Trap

Gekleurde trappen


Dat trappen een mooie blikvanger in huis kunnen zijn, hebben we hier al heel vaak laten zien. Het ontwerp en materiaal spelen daarin een belangrijke rol, maar ook kleur kan een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van de trap. De meeste trappen hebben een vrij standaard kleur. Denk aan hout/bruin, zwart en wit. Veilige, mooie en neutrale kleuren, waar helemaal niets mis mee is. Maar zou het niet tof zijn om een groene, gele, rode, blauwe, paarse of een andere kleur trap te nemen? Dan is je trap pas een échte blikvanger in huis! Durf jij het aan?

Gekleurde trap

Kleuren combineren

Wat voor kleur je ook kiest voor je trap, het belangrijkste is, is dat het goed past bij de andere kleuren in de ruimte. Als je bijvoorbeeld een hal hebt met witte vloer en witte muren, dan zijn eigenlijk alle kleuren mogelijk. Van neutraal grijs tot gifgroen. Maar als je de muur al rood hebt geverfd, dan zou je een kleur voor de trap moeten kiezen die bij rood past. Het is dus niet de bedoeling dat de kleuren vloeken.

Je zou ook meerdere kleuren met elkaar kunnen combineren voor de trap. De horizontale traptreden hoeven namelijk niet dezelfde kleur te krijgen als de verticale traptreden. Ook daarin geldt natuurlijk dat het wel kleuren moeten zijn die bij elkaar passen en niet vloeken met elkaar.

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Gekleurde trap

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply