Search and Hit Enter

Dit appartement is uniek mooi ingericht met ronde vormen

We hebben laten zien dat curves en ronde vormen tot de nieuwste woontrends van 2022 behoren. Ben jij ook fan van mooie organische vormen in een interieur, maar je hebt geen idee hoe je dat in een interieurontwerp kunt toepassen, anders dan het het plaatsen van een rond vloerkleed of een ronde tafel? Vandaag gaan we binnenkijken in een super mooi appartement uit Parijs, waar ronde vormen hét belangrijkste details is in het interieurontwerp. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

dit appartement is uniek mooi ingericht met ronde vormen

Een jong Italiaans gezin heeft in het centrum van Parijs een appartement gekocht als hun tweede huis, gevestigd in het voormalige gebouw van Hotel Nicolai, tussen de blauwgrijze gegalvaniseerde daken en de oevers van de Seine. Studio noa* heeft de opdracht gekregen om het interieur te ontwerpen en een thuisgevoel te creëren. Een spannende taak die zich bezighoudt met sensaties, indrukken en herinneringen.

Gezellig interieur

De renovatie omvatte het ontwerpen van de indeling van het huis met twee verdiepingen en het toevoegen van speelse meubelelementen die de functionaliteit van elke ruimte helpen optimaliseren. De ontwerpers zijn begonnen met het definiëren van de uiteindelijke sfeer van het toekomstige appartement. Het was essentieel dat de ruimte gezellig, ‘hyggelig’ en een gevoel van welzijn zou zijn. De keuze van van de indeling van het appartement, materialen en geometrie dienen allemaal dit doel.

woonkamer ronde vorm chesterfield bank

L-vormige indeling

Het pand is gebouwd in de 17e eeuw en heeft veel eigenaardigheden. Het bijzondere aan dit appartement is dat het een L-vormige indeling heeft, met de meeste ramen aan één kant. Daarom was het logisch om hier de leefruimte in te richten, het dichtst bij de ingang, en twee grote slaapkamers aan de achterkant.

Een trap in het midden van het appartement leidt naar een knusse en een derde slaapkamer op de kleinere zolderverdieping, die beide worden verlicht door dakramen in plaats van normale ramen. Om verspillende gangen te voorkomen, gebruikten de ontwerpers twee verschillende vloeroppervlakken om op subtiele wijze het onderscheid tussen kamers en de verbindingsruimtes daartussen te markeren.

Een sterke ronding van een terrazzo vloer snijdt door de leefruimte, die wordt bepaald door gebleekt eiken parket in een chevronpatroon, bekend als de Franse visgraat vloer. Dit verdeelt de kamer in twee eilanden.

marmeren open haard en witte chesterfield bank in woonkamer

Zithoekje met maatwerk meubel

Het grotere eiland bevat een woonkamer, een eethoek en een keuken, terwijl het kleinere zich in de hoek bevindt. Daar is een op maat gemaakte zithoek gecreëerd met een volledige eikenhouten maatwerk meubel. Deze driehoek omvat naast vaste banken met zwarte kussens, ook een mooie open kast met planken.

zithoekje woonkamer vaste bank eikenhouten meubel

De terrazzo-curve wordt benadrukt door andere elementen, waaronder een mooie organisch gevormde trap, een houten scheidingswand naast de entree en andere scheidingswand die een garderobe, wasruimte en toilet omsluit. Boven dit eiland is bovendien gekozen voor een soort op maat gemaakte railverlichting, die in exact dezelfde ronde vorm boven de ronding is gerealiseerd. Dit hebben ze gecombineerd met bijpassende zwarte opbouwspotjes in de keuken.

Voor de open keuken is er gekozen voor een soort schiereiland, die aan één kant aan de muur vastzit, terwijl de vaste kasten bij het grote raam zijn ingericht. Iets verderop vind je de eethoek, bestaande uit een mooie houten eettafel, gecombineerd met een op maat gemaakte vaste l-vormige eetbank aan de ene kant en bijpassende houten eetkamerstoelen aan de andere kant.

De indeling van de binnenruimtes was absoluut de grootste uitdaging. Ze we wilden een ruimte van comfort creëren in een grotere ruimte. Elk eiland is een ruimte binnen een ruimte, intiem op zich maar in dialoog met de rest.

eethoek open keuken l-vormige bank

Badkamer, inloopkast en lounge

Op de zolderverdieping is badkamer met inloopkast en een soort lounge ingericht. In deze laatste vind je een bureau, waar je aan kunt studeren of werken, terwijl een grote uitnodigende loungebank in het midden van de ruimte is geplaatst. De gehele ruimte is super mooi en strak afgewerkt.

inloopkast naast inloopdouche

grote loungebank middenin woonkamer

Eikenhout en marmer

Het ontwerpbureau wilde de elegantie van de Parijse sfeer in het appartement weerspiegelen. Zo waren de kleuren van de Parijse daken van invloed op de keuze voor stoffen en marmerkleuren, vooral in het woongedeelte.

Op maat gemaakte eikenhouten meubelen zijn te vinden in elke kamer. De bedden staan op gelaagde platforms, waarmee het concept van de eilanden wordt voortgezet, terwijl de eettafel wordt omlijst door een gestoffeerde L-vormige bank.

De ontwerpers hebben ook marmer gebruikt in het interieurontwerp. Grijsblauwe Bardiglio Imperiale is gebruikt als werkblad in de keuken, gecombineerd met de super mooie lichte eikenhouten kasten. Hetzelfde marmer is bovendien gebruikt om de ombouw van de open haard mee te bekleden, dat perfect bij de witte Chesterfield bank past. En in de grote slaapkamer vind je een prachtig luxe ligbad dat uit één blok Botticino Fiorito is gesneden.

natuurstenen vrijstaand bad in slaapkamer

eikenhouten bed hoofdbord houten trapbekleding zwarte balustrade

Fotografie: Antoine Huot

Bekijk ook:
Binnenkijken in een stoer modern industrieel appartement uit Siena
Modern luxe appartement met natuur thema interieur
Mooi modern appartement van 100m2 in interieurontwerper door Yael Perry

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *