Search and Hit Enter

10x Buitenbar

Houd jij van gezelligheid, en kan je een lekker cocktailtje ook wel waarderen? Met een eigen buitenbar in de tuin, kan je heel de zomer genieten van gezelligheid met vrienden en familie, onder het genot van de lekkerste cocktailtjes. Laat je inspireren door handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden van de mooiste buitenbars!

Het kwam zo nu en dan weleens voor dat iemand een eigen buitenbar had gebouwd in zijn of haar tuin, maar dit fenomeen is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een echte tuintrend. De wereldwijde lockdowns hebben ervoor gezorgd dat we thuis opgesloten zitten. Daarom bedachten heel veel mensen verschillende manieren om zichzelf, hun gezin en vrienden op andere manieren te entertainen. De tuin is daar de aangewezen plek voor, lekker in de open frisse lucht. En omdat alle restaurants, clubs en bars gesloten zijn, hebben heel veel mensen besloten om hun eigen buitenbar te maken in de tuin. Klinkt dat als muziek in de oren? We laten hier zien wat de mogelijkheden zijn, van een eenvoudige DIY barretje tot een uitgebreide overdekte buitenbar met alles erop en eraan.

Leestip115x Tuin ideeën, inspiratie voorbeelden en handige tips

1. Buitenbar tuinhuisje

Sadie Jones en Nick Threadgold, beiden 45 en uit Wilmslow, Cheshire, besloten om in lockdown te gaan en hun tuinhuisje te verbouwen tot een geweldige buitenbar. Dit hebben ze in drie dagen tijd gerealiseerd, en slechts met een beperkt budget van slechts £500. Om de kosten laag te houden, hebben ze veel spullen, zoals de koelkast en de biertap, tweedehands gekocht op Facebook Marketplace, Amazon, B&Q, en Wickes. Het voordeel was dat Nick een interieurontwerper is, waardoor ze veel kennis in huis hadden, en wisten hoe ze het precies aan moesten pakken. Ze raden zo’n buitenbar iedereen aan! Bekijk hier meer foto’s.

buitenbar tuinhuisje

2. Buitenbar tuinhuisje

Ook een andere 25-jarige timmerman besloot tijdens de lockdown onderstaande buitenbar te maken. Hij had een oude vervallen schuur in de tuin staan, die gevuld was met vooral heel veel rommel. Met zijn timmerman vaardigheden heeft hij deze verbouwd tot een super leuke compacte buitenbar met intrekbare luifel, inloopgebied, barblad en voldoende planken. Ook is heeft de buitenbar een nieuw kleurtje gekregen, waardoor het er eigenlijk als nieuw uitziet. Geweldig toch? Klik hier om meer foto’s te bekijken.

buitenbar oude schuur

buitenbar oude schuur

3. Tuinkamer

Deze buitenbar hebben we gevonden bij Green Retreats, die gespecialiseerd is in het bouwen van tuinkamers. Naast vele klanten die een kantoor en studio’s in hun tuin hebben gecreëerd, hebben ze voor een klant ook onderstaande buitenbar gerealiseerd. Het is eigenlijk een complete tuinkamer lounge, waar de klant in alle rust kon genieten van hun favoriete tv-programma’s zonder de andere leden van hun huishouden te storen. Omdat ze niet het gedoe van een volledige uitbreiding wilden meemaken, keek het gezin naar de optie van een tuinhuis. De klant personaliseerde het tuinhuis om de ultieme buitenbar of tuincafé te creëren! Compleet met een staande bar, twee bierpompen op de bar, aan de muur gemonteerde tv en een grote hoekbank. Het eindresultaat is absoluut verbluffend!
Klik hier voor meer foto’s.

buitenbar tuinkamer

4. Uitklapbare buitenbar

Bij een kleine tuin of een klein balkon heb je geen ruimte voor een buitenbar, zou je denken? Wel als het aan ons ligt in ieder geval. In de Etsy shop van BarsOutdoors zijn we onderstaande buitenbar tegengekomen. Een uitklapbare buitenbar die je gewoon aan een schutting of een muur kunt ophangen. Als je het niet gebruikt, kan je het inklappen, waardoor het vrijwel geen ruimte in beslag neemt. En als je een keer een feestje hebt, kan je de buitenbar uitklappen, waarbij je ook gelijk een tafel hebt. Heel nice! Klik hier voor meer informatie.

uitklapbare buitenbar

5. DIY Wand buitenbar van houten pallet

Met houten palletten kan je heel veel meubels en andere leuke dingen maken voor huis en tuin, zoals banken, bedden, tafels en kasten. Cassie van Cassiefairy.com laat zien hoe ze met een eenvoudige houten pallet een super leuke wand buitenbar heeft gemaakt. Ook deze kan je in- en uitklappen, waardoor het heel weinig ruimte in beslag neemt. Perfect voor een kleine tuin of klein balkon. Ze heeft het ook nog eens heel stoer zwart geverfd. Benieuwd hoe je deze buitenbar kan maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

diy wand buitenbar houten pallet

6. DIY buitenbar van houten palletten

Heb je wel een grote tuin, waar je ruimte heb voor een grotere buitenbar? Dan zou je deze DIY buitenbar kunnen overwegen, die we gevonden hebben bij Brit.co. Zij hebben onder andere gebruik gemaakt van drie eenvoudige houten palletten. Deze hebben ze aan elkaar vastgemaakt en voorzien van een houten werkblad en handige houten planken aan de binnenkant, waar flessen en glazen opgeborgen kunnen worden. Het leuke is dat ze het werkblad betegeld hebben met super leuke patroontegels.

diy buitenbar houten palletten

7. Bar aan buitenkeuken

Leonie ter Veld, het gezicht achter de leuke blog ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’, vonden we deze geweldige buitenbar. Eigenlijk is het een complete buitenkeuken, waar een bar aan gebouwd is. Ze hadden eerst een bouwtekening gemaakt en de situatie met tape uitgeplakt op hun dakterras, zodat ze de maten konden bepalen. Met stevige douglas vlonderplanken van 2.4 cm dik, vuren geschaafd houten latten en dunnere planken voor het keukenblad, hebben ze het binnenwerk gebouwd. Daarbij hebben ze rekening gehouden om de Big Green Egg in de keuken te verwerken. En aan uit uiteinde van de keuken, is de bar gerealiseerd, waar twee stoere krukken aan geschoven zijn. Benieuwd geworden hoe Leonie dit heeft gedaan. Klik hier om er alles over te lezen!

buitenbar aan buitenkeuken

8. Houten buitenbar

Deze super leuke houten buitenbar hebben we in de Etsy shop gevonden van Logstores. Een grote, maar tegelijkertijd ook een vrij compacte buitenbar, die je bijvoorbeeld ook ziet op de terrassen met zwembaden van luxe beach clubs. Met deze buitenbar zal je ongetwijfeld indruk maken op al je vrienden en familie.

houten buitenbar

9. DIY tiki buitenbar

Wil je een tropisch Hawaiiaanse sfeer creëren in jouw tuin? Wat dacht je van een echte tiki buitenbar in je eigen tuin? Laat je inspireren door het DIY project van Jodi House, die een super leuke DIY tiki buitenbar heeft ontworpen en gebouwd in haar tuin, onder de palmboom. Ze heeft gebruik gemaakt van houten palletten voor de voorkant en met houten planken heeft ze het dak gecreëerd. Geinspireerd geraakt? Klik hier voor de volledige handleiding.

diy tiki buitenbar

10. Luxe buitenbar

Deze tuin, ontworpen door Landform Consultants, met het oog op een stel, bood een verfrissende kijk op buitenactiviteiten en dineren. Het omarmt de eigentijdse zomerlevensstijl in de buitenlucht en haalt het binnenste naar buiten, waarbij de tuin als verlengstuk van het huis wordt gebruikt. De ruimte bood een serene oase midden in de drukte van het stadsleven – een rustgevende plek om na te denken en even te ontsnappen aan de drukke levensstijl. De tuin had een op maat gemaakte pergola, een multifunctionele bar en een gezellige ruimte met een vuurschaal, allemaal omgeven door weelderige schaduwrijke beplanting. Foto’s door Rachel Warne. Klik hier voor meer foto’s.

luxe buitenbar

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *