Search and Hit Enter

12x Smaragdgroen interieur

Smaragdgroen, ook bekend als emerald groen, is een kleur die een lange geschiedenis kent. In 1598 werd de kleur voor het eerst gebruikt, die vernoemd is naar de mooie kleur van smaragdgroene edelsteen. En in 2013 werd deze mooie groene tint door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. Het is een hele populaire kleur in de modewereld. En ook in de wereld van interieur & design is smaragdgroen niet meer weg te denken. Smaragdgroen is een kleur die evenwicht en harmonie symboliseert. Het heeft sterke associaties met de natuur en wordt gezien als de kleur van geluk, frisheid en vernieuwing. Hoewel het een opvallende kleur is, kan het ook voor ontspanning en rust zorgen in een interieur.

Ben jij dus op zoek naar een mooie kleur die jouw interieur een gevoel van frisheid kan geven? Lees hier alles over de kleur Smaragdgroen en hoe je het in jouw interieur kan gebruiken!

smaragdgroen interieur

1. Smaragdgroene muren

Groene muren zijn erg populair. Dat komt natuurlijk vooral omdat er heel veel verschillende mooie groene tinten zijn. Olijfgroen, mosgroen en mintgroen zijn daar hele mooie voorbeelden van, die prachtig zijn als muurkleur. En smaragdgroene muren vormen daar geen uitzondering van. Begin met een enkele accentmuur om jezelf de kans te geven om eraan te wennen. Als je er klaar voor bent, dan kan je meerdere kleuren smaragdgroen schilderen. Voor een complete smaragdgroene look, zou je zelfs het plafond mee kunnen nemen. Kies voor een kwalitatieve smaragdgroene muurverf zoals Emerald Green van Farrow & Ball of Mid Azure Green van Little Greene.

emarald groene muur

smaragdgroene muurverf farrow ball emerald green

smaragdgroene muur little green muurverf

2. Smaragdgroene vloer

In tegenstelling tot de muren, is het minder gebruikelijk om een groene vloer te nemen. Dit betekent echter niet dat het niet mooi is – Sterker zelfs, een smaragdgroene vloer kan super mooi zijn. Je creëert daarmee meteen een wow-factor in huis. Hoewel tegenwoordig heel veel vloeren verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, is het makkelijkste om een houten vloer smaragdgroen te verven. In de badkamer kan je natuurlijk ook voor smaragdgroene vloertegels gaan.

smaragdgroene vloertegels badkamer

smaragdgroene vloer verven

smaragdgroene vloer

3. Smaragdgroene tegels

We hebben hier hierboven al over over mooie Smaragdgroene tegels voor de badkamer vloer. Tegels kan je natuurlijk ook in andere ruimtes en op de wanden gebruiken. Met Smaragdgroene wandtegels kan je jouw badkamer een hele mooie blikvanger creëren. Dit hoeven dus niet alle muren te zijn. Je kan denken aan de muur boven het bad, de zijkant van het bad of de muren in de inloopdouche. En andere ruimtes waar je Smaragdgroene tegels kan gebruiken is natuurlijk het toilet of aan de keuken achterwand. Er zijn hele bijzondere tegels verkrijgbaar, waarmee je een statement kunt maken in een ruimte. Denk aan Marokkaanse zelliges tegels, geometrische tegels of schubben tegels.

smaragdgroene geometrische tegels

smaragdgroene zeliges tegels

smaragdgroene schubben tegels

4. Smaragdgroene deur

Hoewel zwarte stalen deuren steeds populairder worden, hebben de meeste mensen nog steeds standaard witte deuren in huis. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat een andere kleur deur ook super leuk zou kunnen zijn? Als je bijvoorbeeld witte muren hebt, dan kan je jouw deur naar voren kunnen laten komen door het in een andere kleur te verven. En heb je al smaragdgroene muren, dan kan je ervoor zorgen dat het een mooi geheel wordt door ook de plinten en de deur dezelfde kleur te geven.

smaragdgroene schuifdeur

smaragdgroene voordeur

smaragdgroene deur

5. Smaragdgroene lambrisering verven

Wat ook een heel leuk idee kan zijn, is om een smaragdgroene lambrisering te verven aan de muur. Dit kunnen echte lambriseringen zijn, maar dit kunnen ook geverfde lambriseringen zijn. Daarmee bedoelen we dat het onderste gedeelte van de muur smaragdgroen wordt geverfd, terwijl de bovenkant van de muur een andere kleur krijgt. Vaak is dit een neutrale kleur, zoals wit, maar je kkunt het ook combineren met een andere kleur die mooi bij smaragdgroen past.

lambrisering verven smaragdgroen

smaragdgroene lambrisering slaapkamer

smaragdgroene lambrisering verven

6. Smaragdgroene bank

Met een opvallende gekleurde bank kan je een statement maken in elke woonkamer. En laat groene banken net nou zo super leuk zijn, vooral fluwelen smaragdgroene banken. Een geweldige optie om je woonkamer een chique uitstraling te geven – of het nou gaat om een strakke moderne woonkamer of een rustieke landelijke woonkamer. Heb je nog een goede bank? Er zijn partijen die smaragdgroene hoezen verkopen die je gewoon over je oude bank kunt doen. Heb je een IKEA bank? Neem eens een kijkje bij Bemz.

fluwelen smaragdgroene bank

smaragdgroene ikea bank

smaragdgroene bank

7. Smaragdgroene kussens

Een eenvoudige en iets laagdrempeligere manier om de kleur Smaragdgroen terug te laten komen in je woonkamer, is natuurlijk met behulp van kussens. Vooral op een neutraal gekleurde bank, zoals wit, grijs of beige, kan je heel leuk opfleuren met smaragdgroene kussens. Dit hoeen niet alleen maar smaragdgroene kussens te zijn – het is juist leuk om verschillende groene tinten of zelfs andere kleuren af te wisselen. Ook op het bed kan het een leuk idee zijn.

smaragdgroene kussens op bed

smaragdgroene kussens op bank

ronde smaragdgroene kussen

8. Smaragdgroene fauteuil

Een zithoek kan nooit genoeg zitruimte hebben. Daarom is een fauteuil altijd een goed idee. En dat is meteen ook de kans om extra kleur toe te voegen in de woonkamer. Leuk als je al een smaragdgroene bank hebt, maar het is juist vooral ook leuk als je een neutraal gekleurde bank hebt. Het kan de nieuwe blikvanger worden in jouw zithoek.

smaragdgroen ligne roset

fluwelen smaragdgroene fauteuil

smaragdgroene fauteuil

9. Smaragdgroene stoelen

Dé manier om je eethoek vrolijker en kleurrijker te maken is met behulp van leuke gekleurde stoelen. En als. je lievelingskleur smaragdgroen is, dan mogen smaragdgroene stoelen natuurlijk niet ontbreken aan jouw eettafel. Net als de bank en de fauteuil, zijn fluwelen smaragdgroene stoelen super mooi. Deze staan bovendien bij heel veel verschillende soorten stoelen – of je nou een strakke tafel hebt of een stoere rustieke houten tafel. Je kunt ook eetkamerstoelen combineren met een met fluweel smaragdgroen bekleed eetbankje!

fluwelen smaragdgroen eetbankje

smaragdgroene eetkamerstoelen eettafel

smaragdgroene stoelen

10. Smaragdgroene kast

Kastruimte is onmisbaar in elk huis. Bijna in elke kamer in huis heb je opbergruimte nodig. Naast. datje er spullen in kunt opbergen Maar het moet er natuurlijk ook een beetje leuk uitzien. Wat dacht je van een smaragdgroene kast? Dit kan de halkast zijn in de hal, de dressoir in de woonkamer of de ladekast in de slaapkamer. Genoeg mogelijkheden om je lievelingsgroen in je interieur terug te laten komen.

smaragdgroene dressoir

smaragdgroene ladekast

smaragdgroene kast hal

11. Smaragdgroene keuken

Oh, en de grootste kast in huis is natuurlijk de keuken. Groene keukens zien we steeds vaker terug – van mintgroen tot mosgroen. En Smaragdgroene keukens kunnen er ook geweldig leuk uitzien – ongeacht voor welke stijl je kiest. Iets eens wat anders dan de standaard keukenkleuren? Go smaragdgroen!

mooie smaragdgroene keuken

landelijke smaragdgroene keuken

smaragdgroene keuken

12. Smaragdgroene gordijnen

Raamdecoratie zijn er in heel veel soorten, maar als je iets kleurrijks wilt, dan moet je voor overgordijnen gaan. Overgordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en stoffen. Wat bijzonder is van smaragdgroene gordijnen, is dat het best wel impact heeft op een ruimte, terwilj je het ook heel eenvoudig weer kunt vervangen.

mooie smaragdgroene gordijnen

smaragdgroene gordijnen

fluwelen smaragdgroene gordijnen

Bekijk ook:
Olijfgroen in interieur
8x Groen in huis
15x Groene muur met Farrow & Ball

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *