Interieur, Kasten, Woonkamer meubels

12x Dressoir decoratie inspiratie


Vandaag willen we laten zien hoe je een dressoir kunt decoreren met de leukste decoratie ideeën en inspiratie voorbeelden. Een dressoir is een meubelstuk die al in de Middeleeuwen erg populair was. Sterker zelfs, het was vaak dé pronkstuk in de woonkamer. Toendertijd bestond de dressoir kast uit een bovenkant en een onderkant, en werd vooral gebruikt voor het bewaren van servies, bestek, eetwaren, tafellinnen, noem maar op.

Hoewel de dressoir in de loop der tijd op verschillende manieren gebruikt is geweest, is het nooit echt weggeweest. Het heeft altijd een plekje gekregen in de woonkamer. En nog steeds is het een veelgebruikt meubelstuk. Nu wordt het echter op een andere manier gebruikt. Niet zozeer wat je er in plaatst, maar vooral wat je erop en eromheen plaatst als decoratie. Aan de hand van 12 inspiratie voorbeelden van dressoirs, laten we de leukste decoratie ideeën zien!

1. Boomstam plantenbak op vintage dressoir

Deze prachtige vintage dressoir staat super mooi bij de strakke betonlook vloer en de wit geschilderde stenen muur. Met de decoratie eromheen is het nog véél leuker geworden. Het rode vintage vloerkleed vóór de dressoir, het surfboard dat nonchalant op de vloer tegen de muur is geplaatst en de twee grote ingelijste retro prints aan de muur zijn erg leuk. En op de dressoir is een grote brede boomstam plantenbak geplaatst, waar verschillende cactussen in geplaatst zijn. Perfect!

Dressoir decoratie

2. Botanische decoratie

Het botanische thema is een interieurtrend die vooral de afgelopen jaren super populair is geworden. Planten, planten en nog eens planten. Deze stijlvolle vintage dressoir hebben ze gedecoreerd met dit botanische thema. Een grote plant in een mand op de vloer, een plant in een mand op een houten kruk, kleine plantjes op de dressoir zelf, leuke hangplanten boven de dressoir en een grote ingelijste botanische fotoprint in een mooie lijst. Het kleurrijke vloerkleed en de rotan lounge stoel passen er ook geweldig bij.

Dressoir decoratie

Planten zijn erg populair voor op de kast en boven de kast door middel van hangplanten in planthangers!

3. IKEA IVAR dressoir

In deze mooie Scandinavische woonkamer met prachtige mosgroene muren, is een hele grote brede dressoir gecreëerd. Dit hebben ze gedaan door vier IKEA IVAR kasten naast elkaar te plaatsen. Deze kasten biedt veel opbergruimte in de kasten, maar ook boven de kast kunnen er veel leuke decoratie accessoires geplaatst worden. Een mooie vaas, een stijlvolle tafellamp en leuke kleine plantjes. Aan de muur boven de kast is een grote collage van lijsten gecreëerd met verschillende soorten ingelijste prints en foto’s.

Dressoir decoratie

Met deze witte kasten kan je de dressoir zo breed maken als de muur. En hoe breder hoe meer decoratie je erop kunt zetten.

4. Decoratie op een kleine dressoir

Ook kleine dressoirs kunnen erg leuk zijn. In deze woonkamer vind je een kleine vintage dressoir tegen een mooie mosgroene muur. Daarop is een mooie plant, een ingelijste foto, een klein plantje en een vaasje geplaatst. Leuk!

Dressoir decoratie

Ook op een kleine smalle dressoir is decoratie leuk!

5. Dressoir van houten kisten

In deze woonkamer is een dressoir gecreëerd van oude houten kisten. De kisten worden gebruikt als een soort boekenkast. En naast dat er decoratie objecten op de kisten zijn geplaatst, zijn ook de twee muren eromheen heel leuk gedecoreerd met verschillende lijsten.

Dressoir decoratie

Deze dressoir is gecreëerd met verschillende oude houten fruitkisten. En ook hier is de muur erg leuk gedecoreerd.

6. Minimalistische dressoir decoratie

Een moderne strakke witte dressoir tegen een strakke witte muur. Er is gekozen voor minimalistische decoratie op de dressoir kast, met twee plantjes, het populaire boek van Tom Ford, de stijlvolle Milk lamp van &Tradition en een klein marmeren dienblad met kaarjes. Aan de witte muur vind je een ingelijste zwart wit foto en een mooie ronde spiegel.

Dressoir decoratie

7. Besta dressoir kast decoratie

Onderstaand plaatje lijkt heel erg op het plaatje hierboven. Ook op deze dressoir zijn mooie boeken, een marmeren dienblad en leuke plantjes geplaatst. En aan de muur vind je dezelfde ronde spiegel en een grote ingelijste zwart wit foto. Het grote verschil is dat ze hier voor de witte IKEA Besta kast hebben gekozen.

Dressoir decoratie

De plek boven de dressoir is ook leuk voor een mooie spiegel!

8. Grote schilderijen aan de muur boven dressoir

Op deze vintage dressoir vind je niet heel veel. De grote aandacht wordt echter getrokken door de twee grote schilderijen aan de muur boven de dressoir.

Dressoir decoratie

Hier hebben ze gekozen voor minimalistische decoratie op de dressoir. Aan de muur zijn twee grote kleurrijke kunstwerken opgehangen.

9. Keep it simple

Het hoeft niet altijd heel moeilijk. Onderstaand voorbeeld bewijst dat het ook leuk kan zijn om het lekker eenvoudig te houden.

Dressoir decoratie

Je kunt het ook eenvoudig houden zoals hier op deze vintage dressoir in de woonkamer.

10. Keramiek decoratie op vintage dressoir

Keramiek is hot! Borden, vazen, kommen, noem maar op. Het keramiek staat geweldig bij deze vintage dressoir. En ook aan deze muur hebben ze een hele vrolijke collage gemaakt van kleurrijke prints en schilderijen.

Dressoir decoratie

Een vintage dressoir met daarboven mooie kleurrijke kunstwerken aan de muur.

11. Decoratie mix op witte dressoir

Zo’n mooie grote witte dressoir vraagt erom om op een leuke manier gedecoreerd te worden. Je vindt hier een mix van leuke kaarshouders, verschillende kleine en grote vazen en mooie lijsten aan de muur.

Dressoir decoratie

Ook op en rondom deze dressoir vind je een mix van verschillende vormen van decoratie.

12. Zwevende dressoir decoratie

Deze zwevende dressoir is gecreëerd met de IKEA Besta kasten in de blauwe kleurtint. Het is het perfecte voorbeeld van wat er tegenwoordig erg populair is op en rondom de dressoir. Je vindt er een mix van stapels mooie boeken, grote lijsten, planten, keramiek, vazen, beeldjes en een lamp. En ook aan de muur boven de dressoir zijn mooie lijsten opgehangen.

Dressoir decoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Marcel 30 september 2020 at 21:24

    Waar koop ik zo een boomstam plantenbak

  • Leave a Reply