Search and Hit Enter

Knusse woonkamer met taupe muren

Scandinavische interieurs kenmerken zich vaak met lichte kleuren, in de vorm van een lichte vloer en lichte muren. Vandaag willen we een hele leuke woonkamer laten zien, gelegen in de Zweedse stad Göteborg, waar juist gekozen is voor mooie warme kleuren. Dat zie je niet alleen terug in de vloer en de muren, maar ook in de meubels en de accessoires. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een hele knusse woonkamer is geworden!

Knusse woonkamer met taupe muren

Taupe muren

In plaats van strakke witte muren, zijn de muren in deze woonkamer geverfd in een mooie taupe muurkleur. Een muurkleur die super mooi past bij de authentieke details van het karakteristieke pand, zoals de hoge witte plinten, de witte deurposten en kozijnen, en de sierlijsten aan het mooie plafond. Dit hebben ze gecombineerd met een sfeervolle warme houten vloer, waarmee de warme basis is gelegd voor deze woonkamer.

Knusse woonkamer met taupe muren

Knusse woonkamer met taupe muren

Klein en ruimtelijk

De woonkamer is niet heel groot, maar dankzij de grote raampartijen, die de ruimte voorziet van heel veel natuurlijk zonlicht, en de dubbele deuren naar de slaapkamer, voelt het wel lekker ruimtelijk aan. De ramen zijn gedecoreerd met stijlvolle gordijnen linnen gordijnen. Deze gordijnen zijn extra lang, waardoor ze mooi op de houten vloer draperen.

Knusse zithoek

De zithoek is aan de kant van de ramen ingericht. In een kleine woonkamer verwacht je niet zo snel een grote hoekbank, maar deze donkergrijze hoekbank is perfect voor deze ruimte. Het is niet alleen super mooi en comfortabel, maar het formaat past ook precies. Aan de muur boven de bank is een grote zwart wit foto opgehangen.

Het grote vloerkleed is ook een heel goed idee, die voor extra warmte zorgt in de zithoek. Het kleed wordt ook als een soort scheidingselement gebruikt om de zithoek van de werkplek te scheiden. Op het kleed vind je een mooie glazen salontafel, een kleine bijzettafel en een stijlvolle lounge chair. Daarboven is de geweldige Vertigo hanglamp van Petite Friture opgehangen.

Knusse woonkamer met taupe muren

Werklek

Aan de andere kant is dus een werkplek ingericht. Er is gekozen voor een mooi wandbureau van hout, gecombineerd met een klassieke zwarte vlinderstoel als bureaustoel. Zowel aan de muur boven het bureau als aan de muur naast het bureau zijn wandplanken gemonteerd, waar mooie kleine objecten zijn geplaatst, zoals lijsten, vazen en beeldjes. De planken zijn in exact dezelfde kleur als de taupe muren geverfd, waardoor het meer een mooi geheel is geworden.

Knusse woonkamer met taupe muren

De andere hoek, tussen de twee deuren, is eigenlijk een hoek waar je niet heel veel mee kan. Maar in plaats van deze daadwerkelijk onbenut te laten, hebben ze die hoek opgevuld met dezelfde zwarte vlinderstoel. De mooie ingelijste zwart wit aan de muur staat daar ook perfect bij.

Knusse woonkamer met taupe muren

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *