Search and Hit Enter

Modern luxe appartement met natuur thema interieur

Ben jij een liefhebber van moderne luxe interieurs, en ben je gek op de natuur en mooie planten? Vandaag nemen we je maar naar Hong Kong – We gaan binnenkijken in een modern luxe appartement, waar de natuur en planten een belangrijke rol innemen in het interieur!

modern luxe appartement met natuur thema interieur

Multidisciplinair ontwerppraktijk Lim + Lu heeft het interieur van dit 167 vierkante meter grote appartement in de metropool Hong Kong opgeknapt om het te laten voelen als een ‘elegant en toch schilderachtig zomerhuis’. Het is ontworpen voor een Japans en Brits stel met twee kinderen, dat een grote liefhebber is van de natuur.

Groen binnen in huis halen

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van een gebouw uit de jaren 50. De ramen van het appartement zijn perfect in lijn met de bomen eromheen. Om deze verbinding met het buitenleven te versterken, heeft Lim + Lu alle bestaande, kleine ramen vervangen door grotere ramen met verouderd staal die meer natuurlijk licht binnenlaten en de ruimte groter doen aanvoelen.

grote glazen achterpui met zwarte kozijnen woonkamer

De zwarte houten jaloezieën en delicate koperen details accentueren het gevoel van een elegant en toch schilderachtig zomerhuis. Alles bij elkaar werken deze elementen samen, waardoor de bewoners niet alleen in ingetogen luxe leven, maar ook één met de natuur.

Daarnaast streefden de ontwerpers ernaar om een ​​open ruimte te creëren en zoveel mogelijk natuurlijke elementen in het ontwerp op te nemen. Neutrale kleuren en afwerkingen zorgen ervoor dat de vele tinten groen die de ruimte versieren een levendig, gezond groen laten schijnen, waardoor de lijn tussen buiten en binnen vervaagt.

Open indeling

Om een open indeling te creëren die naadloos overgaat tussen de keuken, eetkamer, woonkamer, studeerkamer en balkon, werd de originele gesloten keuken geopend en gecombineerd met de woonkamer, waardoor deze grote open ruimte werd omgevormd tot een ruimte voor familiefeesten, of het nu is tijdens een maaltijd in de eetkamer of activiteiten bij de bank. Dit alles terwijl je geniet van het landschap door de grote glazen pui met stoere zwarte kozijnen, het uitzicht omlijst door palmbomen en groen om het gevoel van de perfecte zomerhuis echt tot leven te brengen.

luxe marmeren ovalen eettafel

modern luxe appartement met natuur thema interieur

Master bedroom

Ook in de slaapkamer zijn de originele ramen vervangen door grotere ramen met dezelfde zwarte stalen kozijnen en chique gouden handgrepen. De strakke muren zijn gecombineerd met een groot hoofdbord wand, dat volledig bekleed is met stijlvolle houten latten, waardoor de slaapkamer een nóg luxere sfeer heeft gekregen.  Daarnaast zijn er ook ook grote kasten op maat gemaakt met super mooie Cane Webbing deuren en gouden gouden deurknoppen.

Vanuit de ‘inloopkast’ met de Cane webbing kasten, loop je zo binnen in de badkamer en suite. Daar waar het in de badkamer erg licht is, is er in de badkamer juist gekozen voor een donkere kleurenpallet, bestaande uit grijze vloertegels en zwarte visgraat tegels aan de wanden. Net als in de rest van het interieur, heeft ook de badkamer een luxe sfeer gekregen, dankzij houten en gouden afwerkingen.

cane webbing kledingkasten slaapkamer

luxe slaapkamer houten wandbekleding

zwarte visgraat wandtegels badkamer ovalen spiegel

Thuiskantoor

Een uitdaging die in de huidige samenleving steeds prominenter wordt, is die van het thuiskantoor en hoe het in een woonruimte kan worden geïntegreerd om het zowel comfortabel als productief te maken. De bewoners werkten vaak vanuit huis; daarom was een effectief werkplek ontwerp voor dit appartement erg belangrijk. Voor Lim + Lu was het idee om een rustige ruimte te creëren om na te denken en te werken, met natuur en groen om het landschap energie te geven zonder de focus te belemmeren. De hoge ramen en koperen accenten maken de moderne interpretatie van een studeerkamer overbodig en zorgen in plaats daarvan voor een sfeer die creativiteit en een positieve werkmentaliteit aanmoedigt. Een overvloed aan daglicht, neutrale kleuren en hout sieren de ruimte en brengen de visuele elementen in evenwicht, net zoals men moet doen tussen werk en ontspanning.

thuiswerkplek houten wandbekleding marmeren bureau

Het thuiskantoor is ingericht met een L-vormig bureau van Calacatta marmer, dat onder ingebouwde houten planken met messing accenten staat. Bij het raam is een chill-plek ingericht met de iconische Eames Lounge Chair, waar je van de natuur kunt genieten. Ontworpen als een rustig toevluchtsoord, bevindt de werkruimte zich in de lichtste hoek van het appartement met hoge ramen over twee muren.

Leestip: Productief thuiswerken? 8x Tips voor het inrichten van een praktische thuiswerkplek!

fijne thuiswerkplek eames lounge chair

houten wandrek met gouden plankdragers

Groene kinderkamer

Een andere ruimte in het appartement dat erg bijzonder en mooi is geworden, is de kinderkamer met eigen badkamer ensuite. Voor de kinderkamer was het idee om een gevoel van privacy in een open ruimte op te nemen zonder de isolatie van afzonderlijke ruimtes om een gevoel van saamhorigheid te bevorderen. Zacht gedempte groene muren complimenteren het algemene motief van de natuur, terwijl het toch een gevoel van energieke jeugd en levendigheid geeft.

groene muren gedeelde kinderkamer

groene houten wandbekleding kinderkamer

Leestip: 15x Groene muur met Farrow & Ball

De kinderbadkamer is ontworpen met de traditionele Japanse badkamer in gedachten, met een diep bad en een aparte doucheruimte die kan worden gebruikt voor ontspanning en reiniging. Omdat dit soort badkamers typisch natte ruimtes zijn, maakt een met zuur gewassen graniet de oppervlakken van de ruimte af, wat een kalmerende meditatieve sfeer benadrukt. Omdat deze weekkamers nauw verbonden zijn met het concept van vernieuwing, hoopt Lim + Lu degenen die deze ruimte gebruiken dezelfde revitalisering van lichaam en geest te bieden.

donkergrijze betonlook tegels badkamer

Fotografie: Lit Ma

Bekijk ook:
In dit loft appartement gaan luxe en industrieel samen
Mooi modern appartement van 100m2 in interieurontwerper door Yael Perry
Penthaus PK43 – Modern stoer appartement in Krakow!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *