Search and Hit Enter

Kristallen in huis

Lees hier alles over kristallen in huis. Wat zijn kristallen precies? Waarom zou je het in huis gebruiken? Welke soorten kristallen bestaan er? Op welke manieren kan je het in welke ruimte in huis gebruiken? Noem maar op. Lees snel verder!

kristallen in huis

Eeuwenlang worden kristallen in huizen gebruikt om negatieve gevoelens af te weren, welvaart aan te moedigen, slaap te verbeteren en harmonie te creëren. Zelfs de meest voorkomende kristallen op de markt werken op trillingsniveau en kunnen energie helen, beschermen en transmuteren. In je huis kom je tot rust en maak je contact met dierbaren – en kristallen kunnen ervoor zorgen dat je ruimte zowel gezellig als veilig blijft. Als je geïnteresseerd bent in kristallen in huis, kan het overweldigend zijn om de juiste soorten te kiezen. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt, om je te helpen met het gebruik van kristallen in huis.

Wat zijn kristallen?

Kristallen worden gevormd wanneer mineralen zich in een specifiek patroon aan elkaar hechten – dit patroon bepaalt het type kristal (niet het uiterlijk). Door de combinatie van warmte en de ondergrondse druk ontstaan kristallen uit vloeibare mineralen – een proces dat vaak miljoenen jaren in beslag neemt. We beschouwen kristallen graag als het DNA van de aarde, omdat ze de chemische afdrukken bevatten van de geologische evolutie die hun structuren heeft gecreëerd. In sommige inheemse culturen worden kristallen ‘de hersencellen van Moeder Aarde’ genoemd, omdat de veranderingen die een kristal doormaakt, worden vastgelegd in de samenstelling ervan.

Kristallen worden door de eeuwen heen voor talloze doeleinden gebruikt – van genezing tot bescherming tot decoratie. In feng shui worden kristallen veel gebruikt voor de specifieke energie, of de trillingen die ze naar je huis of kantoor brengen.

kristallen in huis glazen display

Het gebruik van de verschillende kristallen in huis

Er zijn verschillende soorten kristallen die er anders uitzien en een andere werking hebben. Elk kristal heeft namelijk een specifieke vibratie om energie te absorberen en om te zetten, dus je moet specifieke kristallen in verschillende delen van je huis plaatsen om aan de unieke behoeften van de ruimte te voldoen. Hieronder hebben we de populairste kristallen voor je op een rijtje gezet.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een van de meest veelzijdige kristallen op de markt en kan overal in huis worden gebruikt om positieve energie op te wekken. Het primaire gebruik ervan is om alle soorten liefde aan te trekken, van eigenliefde tot familiaire liefde tot romantiek, dus het is net zo goed thuis in je slaapkamer als in gedeelde woonruimtes. Het is ook geweldig als je last hebt van angstgevoelens en het kan helpen bij het bevorderen van vrede, sereniteit en rust. De pastelroze tint is ook verbluffend!

kristallen in huis rozenkwarts
Ruwe Rozenkwarts Edelsteen 3 – 6 cm – Hier verkrijgbaar voor €4,99.

Citrien

Voor een vleugje kleur hoef je niet verder te zoeken dan citrien. Laat je niet afschrikken door zijn zeldzaamheid en hoge prijskaartje! Door het in uw huis te plaatsen, kan je mentale helderheid en zelfs succes krijgen. Maar de beste manier om voorspoedig te zijn met citrien, is door je succes te delen, want het wordt sterk geassocieerd met vrijgevigheid. Zet dit kristal in je thuiskantoor voor de beste werking!

kristallen in huis citrien
Ruwe Citrien Edelsteen 30 – 60 mm – Hier verkrijgbaar voor €6,99.

Bergkristal

Bergkristal is een van de meest betaalbare opties voor kristallen op de markt – en zijn heldere, lichte uiterlijk maakt het een geweldige aanvulling op elke interieurstijl of kleurenpalet. Bergkristal wordt geassocieerd met geluk en optimisme, dus plaats het overal in huis waar je denkt dat je een oppepper nodig hebt!

kristallen in huis bergkristal
Ruwe Bergkristal Edelsteen 3 – 6 cm – Hier verkrijgbaar voor €3,99.

Rookkwarts

Vind je het moeilijk om beslissingen te nemen of prioriteiten te stellen in je leven? Doe wat rookkwarts in je kantoor of slaapkamer en laat het je hoofd leegmaken. Deze donkere en doorschijnende edelsteen zal in elke ruimte opvallen en kan helpen om negatieve energieën te verwijderen, zodat je je meer geaard voelt in je leven.

kristallen in huis rookkwarts
Ruwe Rookkwarts Edelsteen 40-60 gram Stukken (1 kg)

Amethist

Dit diep violette of paarse kristal is een favoriet van mensen die dieper willen slapen. Als je dit kristal op je nachtkastje of ergens anders in je slaapkamer plaatst, kan dit een positief effect hebben op je droomcyclus en je REM-slaap verbeteren. De andere voordelen zijn onder meer dat je je hoofd leegmaakt, waardoor je je rustiger en evenwichtiger voelt en nog geduldiger.

kristallen in huis athemist
Ruwe Amethist Edelsteen 40 – 50 mm – Hier verkrijgbaar voor €8,99.

Seleniet

De meeste kristallen moeten worden gereinigd en opgeladen om hun positieve energieën intact te houden. Anders kunnen ze tegengestelde, negatieve energieën opnemen, maar geen seleniet. Er wordt gezegd dat het immuun is voor negatieve eigenschappen, en dit toverstafachtige kristal is zelf reinigend en zuiverend. Het zou thuis zijn in de slaapkamer, waar het harmonie en vrede kan bevorderen.

kristallen in huis Seleniet
Ruwe Edelsteen Seleniet IJsbergje – Hier verkrijgbaar voor €8,99.

Hematiet

Kristallen zijn niet alleen ideaal voor slaapkamers voor volwassenen – hematiet is ook een geweldige optie voor kinderen. Als je kind zich moeilijk kan concentreren of de neiging heeft om overmatig opgewonden te raken, leg dan wat hematiet in de kinderkamer om te aarden. Hematiet heeft ook beschermende eigenschappen, dus het is perfect voor dit soort ruimtes.

kristallen in huis hematiet
Ruwe Hematiet Gekristalliseerd Edelsteen 3-7 cm – Hier verkrijgbaar voor €43,99.

Zwarte toermalijn

Overweeg zwarte toermalijn om wat drama aan je ruimte toe te voegen – maar alleen het esthetische soort. Het ruwe, korte, ondoorzichtige kristal is uitstekend geschikt om negatieve energieën af te weren. Degenen die lijden aan angst, onrust of obsessies zullen zich veel beter voelen met deze steen in hun ruimte. Van slaapkamers tot thuiskantoren tot woonkamers, plaats het overal waar je bescherming tegen negativiteit nodig hebt!

kristallen in huis zwarte toemalijn
Ruwe Maansteen & Zwarte Toermalijn Edelsteen ca. 30 – 60 mm – Hier verkrijgbaar voor €7,99.

Het juiste kristal kiezen

Houd bij het kopen van kristallen rekening met de bron. Stel altijd vragen bij de kristalwinkel of besteed tijd aan het onderzoeken van gerenommeerde online winkels. We raden aan om, indien mogelijk, een edelstenen- of mineralenbeurs bij te wonen, omdat je de kopers en mijnwerkers rechtstreeks kunt ontmoeten om waardevolle informatie over hun mijnbouwpraktijken te verzamelen.

Vaak zul je merken dat je aangetrokken wordt tot een bepaald kristal. Als dat gebeurt, dan is dat een goed teken! Maak verbinding met de vibratie van een kristal. Als het goed voelt, neem het dan mee naar huis en onderzoek de voordelen ervan. Als je een kristal uit de bovenstaande lijst kiest, behandel er dan een paar en kies degene waarmee je je het meest verbonden voelt. Je kunt geen verkeerde beslissing nemen. Als je twijfelt, vertrouw dan op je gevoel.

kristal lamp in slaapkamer

Kristal reinigen en activeren

Nadat je een nieuw kristal hebt gekocht, is het nodig om het een energiereiniging te geven – een simpele duik in zout water is de gemakkelijkste methode voor zwarte toermalijn, rozenkwarts en shungiet.

Sommige kristallen worden echter beschadigd door water (een algemene vuistregel: gebruik geen water om een ​​steen onder de 7 te reinigen op de schaal van Mohs voor minerale hardheid). Reinig deze door blootstelling aan het licht van een volle maan. Breng de kristallen een paar uur na zonsopgang naar binnen. Een ander alternatief is om ze onder te dompelen in palo santo-rook. We raden je aan om je kristallen één keer per maand te reinigen, omdat ze constant energie opnemen. Merk op dat citrien (en een paar andere kristallen) niet hoeven te worden gereinigd.

Als het eenmaal is gereinigd, giet je je intentie in het kristal om het te activeren. Doe dit door het kristal in je hand te nemen, je ademhaling te vertragen, je te concentreren op je intentie en dan te mediteren. Als je jouw kristal activeert om een ​​specifieke functie uit te voeren (bijv. Welvaart in uw carrière aantrekken), wees dan zo specifiek mogelijk met de formulering van je intentie. Herhaal je intentie een paar keer hardop en sluit de activering af met een lange uitademing en dankbaarheid voor de steun van het kristal. Onthoud dat elke keer dat je jouw kristal reinigt, het opnieuw moet worden geactiveerd.

Bekijk ook:
Slaapkamer styling ideeën
Vensterbank decoratie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *