Search and Hit Enter

Zacht industrieel, bestaat dit wel? Ja zeker!

Toen de industriële stijl nog maar pas nieuw was in privé interieurs, zag men heel wat stoere woninginrichtingen, soms wel een beetje ongebruikelijk. Het was net alsof een fabriek zijn activiteiten gewoon gestopt was en er was een gezin ingetrokken tussen al de industriële elementen. We gaan niet beweren dat dit lelijk was, maar… ondertussen is de industriële stijl toch sterk geëvolueerd. Laten we het de ‘zacht industriële stijl’ noemen: nog altijd stoer, nog altijd stijlvol, maar toch een stuk toegankelijker voor het grote publiek.

zacht industrieel interieur

De industriële stijl kan nu in elke woning

Als je van de industriële woonstijl houdt, dan zit dat gewoon in je genen. En gelukkig hoef je nu geen oude fabriek meer op te knappen om je levensstijl te kunnen waarmaken. Zelfs in het kleinste appartementje op de 10e verdieping kun je zonder zorgen een industriële stek inrichten. Jij bepaalt zelf hoe stoer en robuust je met je inrichting gaat. Het voordeel van de industriële stijl is dat het niet allemaal te perfect moet ogen. Integendeel, het mag best wel cosy gemaakt worden. Bij industriële meubelen moet je de indruk krijgen dat ze er al vele jaren staan. Pas dan krijgen ze een ziel.

Leestip25x Bakstenen muur in huis

zacht industrieel interieur bakstenen muur

Met industriële basiselementen kom je al een heel eind

Stel dat je van een lege woning start, begin dan met de belangrijkste meubelstukken en accessoires in industriële stijl te kiezen. Denk daarbij aan je eetkamertafel en -stoelen. Kies ook je salontafel industrieel en laat je zitbank hierbij aansluiten. Ga ook voor een dressoir of wandplanken industrieel. En vergeet ook je verlichting niet in de industriële stijl te kiezen. Eigenlijk is dit al ongeveer voldoende om een industriële sfeer in je woning te creëren.

Leestip10x Industriële werkplek

zacht industrieel interieur meubels

Vul aan, combineer, experimenteer

Laat deze basis een tijdje op je inwerken en ervaar hoe het aanvoelt. Wil je toch nog meer stoere feeling? Dan kun je een aantal accessoires bijvoegen. Een stoere spiegel, een industrieel vloerkleed en industriële wanddecoratie kunnen mondjesmaat toegevoegd worden. De boodschap is hier: experimenteer en speel met vormen en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in de industriële stijl. Van leuke emaille muurborden tot thermometers, klokken en kledinghangers… ze bestaan in de Industrial Style. Naast je woonkamer wil je waarschijnlijk ook je andere kamers industrieel inrichten: keuken, slaapkamer, badkamer, tot je kleinste kamertje toe. Kunst is om al deze elementen toch tot een stijlvol geheel te combineren. Experimenteren is de enige manier om dit te bereiken. Eén ding is zeker: industriële meubelen en accessoires zijn zo leuk dat je er nooit genoeg van krijgt.

industriele eettafel stoelen mix

Bekijk ook:
Modern landelijk appartement met een industrieel tintje
10x Industriële kast
In dit loft appartement gaan luxe en industrieel samen

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *