Interieur

10x Groen vloerkleed


Overweeg jij een mooi groen vloerkleed voor in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of voor onder de eettafel in de eethoek? Wij zeggen doen, gewoon omdat we een grote fan zijn van groene vloerkleden! Daarom we een aantal mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van interieurs waar gekozen is voor een leuk groen vloerkleed. Succes!

groen vloerkleed

Vloerkleden zijn altijd een goed idee naar ons idee! Met een vloerkleed kan je een gebied afbakenen, zoals een de zithoek of eethoek in de woonkamer. Het voelt lekker warm aan onder je voeten – een musthave dus als je een ‘harde’ vloer hebt, zoals tegels of een strakke gietvloer. Met een vloerkleed verbeter je de askoestiek in een ruimte, wat bijvoorbeeld dé oplossing kan zijn in een grote woonkamer of slaapkamer met een hoog plafond. En vloerkleden zien er natuurlijk ook gewoon heel mooi uit. Naast dat het een geweldige manier is om meer sfeer en warmte te creëren in huis, is het ook een heel goed idee als je meer kleur wilt toevoegen. Als je een vloerkleed wilt, heb je keuze uit alle kleuren van de regenboog, en ze kunnen er allemaal super mooi uitzien. Vandaag laten we zien hoe leuk en mooi een groen vloerkleed kan zijn.

1. Groen vloerkleed in woonkamer met houten vloer

Portugese architect Filipe Fonseca da Costa heeft een appartement in het zuidwesten van Lissabon gerenoveerd, waardoor lichte woonruimtes zijn gecreëerd en structurele details zijn benadrukt. Het grote gedeelte van de woonruimtes, inclusief de keuken en woonkamer, is wit geschilderd om een meer open gevoel te creëren. In de woonkamer vind je, een witte marmeren salontafel en een bruine fauteuil. Met een mooi laagpolig groen vloerkleed, geplaatst bovenop de sfeervolle houten vloer, hebben ze de zithoek gekaderd, meer sfeer en warmte gecreëerd, en is de woonkamer ook meer voorzien van kleur.

groen vloerkleed woonkamer houten vloer

2. Zachtgroen vloerkleed op donkere houten vloer

Het Italiaanse merk Molteni&C heeft een penthouse ingericht in Rafael Viñoly’s 432 Park Avenue, met maatwerk houten banken bij het raam om het uitzicht op Central Park te omlijsten. Ontwerper Matteo Nunziati hield toezicht op de transformatie van het luxe penthouse. De makeover omvat eenvoudige afwerkingen, ingebouwde meubels, en luxe accessoires. De zithoek in de luxe woonkamer wordt verankerd door een lange, donkere bank van Nunziati bovenop een zachtgroen vloerkleed. Het groene vloerkleed vormt een geweldige combinatie met de donkere houten vloer. Ook in de slaapkamer en onder de luxe eettafel vind je een soortgelijk groen vloerkleed.

zachtgroen vloerkleed donkere houten vloer

3. Groen vloerkleed als accentstuk

De New Yorkse architectuurstudio Dash Marshall verbond twee gelijkvloerse Tribeca-appartementen tot één huis met een zwartgeblakerde stalen trap. Het pand is geaccentueerd met een prachtig groot groen vloerkleed en verschillende leuke planten. Hoewel de trap natuurlijk de blikvanger vormt, is het vloerkleed ook een geweldig mooi accentstuk.

groen vloerkleed accentstuk

4. Groen vloerkleed als accentstuk

Scandinavische interieurs staan bekend om de lichte en vaak witte ruimtes. Wat dat betreft ziet onderstaand Scandinavisch appartement er heel anders uit. Hoewel het er heerlijk licht is, is er gekozen voor een groen interieur. Naast mooie groene muren in de woonkamer, vind je in de zithoek ook een mooi laagpolig groen vloerkleed. Loving it!

groen vloerkleed groene muren

5. Groen vintage vloerkleed

Zoals gezegd, zijn vloerkleden verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Een soort vloerkleed wat heel populair is, zijn vintage vloerkleden. Prachtige vintage Perzische vloerkleden uit Iran die gekenmerkt zijn door de mooiste kleuren en patronen. In deze eethoek, met geweldige hoge groene lambrisering muren en luxe donkere houten vloer, hebben ze een groot groen vintage vloerkleed onder de zwarte eettafel geplaatst.

groen vintage vloerkleed

6. Groen vloerkleed in de slaapkamer

Wil jij een echte groene slaapkamer inrichten? Dan zijn groene muren wellicht een logische keus. Maar er zijn meerdere manieren om jouw slaapkamer een groene thema te geven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor groene gordijnen, een groen dekbedovertrek en/of een mooi groen vloerkleed onder het bed. In deze moderne groene slaapkamer, vind je naast groene zwevende kasten achter het bed ook een mooi groen vloerkleed.

groene slaapkamer groen vloerkleed

7. Groen vloerkleed bladeren patroon

Deze mooie groene woonkamer is ontworpen door interieur- en architectenbureau Raca Architekci, als onderdeel van het interieurontwerp voor een modern appartement in Polen. Het appartement gelegen in Gdańsk, heeft een totale woonoppervlak van 110 vierkante meters. Lichtgrijze muren zijn gecombineerd met een warme houten vloer. En voor de keuken is er ook gekozen voor super mooie houten kasten. In de woonkamer speelt de kleur groen een belangrijke rol, dat terugkomt in de leuke groene bank met houten poten, groene posters en een mooi groen vloerkleed met een bladeren patroon.

groen vloerkleed bladeren patroon

8. Groen vloerkleed in de kinderkamer

Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een vloerkleed – dat geldt vooral ook voor de kinderkamer. Voor kleine kinderen is het namelijk veel fijner spelen op een vloerkleed dan op een harde ondergrond. Dankzij het groene behang en het groene vloerkleed, heeft deze witte slaapkamer ook een leuk kleurtje gekregen.

groen vloerkleed witte kinderkamer

9. Groen vloerkleed in thuiskantoor

In de afgelopen twee jaren zijn er door de pandemie natuurlijk heel veel mensen gaan thuiswerken. Het aantal thuiskantoren zijn dan ook in een rap tempo gestegen. Naast dat het belangrijk is dat een thuiswerkplek praktisch en ergonomisch is, is het ook wel zo fijn dat het comfortabel, warm en knus is. Wat ons betreft ist een vloerkleed dan ook een echte musthave in een thuiskantoor. Zoals je hieronder kunt zien, voegt het mooie groene vloerkleed onder het bureau heel veel toe in dit thuiskantoor.

groen vloerkleed thuiskantoor

10. Groen vloerkleed onder het bed

Architecten Andrea Fisk (van Shapeless Studio) en James Klauder vonden hun droomhuis in een 19e-eeuws herenhuis in Brooklyn. Wat hen verliefd maakte op het huis waren de originele details en indeling die nog intact waren in het huis. Elke kamer in het huis heeft zijn eigen kleur, met zacht roze, grijs en groen als hoofdkleurtonen die allemaal zo goed bij elkaar passen. In de slaapkamer zijn de gedempte grijstinten aan de muren gecombineerd met een prachtig groen vloerkleed onder het bed.

groen vloerkleed onder bed

Bekijk ook:
15x Groene muur met Farrow & Ball
12x Smaragdgroen interieur
Groene slaapkamer
15x Mintgroen interieur
Sage green in interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply