Interieur kleur

Taupe interieur


De kleur taupe is een hele populaire kleur voor in het interieur. In de eindeloze wereld van kleuren, kan het definiëren van specifieke tinten best ingewikkeld zijn. Indigo is een mix van blauw en violet, amber is een geelachtige sinaasappel kleur, en teal is een medium blauwgroene kleur. Hoewel variaties tussen sterkere tinten behoorlijk verwarrend kunnen zijn, zijn neutralen één van de moeilijkst te definiëren. Taupe is een aardetint die precies in die categorie valt, met eigenschappen van bruin en grijs, en een spectrum van verschillende ondertonen. Deze populaire interieurkleur wordt dan ook regelmatig door elkaar gebruikt met beige, zandkleur en lichtbruin. Net als zwart, wit en grijs is taupe ook vrij neutraal. Sterker nog, Taupe neutraliseert harde kleurcontrasten. Het brengt warmte en gezelligheid in huis en je kan het in een interieur bovendien makkelijk combineren met een andere kleur. Het kan warmer aanvoelen met tinten van rood, terwijl het in combinatie met tinten als blauw of groen juist koeler aanvoelt. Taupe is dus een super veelzijdige en tijdloze kleur is. Bekijk onderstaande leuke ideeen, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden, die laten zien hoe je de kleur taupe in je interieur kunt gebruiken.

Taupe kleurtinten

Zoals gezegd is taupe een kleur wat tussen bruin en grijs zit. Dit kunnen donkere tinten zijn, maar ook lichte tinten. Als je de RAL waaier erbij pakt, dan zijn er verschillende RAL kleuren die heel dicht bij de kleur taupe komen. RAL 3022 Kiezelgrijs is een hele populaire tint voor in het interieur, die vrij licht is. En ook RAL 7006 Beigegrijs kom je regelmatig tegen, wat weer stukken donkerder is.

taupe kleurtinten

Negen kleurtinten uit de RAL waaier

Taupe combineren

Taupe is net als wit en grijs, een neutrale kleur, die je met heel veel verschillende andere kleuren kunt combineren. Voor een interieur zachte neutrale uitstraling, kan je taupe heel mooi combineren met verschillende taupe tinten, wit en grijs. Gebruik mooie natuurlijke materialen zoals hout en linnen. Houd je van een warme sfeer? Gebruik dan iets donkerdere tinten in grote oppervlakken, zoals de muren en de vloer. Of combineer met met andere warme kleuren, zoals terracotta, bruin of okergeel.

taupe combineren

taupe combineren aardetinten

taupe combineren fris

taupe combineren warm geel

Als je daar ook zwarte tinten aan toevoegt wordt het iets harder en stoerder. Hang bijvoorbeeld zwarte lijsten aan de taupe muur, wissel zachte neutrale kussens op een taupe bank af met een enkele donkergrijze of zwarte kussen.

taupe combineren zwart

Taupe muur

Als je het hebt over een taupe interieur, dan denk je natuurlijk meteen aan een ruimte met taupe muren. Taupe is sowieso een hele populaire muurkleur. Zoals boven al gezegd, is het een hele mooie neutrale kleur, net als wit en grijs, maar taupe is wel een stuk warmer. Je voelt die warmte direct als je bijvoorbeeld één grote muur in de woonkamer of slaapkamer taupe verft, in combinatie met witte muren. Dat effect is nóg sterker als je alleen maar taupe muren hebt. Het is een bovendien een muurkleur die goed in vrijwel alle interieurstijlen past. Het is bijvoorbeeld een populaire muurkleur voor landelijke en rustieke interieurs, maar ook in Scandinavische, moderne en klassieke interieurs kan het super mooi zijn. Taupe muren zijn ook een goed in een kinderkamer, omdat het een neutrale kleur is, en dus zowel voor jongens als meisjes kan. In onderstaande mooie inspiratie voorbeelden kan je goed zien hoe taupe muren in combinatie staan met verschillende vloeren, gordijnen en meubels.

taupe muur eethoek

taupe muur hal

taupe muur ideeën

taupe muur inspiratie

taupe muur kinderkamer

taupe muur modern

taupe muur slaapkamer

taupe muur woonkamer

donkere taupe muur

lichte taupe muur

taupe lambrisering muur

taupe muren

taupe muur bauwerk

Taupe vloer

Houten vloeren zijn erg populair, die natuurlijk taupe tinten kan bevatten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een echte egale taupe vloer te nemen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen om je houten vloer taupe te verven, net zoals je kunt doen met muren. Er zijn ook heel veel tegels in verschillende taupe tinten, die een goed idee zijn voor het toilet en de badkamer. Maar je kunt ook denken aan een taupe gietvloer of troffelvloer, die verkrijgbaar zijn in bijna alle mogelijke kleuren. Andere mogelijke vloeren zijn PVC, laminaat, Linoleum (Marmoleum) of vinyl.

Als je een egale taupe vloer hebt, dan zou je dat mooi kunnen combineren met verschillende mooie kleuren. Dit kunnen zowel neutrale kleuren, zoals wit of grijs zijn, maar een taupe vloer kan bijvoorbeeld ook heel stoer staan bij een warme okergele of een frisse blauwe of groene muur. Wil je ook taupe muren hebben, dan zou je een andere taupe tint voor de muren kunnen kiezen voor meer dynamiek.

taupe vloer woonkamer

taupe gietvloer keuken

taupe grijze vloer

taupe marmoleum vloer

taupe plavuizen vloer

taupe tegels

taupe vloer strak

taupe vloertegels badkamer

Taupe keuken

Taupe keukens kom je niet heel vaak tegen. Gek eigenlijk, want grijze keukens zijn weer wel heel erg populair. En een taupe keuken heeft een veel warmere uitstraling. Taupe is bovendien een kleur die bij alle soorten keukenstijlen staan. Dat geldt voor strakke moderne keukens, maar taupe staat ook heel leuk bij een landelijke keuken, vintage keuken en klassieke keukens. Je kunt het immers met verschillende materialen en kleuren afwerken. Een taupe keuken met een marmeren werkblad ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een marmeren keuken met een houten werkblad. En greeploze deuren hebben een veel strakkere uitstraling dan keukenkasten met gouden deurgrepen. Kortom, met taupe kan je alle kanten op in de keuken.

taupe keukeneiland

strakke taupe keuken

scandinavische taupe keuken

Mooie taupe keuken

moderne taupe keuken

luxe taupe keuken

landelijke taupe keuken

hoogglans taupe keuken

Taupe bank

De taupe kleur kan je ook heel mooi in je interieur terug laten komen in de vorm van meubel. Sterker zelfs, taupe meubels zijn super populair. Taupe banken behoort zelfs tot één van de meest gekozen kleuren, samen met grijze banken. Naast dat het een hele mooie kleur is voor een bank, kan je het vrijwel met alle kleuren vloeren en muren combineren. Als je bijvoorbeeld een grijze vloer met witte muren hebt, kan je met een taupe bank heel veel warmte en sfeer creëren in de woonkamer. Naast een aantal mooie inspiratie voorbeelden van mooie woonkamers met een taupe bank, hebben we ook de mooiste taupe banken voor je op een rijtje gezet, die je direct kunt kopen!

Taupe bank

Taupe bank

Taupe bank

Taupe bank

Taupe bank

Taupe bank

Taupe styling

Naast een mooie taupe bank zijn er natuurlijk ook heel veel andere manieren om taupe in je interieur terug te laten komen. Sterker zelfs, taupe meubelen en accessoires worden heel vaak gebruikt om meer sfeer en warmte te creëren in een interieur. Denk bijvoorbeeld aan taupe kasten, zoals TV meubels, boekenkasten en kledingkasten. Of stoelen, fauteuils, poefs of krukjes. Taupe vloerkleden zijn bijvoorbeeld erg mooi, die niet alleen vanwege de kleur, maar ook vanwege het materiaal een interieur erg warm en knus maken. In de slaapkamer kan je denken aan mooie taupe gordijnen of bedlinnen. Taupe bedlinnen zijn zelfs heel erg gewild.

Bekijk ook:
Terracotta in interieur
Grijs interieur
15x Okergeel interieur
Blauw in interieur
Olijfgroen in interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply