Slaapkamer

15x Scandinavische slaapkamer


Ben je liefhebber van de mooie, lichte en minimalistische Scandinavische interieurstijl? En wil je jouw eigen Scandinavische slaapkamer inrichten, maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen? Om je op weg te helpen hebben we vijftien mooie inspiratie voorbeelden van Scandinavische slaapkamers voor je op een rijtje gezet, met leuke ideeen en handige tips. Kijk snel verder!

scandinavische slaapkamer

1. Slaapkamer met natuurlijke kleuren

Deze Scandinavische slaapkamer, van een appartement uit 1800 in Zweden, is ingericht met mooie natuurlijke kleuren. Een lichte houten vloer is gecombineerd met lichtgrijze muren. Houten accenten komen ook terug in de vorm van een mooie linnenkast, wandplank en een stijlvolle wandhaak. Het cluster van zachte linnen kussens op het bed in beige tinten met een vleugje groen draagt bij aan de gezelligheid in deze slaapkamer. En de veren hanglamp is ook een prachtig detail om de kamer te verheffen.

scandinavische slaapkamer natuurlijke kleuren

2. Slaapkamer met ontspannen sfeer

Met zachte neutrale tinten, gekreukt beddengoed en lichte houten details geeft deze Scandinavische slaapkamer het perfecte ontspannende en rustige gevoel. Een geweldige toevoeging om het simpel te houden, zijn de grote kamerbrede linnen gordijnen, die hier niet gebruikt zijn als raamdecoratie, maar om de open kledingkast af te schermen. Een super goed idee om extra textuur toe te voegen in de slaapkamer.

scandinavische slaapkamer met rustige ontspannen sfeer

3. Slaapkamer met oudroze muren

Scandinavische interieurs kenmerken zich meestal met lichte muren, zoals wit, lichtgrijs of beige. Maar de laatste jaren zien we de opkomende trend andere muurkleuren. Deze gezellige slaapkamer laat ons perfect zien hoe je een rustige en uitnodigende ruimte kunt creëren met super mooie oudroze muren. Het bed ziet er zo uitnodigend uit met complementaire beige tinten op kussens en de deken, en het zachte licht dat binnenkomt samen met de toevoeging van groen zetten hier de toon.

scandinavische slaapkamer oudroze muren

4. Slaapkamer met groene muren

Groene muren zijn helemaal hot op het moment. En het kan ook heel mooi in een Scandinavische slaapkamer. Elke tint groen zorgt voor een rustgevend effect en de gedempte groene muurkleur in deze charmante slaapkamer is in onze ogen perfect. Het zorgt voor een warm en uitnodigend gevoel en helpt je te ontspannen. De groene muren matchen bovendien perfect met de houten vloer en het mooie neutrale beddengoed.

scandinavische slaapkamer met groene muren

5. Zolderslaapkamer

Veel mensen gebruiken de zolder als rommelkamer, volgepropt met van alles en nog wat. Zonde, want de zolder is een hele charmante ruimte die je heel leuk op een andere manier kan inrichten. Deze zolder is daar het perfecte bewijs van, waar een super stijlvolle slaapkamer is ingericht. Om extra oppervlakte te creëren en om meer natuurlijke lichtinval te creëren, is er gekozen voor een dakkapel. En er is een een grote maatkast gebouwd onder de schuine wand. De neutrale tinten in deze Scandinavische slaapkamer zorgen voor bovendien voor een fijne serene sfeer. Stel je voor dat je hier wakker wordt? Verliefd!

scandinavische slaapkamer zolder neutrale kleuren

6. Slaapkamer met klamboe

De muren in deze slaapkamer zijn bijna on-scandinavisch, maar het ziet er wel geweldig uit. Ze zijn geschilderd in sober warm grijs wat perfect past bij de karakteristieke sfeer van dit appartement. De vintage-stijl kunst en meubels, samen met de modernere stukken, werken heel mooi samen. Maar de blikvanger wordt hier gevormd door het bed met het linnen bedrok en de daarboven opgehangen klamboe. Loving it!

scandinavische slaapkamer klamboe

7. Transparante slaapkamer

Tegenwoordig zijn glazen wanden met stalen kozijnen en deuren helemaal hot. In dit appartement hebben ze gekozen voor een traditionele oplossing. Ze hebben in de woonkamer een aparte kleine slaapkamer gecreëerd door een wand te maken van teruggewonnen hout en oude ramen. Op die manie kan de slaapkamer profiteren van de natuurlijke lichtinval van de woonkamer. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar vooral ook erg knus en gezellig.

scandinavische slaapkamer scheidingswand

8. Open slaapkamer met gordijnen

In kleine appartementen wordt er ook vaak gekozen om het helemaal open te laten, waarmee je beetje een loft-gevoel kan creëren. Het grote voordeel is dat het zowel voor licht als ruimtelijkheid zorgt. Deze kleine Scandinavische in een klein studio-appartement is daar een mooi voorbeeld van. Er is gekozen voor een op maat gemaakte hoogslaper met opbergruimte aan de onderkant. In plaats van de slaapkamer volledig af te sluiten met een deur, hebben ze gordijnen ophangen. Daarmee kan je de slaapkamer helemaal open maken, maar indien gewenst ook afsluiten.

scandinavische open slaapkamer met gordijnen

9. Open slaapkamer met gordijnen

Thuiswerken werd al steeds populairder, en is die populariteit natuurlijk in een enorm tempo toegenomen. Een fijne ergonomische werkplek is dan wel zo fijn. Heb je aparte kamer over waar je een thuiskantoor kan inrichten, maar bijvoorbeeld wel een grote slaapkamer? Dan kan het een goed idee zijn om de werkplek in de slaapkamer in te richten. Deze Scandinavische slaapkamer is niet alleen mooi maar ook erg functioneel qua indeling. Het bed is achter een houten scheidingswand geplaatst die de slaapzone scheidt van de werkzone in de kamer – slim en een leuke manier om toch veel natuurlijk licht door de hele ruimte te krijgen.

scandinavische slaapkamer met werkplek

10. Slaapkamer met mintgroene muren en kast

We hebben hierboven al een hele mooie Scandinavische slaapkamer laten zien. Wat vinden jullie van de pastel mintgroene muurkleur in deze slaapkamer? Het mintgroen geeft de slaapkamer een lichte en luchtige sfeer. En wat hier erg leuk is, is dat ze niet alleen de muren hebben geverfd, maar ook de inbouwkast is meegeverfd. Het groen staat bovendien heel mooi bij de neutrale tinten beige, wit en grijs. De charmante plant en kandelaar op het nachtkastje en de subtiele mix van kussens en textiel op het bed is prachtig en past zo goed bij de eenvoudige gordijnen.

scandinavische slaapkamer mintgroene muren en kast

11. Lichte slaapkamer

Deze prachtige lichte slaapkamer is super gezellig en karaktervol ingericht, door vintage stukken en een warm accentkleurenpalet te gebruiken. De vloer is met zeep gewassen, waardoor deze erg licht is. De muren zijn geschilderd in een gebroken wit, versterkt door de witte linnen gordijnen en de witte stoffen hanglamp. Het bed is gedecoreerd met een beige linnen dekbedovertrek * en een mix van bruine en beige kussens. In combinatie met de herfsttak en de warme tinten in de kunstdruk maakt dit het palet erg warm en uitnodigend. Ik hou ook van het vintage bureau in de hoek, dat zo mooi combineert met de kunstprint en de witte tafellamp.

lichte scandinavische slaapkamer

12. Slaapkamer met muurcollage

Deze Scandinavische slaapkamer is zo gezellig, uitnodigend en karaktervol ingericht. De grote muurcollage achter het bed speelt daarbij een belangrijke rol, met verschillende mooie prints en foto’s in verschillende lijsten. Het rotan bankje van IKEA dat aan het uiteinde van het bed is geplaatst is ook een goed idee. Je kunt erop zitten, maar het is hier ook gebruikt om er mooie spullen op te plaatsten zoals boeken en vazen. Aan de zijkant is een kleine werkplek ingericht met een schattig wandbureau. Door een wandlamp en een kleine kunstprint toe te voegen, wordt dit bureau ook een eigen plekje. De pinrail gecombineerd met de spiegel aan de andere kant van het bed reflecteert de galeriewand, wat een leuke touch is.

scandinavische slaapkamer muurcollage

13. Slaapkamer met schuine wanden

Schuine wanden kunnen een hele uitdaging zijn om te decoreren, maar ze geven ook het beste daglicht en ze maken een kamer ook zo gezellig. Achter deze oude witte schuifdeuren schuilt een kleine slaapkamer die is gedecoreerd in warme tinten en natuurlijke materialen. De kleine spiegel boven het nachtkastje is een geweldig idee, die vanuit de andere kamer te zien is. De art prints passen perfect bij het kleurenpalet van het textiel en de donkere elementen combineren prachtig met de donkere houten balken van het plafond.

scandinavische slaapkamer schuine wanden

14. Slaapkamer met een zacht pallet

Deze Scandinavische slaapkamer ziet er heel eenvoudig en elegant uit. Er is niets bijzonders aan, maar het ziet er zo evenwichtig en uitnodigend uit. Het bed is geweldig dat voor het raam is geplaatst, met de grote beige gordijnen die van muur tot muur en van vloer tot plafond gaan. Ze geven de slaapkamer een elegant hotelkamerlook. Het bedlampje wordt aan de vensterbank bevestigd en een houten nachtkastje past precies naast het bed. Omdat de kamer lang en smal is, is er aan de andere kant van het raam ruimte voor een kamerbrede en kamerhoge op maat gemaakte kledingkast, wat geweldig is om deze kleine kamer rommelvrij te houden.

scandinavische slaapkamer zacht pallet

15. Slaapkamer met behang

De meeste mensen geven de voorkeur aan geverfde muren boven behang, omdat het veel meer personalisatie mogelijk maakt. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid geeft om met art prints en posters te werken die je zonder veel moeite kunt veranderen voor een eigentijdse look. Maar soms kan het juiste behang een kamer precies geven wat het nodig heeft en een extra dimensie toevoegen om het er interessant en persoonlijk uit te laten zien. Deze Scandinavische slaapkamer met het grafische blauwe behang werkt heel mooi in combinatie met het beige dekbedovertrek op het bed, het witte vloerkleed en de naturel houten bank aan het einde van het bed. De geschilderde grijze antieke kast past heel mooi tegen de grafische muur en voegt een zachte touch toe aan al het textuur.

scandinavische slaapkamer met behang

Bekijk ook:
3d-ontwerpen van een Scandinavische slaapkamer
Scandinavische slaapkamer met een retro tintje
Scandinavische slaapkamer met inbouwkast uit Göteborg
127x Slaapkamer inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply