Search and Hit Enter

Top 5 beste luchtbevochtiger van 2022

Heb je last van een te droge lucht in huis? Er zijn verschillende manieren om een te droge lucht in huis te bestrijden – één van de beste manieren is een luchtbevochtiger kopen en deze in de ruimte te zetten waar je meer vocht wilt creëren. Om je te helpen te voorkomen dat je een misgaat begaat, hebben wij een top 5 beste luchtbevochtiger van 2022 gemaakt. Kijk snel verder!

beste luchtbevochtiger 2022

Temperatuur is waar we aan denken als we kijken naar comfort binnenshuis, maar de luchtvochtigheid is bijna net zo belangrijk. Je hebt waarschijnlijk de term ‘droge hitte’ gehoord en hoe het draaglijker is dan de ‘natte hitte’ van een vochtige omgeving. Dit is helemaal waar. Dit betekent niet dat een droge lucht lucht in huis comfortabel is. Sterker zelfs, een te droge lucht kan schadelijk zijn voor je gezondheid én de spullen in je huis:

  • Een lage luchtvochtigheid is een goede omgeving voor veel bacteriën en virussen. Het is een groot deel van de reden waarom het griepseizoen in de meeste delen van het land in de winter toeslaat.
  • Een droge, gebarsten huid en een zere keel zijn kenmerken van de koudere wintermaanden. Dat hoeven ze niet te zijn.
  • Koude plekken in huis. Dit kan het vermogen zijn van je verwarmingssysteem, leidingwerk of tochtige ramen. Maar het heeft vooral vaak te maken met de luchtvochtigheid in huis.
  • Krakende vloerplanken en houten structuren in je huis.

Wat is de beste vochtigheidsgraad in huis?

Zowel een te vochtige als een te droge lucht in huis kan verschillende problemen veroorzaken voor jou en je gezin. Daarom is het belangrijk om de juiste luchtvochtigheid te creëren binnen in huis.

De ideale vochtigheidsgraad in huis zal in verhouding staan tot jou en je gezin. Het hangt vooral af van de tijd van het jaar, wat voor soort kleding je draagt en waar je gezin zich van nature comfortabel voelt. Uit onderzoek blijkt dat de ideale relatieve luchtvochtigheid voor je huis tussen de 40%-60% ligt. Om de groei en verspreiding van schimmels te ontmoedigen, moeten de niveaus echter onder de 50% worden gehouden. Maar, nogmaals, pas dit aan zodat het past bij jouw comfortniveau. Deze relatieve luchtvochtigheid huis moet ook meegroeien met de absolute luchtvochtigheid buiten.

Hoe kan je de luchtvochtigheid meten in huis?

De beste manier om de luchtvochtigheid kan meten in huis is het gebruik van een hygrometer. Een hygrometer is een instrument (dat lijkt op een klok of wekker) dat wordt gebruikt om de relatieve vochtigheid van lucht te meten, of de hoeveelheid onzichtbare waterdamp in een bepaalde omgeving. Ze variëren van eenvoudige apparaten zoals de psychrometer en de haarhygrometer tot meer gecompliceerde stukken zoals de gekoelde spiegeldauwpunthygrometer, die de temperatuur van condensatie gebruikt om de vochtigheid te meten.

hoe luchtvochtigheid meten in huis hygrometer
Dit is de kleine en minimalistische hygrometer van Stadler Form.

Beste luchtbevochtiger kopen

Hoewel er verschillende manieren zijn om droge lucht in huis te bestrijden, is het gebruik van een luchtbevochtiger dé manier om meer vocht te creëren binnen in huis. Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de luchtvochtigheid in de lucht verhoogt door waterdamp of stoom af te geven. Je denkt misschien: is dit hetzelfde als een luchtreiniger? Het antwoord is nee – terwijl het de taak van een luchtreiniger is om de lucht te reinigen, draait het bij een luchtbevochtiger om het toevoegen van vocht aan de lucht. Een luchtbevochtiger kan je luchtkwaliteit misschien helpen verbeteren, maar hij is niet ontworpen om je lucht alleen door middel van vochtigheid te reinigen of te zuiveren.

Luchtbevochtigers zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en prijzen. Bij het kopen van een geschikte luchtbevochtiger is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit. Je luchtbevochtiger moet namelijk groot en sterk genoeg zijn om de grootte van een ruimte te kunnen bevochtigen. Om je te helpen bij je zoektocht naar de beste luchtbevochtiger, vind je hieronder een top 5 beste luchtbevochtigers van verschillende merken.

1. Levoit Classic 300S luchtbevochtiger

Verander elke kamer in een verfrissende zucht van verlichting met de Levoit VeSync Classic 300S Ultrasone Slimme Luchtbevochtiger. De luchtbevochtiger met een inhoud van 6 liter biedt tot 60 uur continue nevel, 4 nevelniveau-instellingen, aromatherapie en een optioneel nachtlampje voor je gemak. Deze luchtbevochtiger kan verbinding maken met een app en werkt ook met Amazon Alexa en Google Assistant voor afstandsbediening en handsfree bediening, en biedt planningsopties en een automatische modus om hem te vragen de mistniveaus aan te passen aan de gewenste vochtigheidsniveaus. De transparante tank kan eenvoudig worden bijgevuld door een grote opening aan de bovenkant. En als je hem voor aromatherapie wilt gebruiken, heeft deze luchtbevochtiger ook een bakje voor etherische oliën. Hier verkrijgbaar.

beste luchtbevochtiger 2022 Levoit Classic 300S

2. Stadler Form Oskar Big luchtbevochtiger

Op zoek naar de beste luchtbevochtiger voor een grote kamer? De Oskar Big Evaporative luchtbevochtiger van Stadler Form kan een groot gebied aan en houdt de luchtvochtigheid op het gewenste niveau. Een volle 100 vierkante meter in feite, wat genoeg is voor een heel appartement, of een hele verdieping van een behoorlijk groot huis. De Oskar Big is nog steeds zeer zuinig in gebruik, hij verbruikt slechts 8-32 watt aan elektriciteit, met een vermogen dat automatisch wordt geregeld door de ventilator met twee snelheden en de ingebouwde hygrostaat. Het elegante ontwerp van de Oskar Big zal elke kamer opwaarderen met zijn ingetogen aanwezigheid. Om zo’n groot gebied te bevochtigen, wordt het geleverd met 4 antibacteriële milieuvriendelijke filtercassettes die een kiemvrije werking garanderen en een output van maximaal 700 g vocht per uur bieden. Hij werkt stil en onopvallend en als je toch de grote tank van 6 liter moet vullen, kan dit zonder de werking te onderbreken. Net als bij de andere Oskars kan ook kamergeur worden toegevoegd. Hier verkrijgbaar.

beste grote luchtbevochtiger 2022 Stadler Form Oskar Big

3. Dyson AM10 luchtbevochtiger

Heb jij of leden van jouw gezin last van astma? Dan is de Dyson AM10 luchtbevochtiger wellicht jouw beste keuze, de die door de Astma- en allergiestichting van Amerika (AAFA) is gecertificeerd als astma- en allergievriendelijk. De Intelligent Climate Control en Ultraviolet Cleanse-technologie van de Dyson AM10 luchtbevochtiger hydrateren de lucht met een fijne nevel die 99,9% bacterievrij is. Lucht wordt de machine in gezogen voordat deze over een thermostaat en hygrostaat gaat, om slim de temperatuur en vochtigheid van de kamer te meten voordat deze op de juiste manier wordt aangepast, zodat je altijd kunt genieten van een schone en comfortabele omgeving. Hier verkrijgbaar.

beste luchtbevochtiger 2022 dyson am10

4. Stadler Form Oskar

Daar waar de Stadler Form Oskar Big de beste luchtbevochtiger is voor grote ruimtes, is de kleinere Oskar juist naar ons idee de beste luchtbevochtiger voor de slaapkamer – perfect voor het regelen van de luchtvochtigheid in ruimtes tot 50 vierkante meter. Oskar is zuinig in elektriciteitsverbruik, met een mager verbruik van 6-18 watt, geregeld door de ingebouwde hygrostaat en een ventilator met twee snelheden. Het aantrekkelijke minimalistische kubusontwerp van de Oskar siert elke kamer en wordt geleverd met twee milieuvriendelijke, antibacteriële filtercassettes gemaakt van plantaardig materiaal die zorgen voor een kiemvrije werking. Met twee snelheidsinstellingen waarmee de ventilatoruitvoer kan worden geregeld, afhankelijk van de omgeving en een stille werking, heeft de Oskar ook een instelbare hygrostaat die zorgt voor een nauwkeurige regeling van het vocht in de omgevingslucht, zodat je 24/7 comfortabel kunt ademen. Er is een handige vulopening aan de zijkant waar je ook essentiële oliën kunt toevoegen aan een speciaal compartiment om de kamer te parfumeren. Hier verkrijgbaar.

beste luchtbevochtiger slaapkamer 2022 stadler form oskar

5. Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger

We zijn ook erg enthousiast over de Venta LW45 Comfort Plus luchtbevochtiger. Je stelt de luchtbevochtiger eenvoudig in op het gewenste niveau van kamerbevochtiging. Schoon water uit een kraan is voldoende voor de werking ervan. Niet alleen bereik je een optimale bevochtiging, de Venta LW45 Comfort Plus vermindert zelfs vervuilende stoffen, stofdeeltjes en pollen in je huis. Als het gaat om de beste luchtbevochtiger, heeft Venta een aantal van de meest efficiënte technologie en ze bieden hun klanten zelfs garantie op hun producten. Dit betekent dat als je een defecte luchtbevochtiger van Venta koopt, het bedrijf deze gratis voor je vervangt. Hier verkrijgbaar.

beste luchtbevochtiger 2022 venta LW45 Comfort Plus

Bekijk ook:
Droge lucht in huis
Verticale tuin
Schone lucht in huis!
Hou je huis koel tijdens de zomer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *