Search and Hit Enter

Mooi appartement van 66m2 met een modern jaren ’50 interieur

Kom binnenkijken in dit super mooi appartement, ontworpen door architectenbureau Raca Architects. Het is weliswaar een kleine appartement met een woonoppervlak van slechts 66m2, maar door maar mede door een slimme indeling en uitgebalanceerde verhoudingen hebben de Poolse architecten ervoor gezorgd dat het appartement veel groter lijkt. Laat je inspireren!

mooi appartement van 66m2 met een modern jaren 50 interieur

Ondanks het feit dat het pand zich in een nieuwbouwwijk bevindt, werd een stijl voorgesteld die verwijst naar het midden van de eeuw en het modernisme van de jaren ’50. Naast een praktische, en tegelijkertijd verrassende indeling, maakte de unieke selectie van materialen en meubels het mogelijk om een ​​nieuwe ruimte met een oude ziel te creëren.

Er is gekozen voor een hele chique visgraat PVC vloer, die de toon zet in dit interieur. De vloer zorgt niet alleen voor een warme en elegante look in het interieur, maar biedt ook hele praktische voordelen. Het is super duurzaam, is erg eenvoudig in onderhoud, en het heeft ook een geluiddempende werking – wat het een ideale vloer is voor een appartement met onderburen. En wat ook heel fijn is, is dat het een hele geschikte vloer is in combinatie met vloerverwarming.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden met PVC? Laat je adviseren en inspireren door een een specialist, zoals Floer.

De mooie warme vloer zijn gecombineerd met strakke witte muren, maar in de woonkamer is aan de grote muur een lambrisering geschilderd in een mooie lichtgrijze muurverf.

kleine woonkamer visgraat pvc vloer vloerkleed

Open inloopkast in de hal

Vanuit de de voorkeur kom je terecht in een ruime hal. Hoewel je ogen meteen zullen richten op de woonkamer, waar een opvallende terracotta kleur bank staat, is er in de hal ook heel veel moois te vinden. De open inloopkast is daar een heel goed voorbeeld van. Niet alleen de locatie is verrassend, de inloopkast zelf is ook super mooi en strak afgewerkt. Er is een duidelijke visuele grens zichtbaar, door de vloer van de hal overloopt op de super chique grijze terrazzo vloertegels in de inloopkast.

De op maat gemaakte kasten zien er niet alleen erg mooi en strak uit, afgewerkt met een lichtgrijze kleur, iets donkerdere plinten, en ronde deurknoppen – hiermee hebben de ontwerpers ook gezorgd voor hele praktische opbergruimte voor de bewoners.

Jaren ’50 én 2023!

De dagelijkse zone is de etalage van het appartement. De architecten zorgden ervoor dat het elegant en tegelijkertijd gezellig en uitnodigend was om samen tijd door te brengen. Organische vormen, afgeronde hoeken, maar ook de keuze voor een notenhouten tint van houten elementen verwijzen naar het design van de jaren 50. Tegelijkertijd zijn dit ook kenmerken die helemaal passen bij de nieuwste woontrends van 2023.

praktische indeling kleine woonkamer open keuken

Het centrale gedeelte van de woonkamer ingenomen door een mooie hoekbank van het Poolse merk Sits, bekleed met velours in een mooie terracotta tint. Dit sterke kleuraccent snijdt op interessante wijze door de monochrome ruimte en scheidt visueel de open keuken van de woonkamer. De bank wordt dus op deze manier als een soort scheidingswand gebruikt. De eettafel achter de bank is ook een slimme keus geweest, waarmee je niet alleen heel veel ruimte bespaart, maar het is ook bevorderlijk voor de gezelligheid.

De zithoek is verder afgemaakt met een mooi grijs vloerkleed, een moderne zwarte ronde salontafel en de TV meubel. In plaats van op de TV meubel, is de TV aan de muur gehangen.

Knusse zithoek

Naast het woonkamer gedeelte met de grote bank, is er nog een extra zithoek ingericht aan de rechterkant. Er is een grote op maat gemaakte kast gebouwd, bestaande uit dichte kasten aan de onderkant, gecombineerd met een boekenkast met open vakken aan de bovenkant. Ze hebben er een echte knusse zithoek van gemaakt met een comfortabele moderne fauteuil, bijzettafel, vloerlamp en meerdere leuke groene planten in een plantenstandaard op de vloer.

mooi klein appartement slimme indeling zithoek

Chique keuken

De open keuken is een ander hoogtepunt van het interieur. Deze grenst zowel direct aan de woonkamer, maar ook aan de inloopkast met de maatkasten. Vanuit de keukenzijde heeft de kledingkast een mooie afgeronde hoek, wat natuurlijk functioneel verantwoord is, maar het is ook één van de vele modernistische accenten in het interieur.

open keuken houten kasten eettafel achter de bank

Passend bij de sfeer en stijl van het interieur, is er gekozen voor prachtige houten keukenkasten. Slim ontwerp van ingebouwde opslag liet toe om af te zien van zwevende wandkasten in de keuken. In plaats daarvan vind je een brede minimalistische wandplank over over de hele breedte, wat ervoor heeft gezorgd dat de keuken optisch lichter is geworden. Silestone grijs kwarts conglomeraat van Cosentino werd gekozen voor het werkblad én de keuken achterwand. Door zijn veelzijdigheid werd hetzelfde materiaal zelfs ook gebruikt voor de wastafel in de badkamer en de TV meubel in de woonkamer. Het Cosentino-materiaal is gekozen vanwege de hoge weerstand tegen vlekken, beschadigingen, water en het uitzonderlijke reinigingsgemak. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook super mooi uit.

Mooie kleine badkamer

De indeling van de badkamer verwijst naar de stijl en kleuren die in de rest van het appartement worden gebruikt. De architecten stelden tegels voor met een grijze terrazzostructuur, die ook terug te vinden zijn in de gang en de kitchenette. Tegenover de entree bevindt zich een hangend wastafelmeubel met een gefineerd front. Daarboven hing een ruime kast met spiegeldeuren. Hoewel deze elementen onafhankelijk zijn, vormen ze een visueel onafscheidelijk geheel. De doucheruimte wordt gescheiden door een transparant glazen scherm. Het unieke van dit interieur wordt benadrukt door witte armaturen en badkameraccessoires.

kleine badkamer houten badkamermeubel Silestone werkblad

Fotografie: Tom Kurek

Bekijk ook:
Stoer klein appartement van 50m2 in São Paulo
Binnenkijker vol leuke ideeën voor het inrichten van een klein appartement

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *