Slaapkamer

Groene slaapkamer


Wil jij een mooie groene slaapkamer hebben? Leuk! Op deze pagina vind je leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden om je slaapkamer groen in te richten!

groene slaapkamer

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Als je aan een interieurkleur denkt, dan wil je natuurlijk iets moois hebben, een kleur die jou aanspreekt, en een kleur waarmee je die sfeer en uitstraling kan creëren die je in gedachte hebt. Echter, naast het esthetische aspect, heeft kleur ook een belangrijk psychologisch effect. Dit is vooral in de slaapkamer belangrijk, omdat dat de ruimte is waar je slaapt. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen waarbij je kan ontspannen en tot rust kan komen.

Dit is ook de reden waarom een groene slaapkamer een goed idee is. Groen staat voor: natuur, kalmte, frisheid, ontspanning, groei, vruchtbaarheid en veiligheid. Bedenk hoeveel we omringd zijn door groen in de natuur en het rustgevende gevoel dat het kan geven wanneer we ons bevinden in een mooie natuurlijke landschappen.

Groen is ook een makkelijke kleur voor de ogen om te zien, omdat ze, net als de kleur blauw, gevoelig zijn voor groen licht. Net als blauw, helpt een groene slaapkamer ons om ons kalm en vredig te voelen, omdat groen een niet-stimulerende kleur is. Als je dus op zoek bent naar een slaapoase, is groen een uitstekende optie voor je slaapkamer.

Ben je overtuigd om je slaapkamer groen in te richten? Laat je inspireren door onderstaande groene slaapkamer ideeën, tips en mooie inspiratie foto’s.

mooie groene slaapkamer

Groene muur

Als je het hebt over het inrichten van een groene slaapkamer, dan denk je natuurlijk als eerst aan de muren. Door de grote oppervlakken, kom je met groene muren eigenlijk al heel ver. Het makkelijkste is om de muren strak te stucen en groen te verven. Hierbij is het belangrijk om van te voren te bedenken voor wat voor groene kleurtint je wilt gaan, om vervolgens op zoek te gaan naar een mooie groene muurverf.

Tip: wil je een mooi geheel creëren in de slaapkamer? Neem ook het plafond mee door deze groen te verven.

groene slaapkamer muur

Maar wat ook een heel leuk idee is, is om te kiezen voor groen behang. Er zijn prachtige behang ontwerpen verkrijgbaar in verschillende soorten, stijlen en patronen. Wil je jouw slaapkamer bijvoorbeeld een mooie natuurlijke uitstraling geven, dan kan je voor botanisch behang met bijvoorbeeld bladeren of bomen gaan. Fotobehang is ook een optie, waar een mooi bos of de jungle op afgebeeld is.

slaapkamer groen behang botanisch

Verven of behang – het een hoeft natuurlijk het ander niet uit te sluiten. Sterker zelfs, het kan heel mooi zijn om geverfde groene muren te combineren met behang. Creëer bijvoorbeeld een mooie accent muur met behang, die je combineert met muurverf aan de andere muren. En vind je het een beetje too much om alleen maar voor groene muren te kiezen, dan zou je een groene muur ook leuk kunnen combineren met andere kleuren. Kies voor een neutrale kleur, zoals wit om het geheel te neutraliseren. Maar er zijn genoeg andere keuren die ook heel mooi bij groen passen.

Leestip15x Groene muur met Farrow & Ball

Groen combineren

Over combineren gesproken, groen is een hele veelzijdige kleur die je heel makkelijk kunt combineren met andere kleuren. Dit is echter afhankelijk van de gekozen groene kleurtint. Een ton sur ton slaapkamer kan super mooi zijn, waarbij je verschillende groene kleurtinten opneemt in je pallet. Dit zou je al in de muren terug kunnen laten komen, door bijvoorbeeld de ene muur een lichtere groen neemt dan de ander, of door de onderkant van de muur donkerder te maken dan de bovenkant.

Maar groen is absoluut ook een kleur die je prachtig met andere kleuren kunt combineren. Wit en zwart staan sowieso goed bij groen, maar je kunt ook denken aan aardetinten, zoals bruin, beige, taupe en terracotta.

Wil je jouw groene slaapkamer een chique uitstraling geven? Kies dan voor mooie messing accenten, zoals goud of koper.

groene slaapkamer combineren

Groen dekbedovertrek

Een eenvoudige manier om je slaapkamer groen in te richten, is natuurlijk met een groen dekbedovertrek. Vooral als je een groot tweepersoonsbed hebt, kan je daarmee echt wel wat impact maken. Er zijn zoveel leuke groene dekbedovertrekken verkrijgbaar, in heel veel verschillende soorten materialen, kleurtinten en patronen. En wat fijn is, is dat je het heel eenvoudig kunt afwisselen.

Wil je altijd groen hebben op je bed, zonder dat je alleen maar groene dekbedovertrekken koopt, dan is een groene bedsprei een goed idee.

groene slaapkamer dekbedovertrek

Groen vloerkleed

Hoewel er zeker mogelijkheden zijn voor een groene vloer, bijvoorbeeld met groene vloerbedekking of een groene marmoleum vloer, is een groene vloer voor de meeste mensen toch een beetje spannend. Een manier om ook groen toe te voegen aan de vloer is middels een vloerkleed. Een vloerkleed is sowieso altijd een goed idee, die niet alleen voor een goede akoestiek zorgen in de slaapkamer, maar ook voor een warme zachte ondergrond als je uit bed stapt. Plaats het naast je bed, onder je bed of half onder je bed. Dit kan zowel aan de zijkanten als aan het uiteinde van het bed.

groene slaapkamer vloerkleed

Groene gordijnen

Een mooie toevoeging aan de groene muren, zijn mooie groene gordijnen. Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer, waarmee je niet alleen zonlicht kunt blokkeren, maar ook voor privacy zorgt, ongeacht of je een klein raampje of juist heel grote ramen hebt. Kies voor dezelfde groene kleurtint als de muren als je rust wilt creëren in de slaapkamer. Het is echter ook leuk om die ton sur ton look te creëren door juist een andere groene kleurtint te kiezen dan de groene muurverf.

groene slaapkamer gordijnen

Groene slaapkamer decoratie

Naast de grote onderdelen in de slaapkamer die we hierboven hebben benoemd waarmee je een groene slaapkamer kunt inrichten, zijn er ook heel veel leuke kleine decoratie accessoires die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan leuke groene sierkussens die je boven op je bed plaatst, groende wanddecoratie (posters, schilderijen en prints), groene lampen (zoals een hanglamp of een nachtlamp die je op je nachtkastje plaatst of als wandlamp aan de muur monteert), groene nachtkastjes, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Leestip: Slaapkamer styling ideeën

groene slaapkamer decoratie

Planten

Een absolute musthave als je een groene slaapkamer wilt inrichten, zijn natuurlijk mooie groene planten. Planten bieden veel voordelen in huis, en dat geldt ook vooral ook voor de slaapkamer. Een van de grootste voordelen van planten in de slaapkamer is dat ze de kwaliteit van de binnenlucht kunnen verbeteren. Sommige veel voorkomende kamerplanten gaan zelfs een stap verder in de controle van de luchtkwaliteit en filteren op natuurlijke wijze luchtverontreinigende stoffen in de slaapkamer, zoals formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en benzeen.

Naast dat planten gezond zijn en voor een betere nachtrust kunnen zorgen, zien planten er natuurlijk ook gewoon heel leuk en decoratief uit.

groene slaapkamer planten

Bekijk ook:
18x Slaapkamer muurkleur inspiratie
127x Slaapkamer inspiratie
Kleine slaapkamer
15x Mintgroen interieur
12x Smaragdgroen interieur
Olijfgroen in interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply