Search and Hit Enter

10x Hoogslaper voor volwassenen

Ben jij op zoek naar een leuke hoogslaper voor volwassenen, voor de kleine slaapkamer of woonkamer van je eetkamerappartement, studentenkamer of logeerkamer? Wij hebben tien leuke hoogslapers voor je gevonden die er niet alleen leuk uitzien, maar ook super praktisch zijn. Kijk snel verder, en laat ons weten welke hoogslaper jij graag wilt kopen!

hoogslaper voor volwassenen

Met het aantal groeiende kleine appartementen in de stad, met woonoppervlaktes van nog geen 60m2, , zijn steeds meer mensen op zoek naar tips en ideeën om voor het inrichten van een kleine slaapkamer, kleine woonkamer, kleine keuken en kleine badkamer. En als je er eenmaal mee bezig bent, dan zul je versteld zijn hoe leuk en praktisch een kleine ruimte kan zijn, ongeacht de beperkte oppervlakte.

Op deze pagina gaan we het hebben over de hoogslaper. Deze trof je voorheen voornamelijk aan in de kinderkamer, maar met het aantal groeiende kleine appartementen, is de vraag naar een hoogslaper voor volwassen ook flink meegegroeid. Met een hoogslaper creëer je namelijk extra ruimte in de slaapkamer, woonkamer of logeerkamer, die je heel goed kunt gebruiken voor iets anders. Je kunt denken aan een fijne werkplek met een bureau, een knusse zithoek met een bank, een inloopkast met kledingkasten, noem maar op. Hoe en wat je precies wilt, dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Ben jij dus ook op zoek naar een leuke en praktische manier om jouw kleine slaapkamer of woonkamer in te richten, waarmee je heel veel ruimte kunt besparen? Hieronder vind je tien leuke hoogslapers voor volwassenen waar wij erg enthousiast over zijn, en die je direct kunt kopen of zelf kunt (laten) maken.

1. IKEA hoogslaper STORÅ

IKEA heeft meerdere hoogslapers in hun assortiment, zowel voor kinderen als volwassenen. De meest bekende hoogslaper voor de kinderkamer, is natuurlijk het flexibele KURA bed, die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Een populaire IKEA hoogslaper voor volwassenen is STORÅ met het formaat van 140×200 cm. Het ontwerp is eenvoudig, minimalistisch en neutraal, en past dus vrijwel in elke interieurstijl – of je nou een moderne slaapkamer, landelijke slaapkamer of Scandinavische slaapkamer hebt. De hoogslaper is gemaakt van massief hout, en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Hier verkrijgbaar.

hoogslaper volwassenen ikea stora

2. Hoogslaper van natuurlijk beukenhout

Bij Steiner Shopping vonden we deze mooie hoogslaper. Hoewel zij zelf aangeven dat het om een kinderbed gaat, heeft deze hoogslaper een breedte van 140cm en een lengte van 200cm – wat het formaat is van een twijfelaar. Met dit formaat zou je het dus ook prima als een hoogslaper voor volwassenen kunnen gebruiken. Het bed is bovendien erg sterk en stevig. Zoals je op de foto kunt zien hieronder, is het ideaal om onderin een fijne werkplek te creëren.

hoogslaper voor volwassenen natuurlijk beukenhout

3. Industriële hoogslaper voor volwassenen

Ben jij op zoek naar een industriële hoogslaper voor volwassenen die perfect past in jouw industriële slaapkamer of industriële woonkamer? Bij Vente-unique vonden we deze handige en mooie hoogslaper voor volwassenen, dat inclusief bureau wordt geleverd. De hoogslaper is gemaakt van gepoedercoat staal, wat voor een stoere industriële look zorgt. En met een formaat van 254 cm lang, 146 cm diep en 197 cm hoog, heb je ook lekker veel ruimte om te slapen en te werken! Hier verkrijgbaar.

industriele hoogslaper voor volwassenen

4. Zwevende hoogslaper maken

Als je een hoogslaper voor volwassenen wilt kopen, dan heb je vrijwel altijd te maken met een standaard formaat van 140x200cm. Voor sommigen is dit een prima formaat bed, maar we kunnen ons ook voorstellen dat sommige mensen misschien een ander formaat willen hebben – groter of juist kleiner.  Dan zou het een goed idee kunnen zijn om een hoogslaper te (laten) maken. Het voordeel is niet alleen dat je zelf het formaat mag bepalen, maar ook hoe de hoogslaper eruit komt te zien.

Fervente DIY’er en blogger Jenna van Jennasuedesign.com had onderstaande hoogslaper ontworpen en gemaakt. Voorheen was het een vaste kast of berging in een grote nis. In plaats daarvan besloot Jenna dus een zwevende hoogslaper voor volwassenen te maken, met daaronder een leeshoek met een comfortabele bank. De verticale tuin aan de muur is ook een super leuk idee! Benieuwd hoe ze deze mooie zwevende hoogslaper heeft gemaakt? Klik hier voor de volledige handleiding.

zwevende hoogslaper voor volwassenen maken

5. Industriële hoogslaper aan het plafond

Ok, helaas is deze geweldige hoogslaper niet verkrijgbaar in Nederland, maar tóch willen we het toevoegen aan deze lijst met hoogslapers voor volwassenen, zodat we het aan jullie kunnen laten zien. Al is het alleen om inspiratie op te doen. Deze industriële hoogslaper is super stoer – niet alleen omdat het gemaakt is van staal, maar ook omdat het aan het plafond gemonteerd dient te worden. Aan de linkerkant tref je een vaste trap aan, zodat je op een veilige manier toegang kunt krijgen. Tegelijkertijd is de trap ook een open kast, waar je verschillende spullen in kunt opbergen. Met het grootste formaat met een breedte van 180cm, is het bovendien een volwaardig tweepersoons hoogslaper. Love it! Klik hier voor meer informatie.

industriele hoogslaper volwassenen aan plafond

6. IKEA hoogslaper hack op Kallax kasten

Bij IKEA hackers vonden we deze geweldige IKEA hoogslaper hack. Jules wilde een grote hoogslaper voor volwassenen maken, omdat ze een groot matras had gekregen. Omdat het matras 150cm was, vroeg ze om hulp en tips. Helena kwam toen met dit geweldige IKEA hack idee om, waarbij er gebruik wordt gemaakt van het bovenste gedeelte van het IKEA TARVA frame, dat op IKEA Kallax kasten wordt geplaatst. Klik hier voor meer informatie.

ikea hoogslaper hack kallax kasten

7. Hoogslaper met bureau

Ben je van om een werkplek in te richten onder je hoogslaper? Dan heb je natuurlijk een fijn bureau kopen. Bij vente-unique vonden we onderstaande hoogslaper, waar een bureau wordt bijgeleverd. Het is geen klein bureautje, maar een groot bureau dat net zo lang is als de hoogslaper zelf. Deze mooie hoogslaper van massief grenen is verkrijgbaar in de formaten 90x200cm en 140×200 cm. Klik hier.

hoogslaper voor volwassenen met bureau

8. Hoogslaper van steigerbuizen

Steigerbuizen zijn bedoeld voor het bouwen van steigers, maar we weten allemaal dat je er ook heel veel stoere meubels mee kunt maken – van steigerbuizen kapstokken tot steigerhouten bureau’s. Maar wist je dat je met steigerbuizen ook bedden en hoogslapers kunt maken? Bij Simplifiedbuilding.com vonden we deze super uitgebreide handleiding, waarmee je heel eenvoudig jouw eigen hoogslaper van steigerbuizen kan maken. Klik hier voor meer informatie!

hoogslaper voor volwassenen steigerbuizen

Bekijk ook:
9x Houten hoofdbord maken voor je bed
Kleine slaapkamer

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *