Search and Hit Enter

Hoe laat je de stijl van je woonkamer terugkomen in je slaapkamer?

Veel mensen vinden het fijn als een woning een geheel lijkt. Dit geeft rust en overzicht in het huis. Daarnaast is het uiteraard fijn om kamers in te richten in een stijl die jij leuk vindt, dus dat de kamers vervolgens op elkaar lijken is niet zo gek. Toch wil je ook niet dat twee kamers kopieën van elkaar worden. Er moet wel enig verschil tussen de kamers zitten. Wil je weten hoe je dit precies aanpakt, lees dan dit artikel.

stijl woonkamer in slaapkamer japandi
Interieur in Japandi stijl, zowel in de woonkamer als slaapkamer
stijl woonkamer in slaapkamer japandi
De houten details komen in de slaapkamer terug in het bed.

Stem de meubels op elkaar af

Ten eerste kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van dezelfde soort meubels. Dit betekent niet dat je in zowel je woonkamer als je slaapkamer een bank moet hebben staan. Kies voor meubels die goed bij elkaar passen en van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten bedframes, dus kies voor een frame van hetzelfde materiaal als de kast in je woonkamer. Zo komt de stijl in beide kamers terug op een verschillende manier.

Gebruik dezelfde kleuren

Ook een goed idee is om van dezelfde soort kleuren gebruik te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij het verven van de muren. Als beide kamers een muur hebben met exact dezelfde kleur creëert dit een eenheid. Je ziet dan duidelijk dat de kamers onderdeel zijn van hetzelfde huis en dezelfde stijl. Vind je dit wat te ver gaan, laat dan de kleur van de ene muur terugkomen in details van de andere kamer. Heb je in de slaapkamer bijvoorbeeld een rode muur, leg dan kussens op de bank in de woonkamer van dezelfde kleur rood.

stijl woonkamer in slaapkamer

Breng dezelfde sfeer over

Laat ook dezelfde sfeer terugkomen in beide kamers. Dit kan natuurlijk niet helemaal. Een woonkamer is bedoeld om in te leven en gasten in te ontvangen, terwijl een slaapkamer bedoeld is om uit te rusten. Toch is het mogelijk om eenzelfde soort sfeer te creëren. Misschien wil je een gezellige sfeer en zet je in beide kamers kaarsen en kussens neer. Ook grotere meubels kunnen hierin een rol spelen. Schaf bijvoorbeeld een ontzettend comfortabele fauteuils aan in twee kleuren en zet er een in elke kamer.

Zowel in de slaapkamer als in de woonkamer, is er gekozen voor dezelfde mooie houten vloer. Ook in het kleurgebruik zien we overeenkomsten.
Zowel in de slaapkamer als in de woonkamer, is er gekozen voor dezelfde mooie houten vloer. Ook in het kleurgebruik zien we overeenkomsten.

Laat accessoires terugkomen

Tot slot kan je gebruik maken van accessoires om de stijl van je woonkamer terug te laten komen in de slaapkamer. Dit doe je bijvoorbeeld door kaarsen in beide kamers neer te zetten, zoals hierboven staat beschreven. Ook het gebruik van fotolijstjes, kussens, planten of beeldjes helpt om dezelfde stijl te creëren in je woonkamer en je slaapkamer.

Bekijk ook:
Grote slaapkamer inrichten
127x Slaapkamer inspiratie
Kleine slaapkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *