Search and Hit Enter

10x Veranda aan huis

Een veranda aan huis ziet er niet alleen erg leuk en romantisch uit, je creëert daarmee ook een soort tweede woonkamer in de buitenlucht, waar je heel het jaar door op kunt chillen. Veranda’s zijn erg populair in landen als Amerika, Engeland en Scandinavische landen, maar helaas zien we ze nog niet zoveel in Nederland. Maar dat maakt het juist weer leuk om een veranda aan huis te laten bouwen. Zou jij ook graag een veranda willen hebben, maar je hebt nog geen idee hoe of wat? Op deze pagina vind je handige tips en leuke ideeën aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden. Kijk snel verder!

1. Zweeds droomhuis met veranda aan de voorkant

Dit is het Zweedse droomhuis van Lina en haar man. Het stel liep vaak langs een verlaten houten huisje met een prachtige toren en een veranda op weg naar het huis van hun ouders. Ze fantaseerden hoe leuk het zou zijn om het ooit te kopen. En op een dag gebeurde het – de vorige eigenaren zetten het te koop, en na het oversteken van de drempel van dit ongewone huis, realiseerde het stel zich dat dit hun droomhuis was. Het duurde enkele jaren om te renoveren, maar nu is het gezin ontzettend blij om in zo’n knus en charmant huis met een eigen twist te wonen. De klassiek landelijke veranda past perfect bij de stijl van het huis met de groen geverfde houten planken aan de gevel. Klik hier voor meer foto’s.

veranda aan huis voorkant zweeds droomhuis

2. Grote veranda aan huis

Dit is het prachtige huis van Karolina Strandberg, die samen met haar partner ‘het lelijkste huis ter wereld’ omtoverde tot hun droomhuis aan de rivier de Ume. Toen ze het huis kochten, had het een mosterdgele en bruine kleur, en je zag aan alles dat het wat liefde nodig had. De verbouwing omvatte ook de bouw van een mooie veranda aan huis. Een super grote veranda die over twee kanten van het huis loopt. Je kunt dan ook middels nieuw gebouwde houten trappen de veranda aan twee kanten betreden. Net als de gevel van het huis, zijn de houten pilaren en de balustrade van de veranda mooi wit geverfd. Klik hier voor meer foto’s.

grote veranda aan huis

3. Houten veranda van Brittni

Dit is de mooie houten veranda van Brittni, het gezicht achter de blog Paper & Stitch. Nadat ze de veranda hebben verbouwd, is dit haar favoriete plek geworden rondom huis, waar ze heel vaak te vinden is. De veranda zelf is erg klein en het feit dat het exact dezelfde indeling heeft als haar balkon op de bovenverdieping, voelde het eigenlijk een beetje ontmoedigend om aan te pakken met een nieuwe make-over. Achteraf gezien was het een geweldig idee om het in te richten als een extra lounge in de buitenlucht, met mooie comfortabele schommelstoelen en stijlvolle decoratie accessoires. Klik hier voor meer foto’s.

houten veranda brittni

4. Schommel stoel op de veranda

Bij OurFifthHouse.com vonden we deze super mooie veranda van Carmel. Zij heeft zo’n typische veranda die je ook vaak in films ziet. Het is ruim, het is super netjes afgewerkt en ze heeft het ook nog eens erg leuk en gezellig ingericht. Naast Wicker tuinstoelen en verschillende leuke planten, heeft Carmel ook een leuke schommelstoel opgehangen. En die schommelstoel heeft ze volledig zelf gemaakt. Meer lezen over de mooie veranda van Carmel? Klik hier!

veranda aan huis schommelbank

5. Schommel stoel op de veranda

Bij Schoolhouse.com kwamen we deze leuke veranda tegen, van Dawn and Eric Weeman uit Oregon. Het stel droomden jaren van om in Hood River te wonen. Elke keer dat ze in de buurt waren, kozen ze een nieuwe onverharde weg om naar beneden te rijden, gewoon om te zien wat er was. Helaas waren het meeste van wat we zagen huizen uit de jaren ’80 en ’90; niets met het soort karakter dat ze in hun dromen zagen. Maar toen ze in 2013 op een noordwestelijke roadtrip reden, zagen ze een onverharde weg die ze nog niet hadden verkend. En er stond een bordje “te koop” bovenaan! Ze volgden de borden en reden de oprit op waar we de veranda rondom en het uitzicht zagen. Het stel was meteen verkocht. De veranda is een favoriete plek geworden, waar ze dagenlang chillend te vinden zijn op de aan het plafond opgehangen schommelbank. Klik hier voor meer foto’s.

open veranda aan huis
Bron: Schoolhouse.com

6. Veranda aan woonboerderij

Als je een veranda aan huis wilt, dan kan je alle kanten opgaan als het gaat om het ontwerp. Maar een van de meest populaire veranda stijlen is toch wel de landelijke woonboerderij stijl. Hieronder zien jullie de super mooie landelijk woonboerderij veranda van Lisa, het gezicht achter Farmhouseonboone.com. Het leuke is dat ze de decoratie op haar veranda regelmatig verandert. Rond de herfstperiode ziet het er erg gezellig uit, met stapels brandhout, pompoenen op de trap, leuke plantjes, noem maar op. Klik hier voor meer foto’s.

veranda woonboerderij

7. Gezellige kleine veranda aan huis

Dit is de mooie veranda van Justin & Chelsi, het creatieve duo achter Laine en Layne. Hun missie is om hun bezoekers te inspireren, wat met de inrichting van hun veranda meer dan gelukt is. Het is niet een hele grote veranda, maar ze hebben het wel erg knus en gezellig ingericht. Zoals zij zelf aangeven, na de inrichting van deze ruimte voelt nu echt alsof we een hele kamer hebben gekregen om van te genieten!

kleine gezellige veranda

8. Veranda van een frisse rustieke moderne boerderij

Bij Julie Howard vonden we dit geweldige huis – een frisse witte moderne boerderij met een frisse, luchtige sfeer onderbroken door donkere mannelijke accenten. Het gebouw is prachtig, met veel aangepaste details. De prachtige boerderij is geschilderd in witte bakstenen, die een mooi contrast vormt met het zwarte dak, de zwarte kozijnen en de zwarte voordeur. De veranda bevindt zich aan de voorkant, naast de twee grote witte garagedeuren.

veranda frisse rustieke boerderij

9. Veranda met stenen tegels

De meeste mensen die een veranda bouwen, gaan voor een houten veranda, met houten balken en houten terrasplanken. Maar je zou ook voor ander materialen kunnen gaan. Hieronder zien jullie de mooie brede open veranda van Traci, het gezicht van Beneathmyheart.net. Zij heeft haar veranda bestraat met stenen die in een stijlvolle visgraat patroon zijn gelegd. Meer zien? Klik hier voor meer foto’s.

veranda stenen tegels

10. Veranda met stenen tegels

Veel veranda’s die we hierboven hebben laten zien zijn wit – een universele kleur die bij verschillende stijlen veranda’s passen. Melanie van A Small Life laat zien dat een andere kleur ook heel mooi kan zijn. Zij heeft haar veranda zwart geverfd. Samen met de donker gebeitste houten pilaren en de gaaspanelen balustrade, heeft haar veranda een stoere vintage uitstraling gekregen. Klik hier om meer foto’s te zien.

vintage zwarte veranda aan huis

Bekijk ook:
35x Tuin ideeen
35x Tuin ideeen
Voortuin ideeën
Overdekte pergola terras in de tuin
10x Buitenbar

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *