Tuin

Doe snel een last-minute make-over voor je tuin


Plots is de zon daar! Was het nu vorige week niet nog winter? Hebben we niet net bakken regen over ons heen gekregen? Oeps, de tijd ging zo snel voorbij dat we niet eens doorhadden dat de zomer voor de deur stond. Dat betekent dat onze tuin eigenlijk een paar weken geleden al helemaal zomerklaar moest zijn. Gelukkig bestaan er heel wat quick fixes om je tuin in no time helemaal zomer-, speel- en barbecueklaar te maken.

tuin makeover groen

Een nieuw kapsel voor je hagen

Als er één ding is dat een instant opgeruimd en net uitzicht aan je tuin geeft, dan is het wel de schaar erin zetten. Denk maar aan jezelf als je net van bij de kapper komt: heerlijk fris, toch? Neem dus eerst en vooral al die hagen eens onder handen. Ze hebben nu bijna een jaar de tijd gekregen om hun zin te doen, de lente heeft ze in volle groei gezet, nu ben jij daar met je favoriete heggenschaar om alles een goede knipbeurt te geven. 

Overdrijf hier wel niet in. De tijden van superstrakke lijnen en afgelikte tuinen zijn wat voorbij. Er mag best wat leven in de brouwerij zitten. Ga je heg dus niet wekelijks bijknippen. Eén goede opfrisbeurt bij het begin en tenslotte nog eens ‘de topjes’ op het einde van de zomer, is meer dan genoeg. 

tuin makeover grind gras planten

Met de voetjes in gezonde grond

Of je nu een tuin hebt met borders vol bloemen, of je geniet elke dag van een balkonnetje met heerlijke terrasplanten: de grond is wel eens aan vernieuwing toe. Een heel jaar heeft je plant er alles uit gehaald. Het heeft geregend, het is erg droog geweest, wel zon, geen zon… Nogal een rollercoaster voor plant én grond. 

Geef ze daarom een goede zomerboost door een nieuw laagje (of volledig nieuwe pot) met potgrond te geven. Ze zullen de vitamientjes met volle teugen opslorpen! Controleer meteen ook of je potplanten nog genoeg ademruimte hebben. Misschien is dit hét moment om ze naar een grotere pot te verhuizen? 

tuin makeover nieuwe potgrond

Zeg het met bloemen

Groene vingers, een groene omgeving, een groene oase. Al dat groen is goed en wel, wij zijn fan, maar mag het wat meer zijn? De natuur heeft zoveel meer kleur te bieden dan alleen 50 tinten groen. Zet deze zomer extra in op bloemen! Wilde bloemen zijn helemaal hip, erg onderhoudsvriendelijk, makkelijk te zaaien en goed voor de biodiversiteit. Zeg nog eens dat je groene, euh duizendkleurige vingers nodig hebt om een mooie tuin te creëren. 

Nieuwe grond, een fris nieuw kapsel en een flinke portie kleur. Nu mag de zomer pas echt beginnen! 

tuin makeover rozen

Bekijk ook:
35x Tuin ideeen
Tuingereedschap ophangen
10x Kleine tuin inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply