Interieur

25x Trap ideeën


Ben je op zoek naar leuke trap ideeën, waarmee jij jouw trap kunt renoveren en kunt veranderen tot een element in huis waar je trots op kan zijn? Leuk! Om jou op weg te helpen, hebben wij 25 leuke trap ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden voor je verzameld. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

trap ideeen

De trap is een functioneel element in huis die gebruikt wordt als verbinding tussen twee verdiepingen. Vaak vind je de trap in de hal, maar het komt ook regelmatig voor dat de trap zich bevindt in de woonkamer. In beide gevallen is het fijn dat het er een beetje netjes uitziet. De trap zelf met de traptreden en stootborden spelen hier een belangrijke rol in, die je op verschillende manieren kunt renoveren. Zo zou je het kunnen afwerken met trapbekleding of je kunt het een leuk kleurtje geven door het te verven. Maar je zou ook voor een echt uniek trap ontwerp kunnen gaan met specifieke vormen, kleuren en materialen. Daarnaast zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de uitstraling van een trap. Denk bijvoorbeeld aan de trapbalustrade, de trapreling, de muren rondom de trap of de ruimte onder de trap. Geen idee waar je moet beginnen? Laat je inspireren door onze leuke trap ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden.

1. Artistieke make-over

Interieurontwerpster Leanne Ford gaf deze matte zwarte trap een artistieke make-over. De trap met de mooie klassiek trapreling is samen met de mooie plinten zwart geverfd. Vervolgens is er met een kwast en spuitbus een witte abstracte kunstwerk gecreëerd op de zwarte trap. Geen inspiratie? Je kinderen zullen het ongetwijfeld een super leuke uitdaging vinden!

trap ideeën zwarte trap wit abstract kunstwerk

2. Spiegelwand

Akin Atelier gaf deze trap een funhouse effect, door de wanden te bekleden met spiegels. De spiegelwand zorgt ervoor dat de trap eruit zien alsof ze zich uitstrekken tot in het oneindige en verder, terwijl de zachte, lichtgrijze traploper een meer verfijnde warmte toevoegt in combinatie met de houten trapbekleding. De zwarte trapreling past er ook perfect bij.

trap ideeën spiegelwand

3. Vintage trapbalustrade

Trapbalustrades worden vaak standaard gelaten. Hooguit krijgen ze een kleine make-over met behulp van een likje verf, maar meer dan dat kom je zelden tegen. Tóch kan het een heel goed idee zijn om er iets meer mee te doen. Omdat een trapbalustrade een groot oppervlak omvat, kan het een grote invloed hebben op hoe je trap eruit ziet. Deze architectonische trap is ontworpen door Arent & Pyke en is zowel tijdloos als modern. De dubbele matglazen deuren en het vintage vloerkleed zijn mooi, maar het is de vintage houten trapbalustrade die hier de show steelt. De organische curve zet de toon die door het hele huis gaat.

trap ideeën vintage trapbalustrade

4. Moderne stalen houten trap met glazen balustrade

Deze super mooie trap vormt de blikvanger in de luxe moderne woonkamer van een woning in Ventura, Californië. Het interieur is ontworpen door Jette Creative, en kenmerkt zich met strakke moderne lijnen en een knusse warme sfeer. De trap is gemaakt van materialen die ook elders in het interieur gebruikt zijn, namelijk zwart staal en hout, gecombineerd met een glazen balustrade. De witte strakke wanden zijn gedecoreerd met mooie kunstwerken.

trap ideeën moderne stalen houten trap glazen trapbalustrade

5. Granito trapbekleding

Granito, ook wel bekend als terrazzo, is een composietmateriaal, die vooral gebruikt voor vloer- en wandbehandelingen. Het bestaat uit schilfers van marmer, kwarts, graniet, glas of ander geschikt materiaal, gegoten met een cementachtig bindmiddel, polymeer of een combinatie van beide. De trap in deze moderne Scandinavische woonkamer is de trap bekleed met granito trapbekleding. Het staat prachtig bij de strak gestuukte witte wanden en de slanke zwarte stalen trapleuning. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeën granito trapbekleding

6. Minimalistische witte bordestrap

Archtiectenbureau Maly Krasota Design heeft deze mooie trap ontworpen voor een woning in Kyiv. Een minimalistische witte bordestrap die de leefruimte op de benedenverdieping verbindt met de slaapkamers en badkamer op de bovenverdieping. In plaats van enkel een functioneel element, heeft de ontwerper van de trap een kunstwerk an sich gemaakt. De designtrap is gemaakt van een wit gepoedercoat stalen frame, inclusief trapbalustrade, gecombineerd met houten traptreden en trapleuning. Klik hier voor foto’s.

trap ideeen minimalistische witte bordestrap

7. Keuken onder moderne stalen trap

De ruimte onder de kast wordt negen van de tien keer ingericht als trapkast, die gebruikt wordt als voorraadkast of opbergkast. Italiaanse interieur- & architectenbureau Studio DiDeA besloot het anders te doen voor een project in Palermo, waar ze een appartement van 66m2 hadden ingericht. Ze hebben een mooie moderne trap ontworpen, waarbij de eerste paar houten traptreden gecombineerd worden met slanke zwarte stalen treden en trapleuning. Onder de trap geen trapkast gebouwd, maar een keuken met uitschuifbare werktafel. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeën keuken onder moderne stalen trap

8. Trap met glijbaan

Een trap is niet om op te spelen voor kinderen, het kan namelijk gevaarlijk zijn. Maar Matt & Paulie hebben hier een andere draai aan gegeven door een glijbaan te maken op de trap. Op die manier hoeven de kinderen niet van de trap te lopen, maar kunnen ze de glijbaan gebruiken om naar beneden te glijden. De perfecte oplossing als je geen plek in huis hebt voor een aparte glijbaan. Klik hier en bekijk meer inspiratie voorbeelden van trappen met een glijbaan.

trap ideeën trap met glijbaan

9. Netten als trapbalustrade

Trapbalustrades zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Een trapbalustrade is echter niet iets die je zelf makkelijk kunt maken, wat vaak ook betekent dat het niet goedkoop is om er iets moois van te maken. Tenzij je kiest voor netten als trapbalustrade. Het ziet er speels uit, het biedt veiligheid en het is ook nog erg budgetvriendelijk. Een ander bijkomend voordeel is dat het lekker licht doorlaat. Klik hier om meer leuke inspiratie voorbeelden te zien.

trap ideeën balustrade netten

10. Washok onder de trap

Heb je geen aparte washok in huis, maar je wilt je wasmachine ook niet in de badkamer of keuken plaatsen? Dan zou je ook kunnen overwegen om een washok te maken onder de trap. In dit appartement hebben ze de washok onder de trap afgewerkt met mooie deuren, die doen denken dat het ladekasten zijn. Geweldig, toch? De trap zelf is ook mooi gerenoveerd met houten traptreden en een trapleuning van steigerbuizen. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeën washok onder trap

11. Boekenkast bij de trap

Heb je al een aparte washok waar je jouw wasmachine en droger netjes in kunt verbergen? Wat dacht je van een boekenkast bij de trap? Dit trapontwerp is gerealiseerd door interieur architect van architectenbureau AR Arquitetos, die in São Paulo een ruim en luxe aparttement heeft ontworpen. De open trap bevindt zich in de woonkamer, waar het gecombineerd is met een super mooie op maat gemaakte boekenkast, bestaande uit zowel dichte als open vakken. De trap zelf is ook super strak, afgewerkt met zwarte trapbekleding, gecombineerd met een minimalistische witte trapleuning en bijpassende wandlampen. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeën - moderne open trap met witte trapleuning en wandlampen en boekenkast

12. Fietsen onder de trap

Heb je een mooie racefiets die je liever niet buiten wilt stallen? En heb je ook geen schuur of garage? Geef het dan op een leuke manier een plekje in huis. Je kunt bijvoorbeeld in de hal plaatsen, maar je kunt de fiets ook aan de muur ophangen. En de fiets kan ook een super leuk trap idee zijn. Klik hier voor mooie leuke ideeën om je fiets bij de trap te zetten.

trap ideeën fiets aan trap hangen

13. Multiplex trap

Multiplex of underlayment werden vroeger vooral als bouwmaterialen gebruikt, maar het is nu helemaal hot om er veel meer mee te doen in het interieur. Multiplex meubels kunnen bijvoorbeeld super stoer zijn, en er worden zelfs complete keukens gemaakt van underlayment. La Fabrika Studio besloot voor een klant een trap te maken van multiplex in een kinderkamer. De complete trap, inclusief trapkast, is daarmee gemaakt. Geweldig, toch? Klik hier voor meer foto’s.

Bekijk ook: 10x Underlayment trap

De stoere trap en trapkast in deze kinderkamer zijn gemaakt van multiplex platen

14. Trap verven

Zoals we in de inleiding van dit artikel al hebben aangegeven, kan je de trap ook gewoon verven. Het is één van de meest eenvoudige manieren om een houten trap te renoveren. Belangrijk is om eerste de trap goed schoon te maken en te schuren, voordat je daadwerkelijk begint met verven. Op die manier zal de verf beter hechten en blijft je trap langer mooi. Inspiratie nodig voor een leuke kleur? Klik hier!

trap ideeën trap - deze mooie trap is geverfd in een mooie groene kleur

15. Van TV meubel naar trap

Ontwerpbureau Mayan Gabay heeft voor een klant een mooie moderne TV meubel ontworpen. Het is echter veel meer dan een TV meubel – het loopt namelijk boven de deuropening helemaal door naar de trap. Door hetzelfde hout te gebruiken, is het één groot geheel geworden. Om het ruimtelijk te maken, zijn er wel netten gebruikt als trapbalustrade. Klik hier voor meer foto’s.

Trap ideeen - deze trap is aan de buitenzijde super mooi afgewerkt met houten bekleding en net als balustrade

16. Van TV meubel naar trap

Ook deze trap is super mooi en bijzonder, ontworpen door Haptic Architects. Zij hebben deze trap ontworpen voor een klant, die zich bevindt in de woonkamer. Om ervoor te zorgen dat de woonkamer licht en ruimtelijk blijft, is er gekozen voor een mooie zwevende trap met een open karakter. Deze hebben ze gecombineerd met een houten podium op de vloer die tot de ramen loopt. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeen zwevende open trap in de woonkamer

17. Houten trap met zwarte stalen trapbalustrade

Hout en staal vormen een super mooie combinatie die regelmatig in moderne interieurontwerpen hebben gezien. Voor een moderne woning in Frankrijk had ontwerpbureau Taktik onderstaande trap ontworpen. Een stoere trap die afgewerkt is met hetzelfde hout als de houten vloer, en gecombineerd is met een stoere zwarte stalen trapbalustrade. Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeen - ontwerpbureau Taktik heeft deze stoere trap ontworpen met houten trapbekleding en zwarte stalen trapbalustrade

18. Uitschuifbare trap

Heb je een kleine hal, en wil je eigenlijk meer ruimte over hebben om er bijvoorbeeld een garderobekast te maken? Nordic Bros Design Community kwam op het idee om onderstaande trap te maken voor een klant in Seoul. Zij hebben een uitschuifbare trap ontworpen op wieltjes, die je heel eenvoudig uit kan schuiven als je het nodig hebt. Geniaal! Klik hier voor meer foto’s.

trap ideeën uitschuifbare trap

19. Uitschuifbare trap

Bij een trap is veiligheid erg belangrijk. Daarbij speelt verlichting een hele belangrijke rol. Overdag heb je geen verlichting nodig, maar als de trap niet voldoende belicht kan worden, kan het gevaarlijk zijn om de trap op en af te lopen. Trapverlichting heb je in heel veel verschillende soorten. Sommigen kiezen voor wandlampen, anderen vinden het mooier om een hanglamp boven de trap op te hangen. Maar je kunt ook kiezen voor trapverlichting die in de traptreden zijn verwerkt. Meer leuke trapverlichting ideeën opdoen? Klik hier.

trap ideeën trapleuning met verlichting

20. Wenteltrap

Als je weinig ruimte hebt in een kleine hal, dan kan het ook een goed idee zijn om je bestaande trap te vervangen door een wenteltrap of een draaitrap. Een wenteltrap neemt namelijk minder ruimte in beslag, vergeleken met een klassieke steektrap. Daarnaast ziet een wenteltrap er ook gewoon heel mooi uit. Het geeft je ruimte meteen een meer speelse uitstraling. En niet alleen in kleine ruimtes, ook in een grote hal kan een wenteltrap super mooi zijn. SHH Architects heeft onderstaande wenteltrap bijvoorbeeld ontworpen voor een luxe villa in Londen.

trap ideeën - de houten wenteltrap steelt de show in deze mooie luxe hal

Bekijk ook:
Alle mogelijkheden van traprenovatie
15x Leuke en mooie traphekjes
20x Trapkast
10x Garderobe trapkast
10x Entresol trap

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply