Keuken ontwerpen

Betonnen keukenblad


Bij het ontwerpen van een keuken zijn naast de keukenkasten, het fornuis en de afzuigkap, het keukenblad ook een belangrijk onderdeel. Het keukenblad, aanrechtblad of werkblad is het blad die bovenop de keukenkasten geplaatst wordt. Keukenbladen heb je in verschillende soorten materialen. Je hebt granieten werkbladen, houten werkbladen, marmeren werkbladen… Maar vandaag wil ik jullie graag inspireren met betonnen keukenbladen!

Betonnen keukenblad

Een betonnen werkblad ziet er robuust en sterk uit. Hierdoor krijgt je keuken een stoere en beetje industriële uitstraling. Desondanks kan een betonnen werkblad juist ook heel warm zijn, vooral als je het combineert met hout.

Betonnen keukenblad voordelen

Naast de mooie uitstraling, heeft een betonnen keukenblad nog meer voordelen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een betonnen werkblad heel ruw is en hierdoor niet prettig om op te werken. Dat is dus niet waar. Door de bewerking van het beton met speciale materialen, is een betonnen keukenblad juist super glad en erg fijn om op te werken. Een ander voordeel is dat een betonnen werkblad erg sterk is en hierdoor ook super duurzaam.

Betonnen keukenblad nadelen

Naast de genoemde voordelen, heeft een betonnen keukenblad twee belangrijke nadelen. Beton is zwaar. Iets waar je zeker rekening mee moet houden. De fundering kan hierdoor bijvoorbeeld sneller breken. Je zou dit eventueel op kunnen lossen met lichtgewicht beton. Een tweede nadeel van een betonnen keukenblad is dat het vlekgevoelig kan zijn. Maar met de juiste behandeling en onderhoud, is ook dit nadeel goed te voorkomen.

De prijs van een betonnen keukenblad is te vergelijken met een granieten of composiet werkblad.

Betonnen keukenblad met houten kasten

Betonnen keukenbladen

Dikke betonnen keukenblad

Keukenblad beton

Landelijke keuken met betonnen keukenblad

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply