Search and Hit Enter

Binnenkijker vol leuke ideeën voor het inrichten van een klein appartement

Klein wonen is niet erg, vooral niet als je het leuk en praktisch inricht. En gelukkig zijn er heel veel leuke ideeën om een klein appartement leuk en praktisch in te richten. Vandaag nemen we een kijkje in een klein appartement waar een aantal van deze ideeën tot in perfectie is uitgevoerd. Kijk en huiver!

Binnenkijker vol leuke ideeën voor het inrichten van een klein appartement

Open keuken

Het appartement gelegen in Södermalm in Stockholm heeft een woonoppervlak van slechts 45m2. Dan kan je wel zeggen dat het appartement klein is. Maar als je de foto’s bekijkt, lijkt het appartement veel groter dan de 45m2. Dit is voornamelijk te danken aan twee factoren. Eén keuze zie je vaker terugkomen in kleine appartementen en huizen, en dat is de keuze voor een open keuken. Door de kleine keuken en kleine woonkamer samen te voegen, is het een groter en veel ruimer geheel worden.

open-keuken-klein-appartement

ronde-eettafel-open-keuken

slaapkamer-klein-appartement

zwart-staal-interieur

kleine-badkamer-klein-appartement

hal-klein-appartement-inspiratie

hal-klein-appartement

Strakke witte keuken met bakstenen keuken achterwand

Er is gekozen voor een moderne witte keuken, die afgewerkt is met stijlvolle kleine bruine leren deurgrepen, een carrara witte marmeren werkblad, een gouden kraan. Deze vormen een bijzonder mooi contrast met de rauwe bakstenen keuken achterwand.

De keuze voor een open keuken heeft er zelfs voor gezorgd dat er ruimte is ontstaan om tussen de keuken en de woonkamer een eettafel te plaatsen. Een mooie ronde witte eettafel met vier stijlvolle witte Scandinavische eetkamerstoelen.

scandinavische-woonkamer-klein-appartement

woonkamer-open-keuken-inspiratie

witte-ronde-eettafel-witte-stoelen

Glazen wand en stalen kozijnen

Om het kleine appartement nóg ruimtelijker te maken, hebben ze hier ook besloten om de slaapkamer meer bij de woonkamer te betrekken. Dit hebben ze gedaan door de vaste muur tussen de slaapkamer en de woonkamer te vervangen met een grote glazen wand. Geen normale glazen wand, maar een glazen wand, die voorzien is van zwarte stalen kozijnen. In diezelfde wand is ook en glazen deur met stalen kozijnen verwerkt.

slaapkamer-stalen-kozijnen-glazen-wand

Het transparante karakter van het glas zorgt voor de ruimtelijkheid in het appartement, terwijl de zwarte stalen kozijnen het interieur een stoer en industrieel karakter geven. Desondanks blijft de Scandinavische stijl prominent aanwezig. De strak gestuukte witte muren, de originele houten vloer in de keuken die stoer overloopt naar de chique visgraat vloer in de woonkamer, de mooie Scandinavische meubels, noem maar op.

glazen-wand-slaapkamer-woonkamer

Binnenkijker vol leuke ideeën voor het inrichten van een klein appartement

Binnenkijker vol leuke ideeën voor het inrichten van een klein appartement

klein-balkon-klein-appartement

Bron: Bosthlm.se

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *