Meubels

Open kledingkasten


Vroeger moest men er niet aan denken om een open kledingkast te hebben. Het ziet er niet alleen rommelig uit, een open kledingkast vangt ook heel veel stof op. Maar langzaamaan is er een switch gekomen rondom open kledingkasten. Ze worden steeds meer geaccepteerd. Mensen vinden het zelfs helemaal leuk en hip. Vooral voor de fashionista’s en bloggers, die een enorme kledingcollectie hebben is een open kledingkast één groot feest. Je ziet namelijk alles in één oogopslag hangen. Waarom zou je dat niet willen, toch?!

open kledingkasten

Modulaire systemen

Open kledingkasten zijn eigenlijk normale kledingkasten, maar dan zonder deur. We hebben het hier al gehad over kledingkasten met glazen deuren, wat natuurlijk ook een mooie optie is. Wat wel zo is, is dat open kledingkasten vaak om modulaire kledingkast systemen gaat. Daarmee bedoelen we dat je met behulp van losse onderdelen, jouw eigen kledingkast kunt samenstellen. Op die manier kan je zelf bepalen hoeveel open planken, kledingroedes, ladekasten, broekhangers, etc, je neemt. Ideaal toch?

Open kledingkast van IKEA

De trend van open kledingkasten is eigenlijk door IKEA begonnen, met de populaire PAX kasten en de Stolmen kasten. De Pax serie is een kledingkast systeem, die je zowel mét als zonder deuren kunt nemen. Het Stolmen systeem, tegenwoordig het Algot systeem, is een echte open rekkensysteem, die je op verschillende manieren kunt gebruiken in huis. Als boekenkast in de woonkamer, opbergkast in de berging of keuken, garderobekast in de hal, bureau in je thuiskantoor, en dus ook als open kledingkast. Beide open kledingkast systemen van IKEA zijn wereldwijd super populair.

open kledingkast ikea stolmen

open kledingkast ikea pax

Naast de open kledingkast systemen van IKEA, zijn er nog heel veel systemen verkrijgbaar van andere merken en winkels. Hieronder hebben we een aantal hele mooie en luxe exemplaren gevonden. Super mooie open kledingkast systemen van merken als Boffi, Porro, Arclinea, Dica, en Poliform. Welke vind jij het mooist?

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Open kledingkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply