Search and Hit Enter

Nieuwe badkamervloer met tegelstickers!

Chris en Julia besloten hun badkamervloer te renoveren, en kozen voor superleuke tegelstickers. Ben jij ook op zoek naar een manier waarmee jij helemaal zelf de vloer in jouw badkamer, keuken of toilet kunt vernieuwen, zonder dat je heel veel geld moet uitgeven? Scroll verder naar beneden hoe dit leuke stel aan de slag is gegaan!

badkamervloer tegelstickers

Tegelstickers zijn tegels in de vorm van stickers, die je heel eenvoudig op de vloer of aan de wand kunt plakken. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met plaktegels, maar het grote verschil is dat plaktegels vaak met behulp van lijm of kit op het oppervlak aangebracht moet worden, terwijl tegelstickers zelfklevende tegels zijn. Sommige tegelstickers zijn verkrijgbaar in de vorm van een soort folie, wat betekent dat ze heel dun zijn. Er zijn ook iets dikkere tegelstickers verkrijgbaar, die iets duurzamer zijn.

Chris en Julia zijn het gezicht achter hun superleuke en creatieve persoonlijke blog Chrislovesjulia.com – Ze zijn omschrijven zichzelf als vooruitstrevende huisvernieuwers, bloggers, merkambassadeurs en opvoeders. Hun blog draait allemaal om het omarmen van hun huis in elke fase – van het repareren tot het toevoegen van de finishing touch. Onderweg maken ze foto’s en vieren ze de voortgang. En hoewel ze dol zijn op een goede before and after, zie je vooral ook het proces. Zo hebben ze ook een blog gemaakt over hun nieuwe badkamervloer met tegelstickers – de vloer van de badkamer van hun dochter om precies te zijn.

Het stel was al goed op weg met de badkamer renovatie van hun dochter. Voor fase 1 voeren ze geen grote of structurele veranderingen door. Zo behielden ze de badkamermeubel en de wastafel. Met een paar aanpassingen wilden ze de badkamer leuker en meer bruikbaar tot ze toe zijn aan een volgende fase. Het werkblad van de meubel hebben ze geverfd met dezelfde aanrechtverf als de verf die ze bijna tien jaar geleden in hun keuken in hun eerste huis gebruikten. Ook zijn de deurgrepen van de kasten vervangen, en hebben ze een mooie lambrisering gecreëerd aan de muren. Daarna was de vloer dus aan de beurt.

Op Etsy ze ze super leuke tegelstickers gezien, met een leuk patroon en mooie terracotta kleur. De tegelstickers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Omdat de oude tegels het formaat 12″ zijn, kozen ze ook voor dat formaat voor de tegelstickers.

Chris en Julia hebben ervoor gekozen om de voeglijnen zichtbaar te houden van de bestaande tegelvloer, om het er nog realistischer uit te laten zien.

tegelstickers before
Before
nieuwe badkamervloer met tegelstickers
After

Tegelstickers kopen

Voordat je de tegelstickers gaat kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

  • Voordat je tot aankoop overgaat, moet je het aantal vloerpanelen berekenen dat je nodig hebt op basis van het te bedekken oppervlak. Als je een wiskundige bent en je je op je gemak voelt om dit alleen te doen, ga er dan voor. Als je echter niet zo handig bent met het berekenen van het aantal te bestellen vloerpanelen, dan kan je ook de bestelcalculator gebruiken.
  • Naast stickers in de vorm van vloerpanelen, zijn er ook tegelstickers verkrijgbaar in bepaalde formaten.
  • Net als tegelstickers zijn vloerpanelen zowel op volledige als kwartschaal verkrijgbaar. Volledige schaal zal resulteren in een kleiner, meer gecondenseerd patroon, terwijl kwartschaal zal resulteren in een groter, ruimer patroon. Een goede vuistregel is om een groot patroon te kiezen voor een kleine kamer, zoals een toilet of washok.

Stappenplan

Het installeren van de tegelstickers is vrij eenvoudig. Zie het maar als een gigantische sticker. Het is zeker haalbaar in je eentje, maar een beetje hulp kan natuurlijk geen kwaad om het proces een beetje sneller te laten verlopen.

Hieronder hebben we alle stappen op ene rijtje gezet voor het plakken van de tegelstickers op de bestaande vloertegels. Chris en Julia hebben tegelstickers gebruikt die het exacte formaat hebben als hun bestaande tegels. In het stappenplan hieronder worden de stappen uitgelegd van de grotere vellen.

Bekijk hieronder hun video handleiding:

Wat heb je nodig?

  • Tegelstickers.
  • Een schone doek of theedoek om tegelstickers op de vloer glad te strijken.
    Stanleymes of scherpe schaar.
  • Potlood voor het markeren van metingen

1. Voorbereiding van de vloer

Breek het vacuüm uit en verwijder elke laatste kruimel en stofje op de vloer. Kleine deeltjes vuil kunnen vast komen te zitten onder je tegelsticker en resulteren in lelijke en aanhoudende luchtbellen. Gebruik een stofzuiger om loszittend vuil te verwijderen, en een dweil met allesreiniger om de vloer schoon te maken.

tegelstickers plakken schoonmaken

2. Begin in het midden van de vloer

Begin in het midden van de vloer, zodat je niet in het midden van de kamer een naad krijgt. Centreer het paneel langs een rechte lijn. Als je daar geen rechte lijn voor je op de vloer hebt, moet je er een tekenen.

tegelstickers plakken

3. Eerste tegelsticker plakken

Om te installeren, verwijder je de achterkant van de sticker alleen aan de rand en lijn je deze uit met je rechte lijn. Trek beetje bij beetje de achterkant van de sticker los terwijl je deze op de vloer aanbrengt. Ga langzaam te werk en gebruik een doek om de tegelsticker glad te strijken. Schil en herpositioneer indien nodig. Zorg ervoor dat je het stickerpaneel tijdens het aanbrengen in een lage hoek houdt. Dit zorgt ervoor dat het zo soepel mogelijk verloopt.

Tip: Laat de tegelstickers 10 minuten op een warme plaats liggen voordat je ze installeert om het vinyl zacht te maken en de installatie te vergemakkelijken.

tegelstickers plakken

4. Herhalen tot de vloer volledig is bedekt

Nu de eerste tegelsticker klaar is, weet je wat je te doen staat. Lijn het volgende paneel uit langs de bedrukte voeglijn aan de rand van het eerste paneel en herhaal stap 3 totdat de vloer volledig bedekt is. Laat een beetje over waar de sticker tegen de muur aan komt om te trimmen in stap 5.

5. Snijden

Wanneer je de muur bereikt, duw je je stickers goed in de spleet waar de muur de vloer raakt. Gebruik vervolgens een stanleymes om langs de vouw te snijden.

tegelstickers snijden

Bekijk ook:
20x Keuken achterwand tegels
Plaktegels
Plaktegels

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *