Search and Hit Enter

12x Keuken schilderij

Ben je op zoek naar een leuke keuken schilderij? Zoek niet verder – Naast verschillende inspiratie voorbeelden van keukens met een schilderij, hebben we ook andere leuke wanddecoratie ideeën voor de keuken voor je op een rijtje gezet. Denk aan prints, posters of canvas of schilderij op glas, die je direct kunt kopen!

keuken schilderij

Wanddecoratie is een absolute musthave in huis – Dat geldt zowel voor de slaapkamer, de woonkamer, maar ook de badkamer en de keuken. In de keuken heb je echter wel te maken met bepaalde aspecten, waar je in de rest van je huis geen rekening mee hoeft te houden. Er wordt namelijk gekookt in de keuken, en als je kookt, dan heb je te maken met bijvoorbeeld met vet. Daarom is het belangrijk dat je de keuken schilderij, canvasdoek, prints en posters of elke andere vorm van wanddecoratie goed kan schoonmaken. Hieronder hebben we de leukste inspiratie voorbeelden, ideeën en tips voor je op een rijtje gezet!

1. Crinkled No.1

In deze mooie keuken van Sarah van Coco Lapine is een minimalistische witte schilderijplank aan de keuken achterwand gemonteerd, waar verschillende dingen op geplaatst kunnen worden. Denk aan houten snijplanken, keramiek, maar ook schilderijen, lijsten en andere vorm van wanddeocratie. In dit geval is er gekozen voor de Crinkled No.1 en No.2 prints van Coco Lapine. Een interessante abstracte formatie van een gekreukte linnen stof, gecombineerd met gedigitaliseerd vintage papier. De strepen van de linnen stof voegen dimensie toe aan de print, terwijl het vintage papier een zachte blauwe en gele tint toevoegt. Hier en hier verkrijgbaar in het formaat 30cm x 40cm.

keuken schilderij poster Crinkled Coco Lapine

2. Pampas

Droogbloemen zijn enorm populair, die er niet alleen mooi uitzien, maar ook erg duurzaam zijn. En gedroogde bloemen zijn vergeleken met verse bloemen ook erg onderhoudsvriendelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten droogbloemen. Pampasgras is daar een mooi voorbeeld van. De meeste mensen zijn bekend met de grote bosjes weelderig, grasachtig gebladerte en roomwitte gevederde pluimen van pampagras – een aantrekkelijk siergras dat in veel landschappen populair is. En je kunt ze ook op verschillende manieren een plekje geven in jouw interieur. In een vaas, gebonden aan de muur of in de vorm van een ingelijste poster of schilderij. Deze van Coco Lapine is hier verkrijgbaar in het formaat 50cm x 70cm!

keuken schilderij poster houten lijst coco lapine pampas

3. Room with a view

Droom je ook van een keuken met een mooi uitzicht? Het uitzicht uit je eigen keukenraam kan je natuurlijk niet zomaar veranderen. Daarom vinden wij dit idee zo leuk. Aan deze strakke witte muur is een kleine collage gecreëerd met drie verschillende prints en posters. De grote print aan de rechterkant is de zwart-wit poster ‘Room with a view’ – Een kijkje buiten een winterraam. Deze print geeft elke kamer een beetje perspectief! Hier verkrijgbaar in het formaat 50cm x 70cm.

keuken schilderij room with a view coco lapine

4. Hestur

Ben je een liefhebber van paarden? Dan is deze schilderij perfect voor in jouw keuken. Hestur is een prachtige fotografische afdruk van een prachtig donker IJslands paard met witte manen. ‘Hestar’ is de IJslandse vertaling voor ‘paard’, en is in de afmeting 50cm x 70 cm gedrukt op 250g Art print papier. De strakke moderne schilderijplank ziet er ook niet verkeerd uit met handige kleine zwarte haakjes aan de onderkant, waar je bijvoorbeeld theedoeken aan kunt hangen.

keuken schilderij coco lapine paard poster hustur

5. Cædere

Heb je een strakke moderne of een industriële keuken, en ben je op zoek naar een stoere schilderij? Bij Sarah vonden we deze stoere print, genaamd Cædere. Het woord ‘Cædere’ in het Latijn betekent ‘snijden’. In deze kunstdruk is een verzameling van acht antieke scharen gevormd uit verschillende lagen verftexturen en streken. De schaar wordt op ware grootte weergegeven en wordt beschreven met hun naam en geschatte grootte. Hier verkrijgbaar in het formaat 50cm x 70cm.

keuken schilderij poster coco lapine vintage gereedschap

7. Jardin

Heb je een eettafel in jouw keuken? Dan is het ook een leuk idee om je eethoek compleet te maken met een schilderij of ingelijste poster aan de muur boven de eettafel. Deze minimalistische eethoek is mooi gedecoreerd met Jardin – Een zwart-wit foto van het dak van de Jardin d’Hiver (wintertuin) van de Koninklijke Serres in Laken, Brussel. De moderne zwarte wandlamp naast de poster past er perfect bij. Hier verkrijgbaar!

keuken schilderij poster jardin eettafel

8. Berlin Swim

Vind je het zonde om te boren in die nieuwe strak gestuukte muur in jouw keuken? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon ergens op plaatsen, en tegen de muur laten leunen. In deze keuken hebben ze de mooie Nils String kast geplaatst vol mooie spullen. En op de tafel, leunend tegen de muur, vind je de prachtige zwart-wit print Berlin Swim – Een afdruk van het oude zwembad van Stadtbad Wedding in Berlijn.

keuken schilderij poster berlin coco lapine

Leestip: Koken alsof je leven ervan afhangt

9. Pairs

Heb je een grote kale muur in de keuken, dan kan het ook een leuk idee zijn om een collage te maken met verschillende schilderijen, prints of posters in lijsten of andere vormen van wanddecoratie. In de stijlvolle eethoek van deze keuken is een grote collage gemaakt met meerdere lijsten, met kunstwerken van Zweedse kunstenares Anna Johansson. Een van die prints is de mooie ‘Pairs’ prints, een abstracte kunstwerk waar twee vlakken met elkaar worden verbonden door een derde organische vorm met zwarte lijn. Hier verkrijgbaar.

Leestip: Tips voor het maken van een collage van lijsten aan de muur

keuken schilderij collage pairs

10. Source

Als je een kleine keuken hebt, dan is de werkruimte vaak schaars, en kan je kunstwerken beter ophangen of bijvoorbeeld op een schilderijplank plaatsen. Heb je echter een grote keuken met een groot werkblad, dan zou je de schilderij of lijst ook gewoon op het werkblad kunnen plaatsen. Het voordeel is natuurlijk dat je niet in de muur of keuken achterwand hoeft te boren. In deze prachtige keuken met donkere houten kasten en taupe muur is de mooie abstracte Source print van Leise Dich Abrahamsen geplaatst, ingelijst in een strakke zwarte lijst. Hier verkrijgbaar.

keuken schilderij source

11. FIGURE 04

Lijntekeningen zijn super populair, maar er zijn slechts een handvol kunstenaars die er echt heel goed zijn in. ÉÉn van die kunstenaars is de Deense Carsten beck Nielsen van BYCDESIGN STUDIO design, die voor The Posterclub de print FIGURE 04 heeft gemaakt – Figuur 04 toont een prachtig minimale lijntekening, perfect om een strakke afwerking in elk huis te voltooien. In deze stijlvolle keuken is het strak aan de witte keuken achterwand opgehangen. Hier verkrijgbaar.

keuken schilderij figure 04

12. Lemon

Een andere manier om een schilderij in de keuken te plaatsen, is op een krukje of op een bankje. Ook dan hoef je geen lelijke gaten te boren in de strakke keukenmuur. Je zou het bankje kunnen zien als een soort bijzettafel waar je niet alleen een schilderij op kunt plaatsen, maar ook andere mooie objecten zoals vazen, keramiek of mooie boeken. Op dit houten bankje vind je onder andere mooie Condeolences 04 print van Ronelle Pienaar Jenkin. Ziet het er niet super leuk uit? Hier verkrijgbaar.

keuken schilderij op bankje

Bekijk ook:
Fotowand maken? 10x ideeën!
20x Keuken achterwand tegels
Kunstwerken die bij elkaar passen

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *