairder, en worden over heel de wereld omarmd in verschillende soorten woningen. De stijl werd meer dan 40 jaar geleden geboren toen projectontwikkelaars en architecten industriële gebouwen begonnen te verbouwen tot moderne loft woningen. Dit resulteerde in woningen die gekenmerkt werden door stoere details die in tact werden gehouden. Denk aan bakstenen muren, betonnen vloeren, zichtbare leidingen, hoge plafonds, stalen kozijnen en deuren, noem maar op.

Dit moderne appartement, ontworpen en ingericht door architectenbureau Martin Architects heeft een industrieel tintje gekregen, vooral dankzij de grote glazen wanden met stalen kozijnen. Daarnaast hebben de ontwerpers gekozen voor stoere meubels zoals de cognac leren bank, de salontafel met stalen onderstel en het rustieke houten hoofdbord. Klik hier voor meer foto's.
Dit moderne appartement, ontworpen en ingericht door architectenbureau Martin Architects heeft een industrieel tintje gekregen, vooral dankzij de grote glazen wanden met stalen kozijnen. Daarnaast hebben de ontwerpers gekozen voor stoere meubels zoals de cognac leren bank, de salontafel met stalen onderstel en het rustieke houten hoofdbord. Klik hier voor meer foto’s.

Allemaal details die je tegenwoordig vrij eenvoudig door kunt voeren in alle soorten woningen. Dus je hoeft niet in een voormalige fabriek of pakhuis te wonen – een industrieel interieur is ook mogelijk in een rijtjeshuis, klein stadsappartement of nieuwbouwwoning. Om je hierbij te helpen vind je hieronder handige tips, leuke ideeën en de mooiste inspiratie voorbeelden van industriële interieurs.

Tips voor het creëren van een industrieel interieur

Net als bij alle woonstijlen, is elk industrieel interieur uniek. Dat is ook het leuke om met een inrichting aan de slag te gaan, zodat je een unieke persoonlijkheid door kunt voeren in een interieur. Maar naast de verschillen zijn er ook een aantal overeenkomsten die je vaak aantreft bij de industriële woonstijl:

 • Een open indeling en hoge plafonds zijn typerend voor een industrieel interieur. Grote, open ruimtes bestaan vaak uit meerdere kamers, zoals de keuken, eetkamer en woonkamer in één. Goed geplaatste meubels worden vervolgens gebruikt om kamers te scheiden. Deze open ruimte vergroot de zichtbaarheid van de structurele elementen, wat bijdraagt aan het industriële gevoel van de ruimte.

  industrieel interieur loft appartement
  Als je weleens afvraagt hoe een echt industrieel loft appartement uit New York eruit ziet? Dit is het perfecte voorbeeld. Ontwerper Andrew Sadokha wist van een voormalig pakhuis in New York te verbouwen tot een luxe loft appartement. Klik hier voor meer foto’s.
 • Een van de gemakkelijkste manieren om de industriële sfeer te bereiken, is door je bakstenen muren te laten zoals ze zijn. Geen verf of pleister nodig. Een rode bakstenen muur zorgt voor een prachtige achtergrond in je interieur. Het past goed bij zwart staal en warme houten accenten. Woon je in een nieuwbouwwoning? Geen probleem, met speciale bakstenen strips kan je die rauwe muur creëren die je niet kunt onderscheiden van een industriële bakstenen muur.

  Dit kleine appartement is ingericht met een industrieel interieur, waar betonnen muren gecombineerd met zijn met betonlook muren. Klik hier voor meer foto's.
  Dit kleine appartement is ingericht met een industrieel interieur, waar betonnen muren gecombineerd met zijn met betonlook muren. Klik hier voor meer foto’s.
 • Naast bakstenen muren, tref je in een industrieel interieur vaak ook beton aan in verschillende vormen, zoals betonnen muren, vloeren en plafonds. Ook hier zijn tegenwoordig goede methoden voor om die betonlook te creëren in huis, bijvoorbeeld met betonstuc of tadelakt. Met beton ciré kan je ook andere oppervlakken mee afwerken. Denk aan keuken werkbladen,  trappen en zelfs meubels. Beton kan je eenvoudig combineren met neutrale tinten zoals grijs of bruin, maar je kunt ook experimenteren met contrasterende kleuren.

  In deze stoere woonkamer is een geweldige betonlook muur gecreeerd met. In plaats van beton cire of tadelakt, hebben ze gekozen voor betonlook verven. Een makkelijke en goedkope manier om een industriële accentmuur te creëren.
  In deze stoere woonkamer is een geweldige betonlook muur gecreëerd met. In plaats van beton ciré of tadelakt, hebben ze gekozen voor betonlook verven. Een makkelijke en goedkope manier om een industriële accentmuur te creëren.
 • In de meeste huizen zouden zichtbare leidingen en structurele balken worden weggewerkt. Maar in een industrieel interieur worden deze details juist omarmd, volledig hersteld en zelfs zoveel mogelijk in het zicht gehouden. En in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het helemaal niet rommelig. Het is authentiek, rauw en boeiend.
  Naast de stoere zichtbare leidingen in het plafond, zijn in deze industriële woonkamer ook stoere meubels gebruikt van stalen buizen. Klik hier voor meer foto's.
  Naast de stoere zichtbare leidingen in het plafond, zijn in deze industriële woonkamer ook stoere meubels gebruikt van stalen buizen. Klik hier voor meer foto’s.

  Hoewel het goed is om in een industrieel interieur prioriteit te geven aan functie, zal vorm natuurlijk nog steeds een beetje invloed hebben. Dit is een reden waarom het goed is om het ontwerpproces in te gaan met een paar werkbare kleuren in gedachten. De meeste industriële interieurkleuren zijn rustiek, warm en terug te vinden in de natuur. Ze variëren van verbrand oranje tot dennengroen tot zand en cederhout. Met zoveel om uit te kiezen, is het goed om een paar geselecteerde kleuren te hebben als thema voor je eigen interieur. Deze zullen je begeleiden terwijl je je ruimte vult met zowel grote als kleine stukken, omdat ze je een basis geven om mee te werken. Ze zorgen ervoor dat je geen items krijgt die met elkaar botsen, of juist te veel van dezelfde kleur. De kunst is om daar een balans in te vinden.

 • Het interieur van dit stoere appartement uit Milaan vind je vooral donkere kleuren zoals zwart en donkergrijs. Om meer sfeer en warmte te creeeren, zijn er meubels en accessoires toegevoegd van hout en leer. De cognac leren chesterfield bank is daar een mooi voorbeeld van. Klik hier voor meer foto's.
  Het interieur van dit stoere appartement uit Milaan vind je vooral donkere kleuren zoals zwart en donkergrijs. Om meer sfeer en warmte te creeeren, zijn er meubels en accessoires toegevoegd van hout en leer. De cognac leren chesterfield bank is daar een mooi voorbeeld van. Klik hier voor meer foto’s.
 • Industriële meubels zijn gemaakt van staal, ijzer, leer en massief hout. Grote eettafels, salontafels en bijzettafels van verweerd hout, een industriële boekenkast, een nachtkastje op wielen, metalen krukken en planken zijn enkele voorbeelden van meubels met een solide, industriële uitstraling. De combinatie van hout en metaal werkt vooral goed in industriële ruimtes. Combineer dit met meubels en accessoires met een lederen afwerking om meer sfeer en warmte toe te voegen.

  Dit appartement is ingericht met hele stoere industriële details die in principe heel eenvoudig te realiseren zijn. Denk aan de stoere stalen schuifdeur die de slaapkamer van de woonkamer scheidt, de industriële eetkamerstoelen, de vintage wandlampen in de woonkamer, noem maar op. Klik hier voor meer foto's.
  Dit appartement is ingericht met hele stoere industriële details die in principe heel eenvoudig te realiseren zijn. Denk aan de stoere stalen schuifdeur die de slaapkamer van de woonkamer scheidt, de industriële eetkamerstoelen, de vintage wandlampen in de woonkamer, noem maar op. Klik hier voor meer foto’s.
 • Niets draagt ​​zo bij aan de sfeer van een kamer als authentieke vintage en industriële verlichting. Of het nu gaat om industriële hanglampen boven de eettafel in de keuken, industriële wandlampen in de badkamer of stoere vloerlampen in de zithoek in de woonkamer. Wat ook heel fijn is, is dat vintage kooldraadlampen tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn in LED variant, wat zowel beter is voor je portemonnee als voor het milieu. Industriële lampen zijn een absolute musthave in een industrieel interieur, maar ook in andere interieurstijlen zijn deze stijl lampen erg populair – of het nou gaat om een modern strak interieur of een rustiek landelijk interieur.

  De TL-buis wandlampen passen perfect bij deze stoere industriele keuken met betonlook muren en plafond. Klik hier voor meer foto's.
  De TL-buis wandlampen passen perfect bij deze stoere industriële keuken met betonlook muren en plafond. Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook:
10x Industriële kast
8x Industriële dressoir
Industriële eettafels
8x Industriële dressoir
Industriële krukken

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *