Search and Hit Enter

10x Kast op maat in de woonkamer

Wil jij een kast op maat in de woonkamer laten maken, maar je hebt nog geen idee van hoe je het precies wilt hebben? Dan kunnen we ons heel goed voorstellen. Daarom hebben we deze pagina gemaakt, met tien mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips voor een op maat gemaakte kast voor jouw woonkamer. Kijk snel verder!

kast op maat woonkamer

Kasten zijn onmisbaar in een interieur, vooral in de woonkamer. TV meubels, dressoirs, boekenkatsen, vitrinekasten, buffetkasten, servieskasten, noem maar op. Allemaal kasten verkrijgbaar zijn in ontelbaar verschillende ontwerpen, kleuren, materialen en formaten. Zóveel keuzes waardoor je soms niet meer weet waar je moet beginnen met zoeken. Dan kunnen lijstjes zoals onze 10x Design kast voor de woonkamer goed helpen. En soms heb je hele specifieke wensen voor een kast in de woonkamer. Misschien heb je een kleine woonkamer waar je de ruimte optimaal wilt benutten, of heb je juist een hele grote woonkamer waar een grote kast op maat de blikvanger wilt maken. Een kast op maat is naar ons idee altijd een goed idee. Onderstaande inspiratie voorbeelden laten zien dat ook op een hele mooie manier zien. Laat je inspireren door de mooie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips.

1. Gestroomlijnd ontwerp

Deze mooie woonkamer is ontworpen door Atelier Alter. Zij hebben in het centrum van Beijing een heel bijzonder appartement ontworpen voor een jong gezien. En maatwerk speelt daar een belangrijke rol in. De inrichting van de woonkamer kenmerkt zich met mooie afgeronde hoeken, die voor een gestroomlijnd ontwerp zorgen. Dat geldt voor de muren, maar ook voor de kast op maat, die van de vast bank overloopt, en voor de op maat gemaakte TV meubel. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer gestroomlijnd ontwerp

2. Maatwerk TV wandkast

In deze woonkamer vormt de kast op maat de blikvanger. Het interieur is ontworpen door architectenbureau XS Studio, die in het centrum van Tel Aviv-Yafo een modern appartement heeft ontworpen en ingericht. Mede omdat het een super klein appartement is, hebben de architecten gekozen om een grote kast op maat te maken in de woonkamer – een stoere zwarte TV wandkast met zowel open vakken, dichte kasten als ladekasten. De kast loopt van de vloer helemaal tot het plafond, en loopt zelfs een stukje door boven de deuropening van de kleine hal. Hierdoor is het een prachtig geheel geworden – een echte blikvanger in het appartement. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte kast op maat woonkamer tv meubel

3. Lage TV meubel naar de keuken

Deze mooie kast op maat vonden we in de woonkamer die ontworpen is door interieur- en architectenbureau thirty eight. Een aantal jaar geleden hadden ze in Kiev een modern appartement van 85m2 ontworpen, waaronder deze fijne woonkamer met open keuken. Naast groene muren, zijn ook de TV meubel en keuken uitgevoerd in hetzelfde mooie mosgroen. Ze hebben gekozen voor een op maat gemaakte lage TV meubel, die helemaal doorloopt naar de keuken, waardoor het één mooi geheel is geworden. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonnkamer lage tv meubel naar keuken

4. Inbouwkast met open haard en TV

Een open haard zorgt voor heel veel sfeer en warmte in de woonkamer, maar soms kan het best een uitdaging zijn hoe je de open haard moet combineren met de TV en de TV meubel. In deze mooie sfeervolle woonkamer koos The Designory ervoor om een op maat gemaakte inbouwkast te maken. Lage eikenhouten kasten zijn geocombineerd met hoge witte open planken. In het midden vind je de open haard aan de onderkant, terwijl de TV daarboven is opgehangen. Love it! Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer inbouwkast open haard tv

5. Strakke witte inbouwkast

Ook in deze woonkamer is er gekozen voor een op maat gemaakte inbouwkast, die ook ontworpen is door de ontwerpers van interieur- en architectenbureau The Designory. Voor dit project moesten ze deze tweede woonkamer van de woning inrichten, met toegang tot de enorme tuin. Naast de mooie met hout beklede trap, is een grote strakke witte inbouwkast gerealiseerd. De dichte witte kasten zijn afgewerkt met stijlvolle zwarte leren deurgrepen, en in het midden van de kast is een open gedeelte gecreëerd van eikenhout voor het opbergen van boeken. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer witte inbouwkast

6. Grote wandkast over de hele breedte en hoogte van de woonkamer

In de indrukwekkende portfolio van interieur- architectenstudio Alberto Fraterrigo-Garofalo vonden we deze woonkamer. Een super mooie woonkamer vol leuke ideeën. De rauwe bakstenen muur ziet er bijvoorbeeld super stoer uit, vooral in combinatie met de grijslbauwe muren en plafond, en de accentverlichting die de muur prachtig accentueert. Maar de echte eyecatcher wordt gevormd door de kast op maat in de woonkamer. De grote witte wandkast loopt over de hele breedte en hoogte van de muur en bevat zowel grote dichte kasten, lage dichte kasten als open boekenkasten. Het midden van de kast is zo ontworpen dat de TV strak opgehangen kan worden. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat wandkast over hele breedte hoogte woonkamer

7. L-vormige kast op maat

In deze woonkamer is een hele bijzondere kast op maat gemaakt. Deze loopt namelijk vanaf de muur waar het raam zit, helemaal door naar de muur van de TV meubel, en gaat zelfs daar nog de hoek om. De ontwerpers van Free Space Intent hebben de zithoek optimaal benut door een op maat gemaakte kast te realiseren die precies onder het grote raam loopt, en onder de glazen wand van het kantoor. Hierdoor hebben de gewoners ondanks de beperkte muurruimte, tóch genoeg opbergruimte in de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat l vormige woonkamer

8. Open wandkast op maat

Een kast op maat maken is niet eenvoudig, en niet voor iedereen weggelegd. Weet je van jezelf dat je niet zo handig bent, dan is het een goed idee om dit te laten doen door bijvoorbeeld een meubelmaker of timmerman. Heb je echter niet zoveel budget, dan kan het ook een idee zijn om te kiezen voor een open wandkast, die je wel vrij eenvoudig zelf kunt maken met behulp van een rekkensysteem. Deze woonkamer laat een heel mooi voorbeeld zien, waar een open wandkast op maat is gemaakt achter de bank. Dit soort rekkensystemen zijn gewoon verkrijgbaar bij alle bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer open rekkensysteem

9. Bibliotheek kast in de woonkamer

We hebben hierboven heel veel mooie maatkasten laten zien, maar de kast op maat in onderstaande woonkamer is veruit de meest bijzondere kast. Het is de woonkamer van het P_Penthouse, een ultra luxe penthouse uit het Braziliaanse São Paulo die ontworpen en ingericht is door de interieurarchitecten van Studio MK27. Alle muren zijn ingericht met een maatkasten die helemaal tot aan het plafond lopen. En dankzij de mega hoge plafonds is het effect super bijzonder geworden. Het is een soort van bibliotheek geworden. Prachtig. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer bibliotheek kast

10. Underlayment garderobekast en boekenkast op maat

Underlayment en multiplex meubels zijn mega populair. Ze zijn relatief goedkoop, maar je kunt er wel hele stoere meubels mee maken. Deze stoere woonkamer is daar het perfecte voorbeeld van. Naast een underlayment garderobekast in de open hal, hebben ze ook een grote op boekenkast op maat gemaakt als ombouw rondom de deur naar de slaapkamer. Met het zelfde materiaal is zelfs de lage TV meubel gemaakt. Klik hier voor meer foto’s.

kast op maat woonkamer underlayment

Bekijk ook:
36x Moderne woonkamer
101x Woonkamer inspiratie
10x Design kast voor de woonkamer
10x Inbouwkast inspiratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *