Slaapkamer

9x Houten hoofdbord maken voor je bed


Wil jij een houten hoofdbord voor je bed maken? Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, hebben we de leukste DIY projecten gevonden die laten zien hoe leuk en eenvoudig het is om een houten hoofdbord voor je bed te maken. Kijk snel verder en ga vandaag nog aan de slag!

houten hoofdbord maken bed

Hoofdborden werden oorspronkelijk gebruikt als een barrière tussen de muur en de rand van het bed, zodat het hoofd ’s nachts niet te koud werd. Huizen waren niet zo goed geïsoleerd als nu en de muren kunnen erg koud worden, wat resulteert in een erg koude slaapkamer. Simpel gezegd, hoofdeinden schermden de kou af. Maar omdat hoofdborden nog meer voordelen bieden, kiezen de meeste mensen nog steeds voor een bed met hoofdbord. Zo zorgt het hoofdbord ervoor dat je kussens niet van je bed vallen, en kan je het als rugleuning gebruiken zonder dat de muur beschadigd of vies wordt. En een hoofdbord kan bovendien ook decoratief mooi zijn.

Heb jij nog geen hoofdbord? Geen probleem, want wij laten zien hoe jij zelf een mooie houten hoofdbord kunt maken voor je bed met verschillende soorten hout.

1. Minimalistische houten hoofdbord van houten latten

Op de blog van Liz, een interieurontwerper en doe-het-zelf-evangelist, vonden we deze eenvoudige maar super stijlvolle houten hoofdbord die zij voor haar bed had gemaakt in haar slaapkamer. Toen zij verhuisden, lieten ze vrijwel al hun meubels in het andere huis staan, zodat het een volledig ingerichte Airbnb zou kunnen zijn. Ze kregen uiteindelijk gratis een oud Ikea Hopen-bedframe van een vriend die het niet meer nodig had, maar ze wist dat ze het hoofdeinde wilde vervangen door iets unieks en meer Scandinavisch geïnspireerd. Ze had eerder een IKEA hoofdbord met latten gezien, maar na wat onderzoek bleek dat het niet meer leverbaar was. Daarom besloot ze zelf haar minimalistische houten hoofdbord te maken van houten latten waren. Het hoofdbord is volledig op maat gemaakt, zodat het over de hele breedte van de muur past! Klik hier voor de handleiding.

minimalistische houten hoofdbord maken houten latten

2. Zwevend houten hoofdbord met plankje

Bij This Minimal House vonden we een soortgelijk hoofdbord van Liz. Ook dit is een zwevend houten hoofdbord met een minimalistisch ontwerp. Het grote verschil is dat Scot & Bridget ook een houten plankje eraan hebben gemonteerd, dat als een soort nachtkastje gebruikt kan worden om kleine spullen op te plaatsen, zoals een telefoon, een leesbril of een glas water. Super nice! Klik hier voor de handleiding.

zwevend houten hoofdbord maken plankje

3. Visgraat houten hoofdbord

Als je aan visgraat denkt, denk je misschien eerder aan een visgraat vloer of visgraat muur voor in de keuken of badkamer. Maar dit mooie klassieke patroon kan je ook op veel meer andere manieren terug laten komen in je interieur. Abby, het gezicht achter de blog Sewmuchado.com, maakte een visgraat houten hoofdbord voor haar bed. Vooral vanwege het visgraat patroon, is dit niet de meest eenvoudige houten hoofdbord die je kunt maken, maar het resultaat mag er wezen. Klik hier voor de handleiding.

visgraat houten hoofdbord maken bed

4. Cane webbing hoofdbord

Cane webbing is mega populair waar heel veel meubels mee worden gemaakt. Cane webbing is voorgeweven riet dat machinaal is gemaakt van strengen stoelriet. Het wordt vaak gebruikt voor deuren van kasten of zittingen en leuningen van stoelen, en ook voor het maken van een hoofdbord voor bedden. Bij rachlv vonden we deze super mooie cane webbing hoofdbord die ze zelf had gemaakt voor haar bed. Zij was al heel lang fan van dit soort hoofdborden, en na wat inspiratie te hebben opgedaan, besloot ze er dus zelf één te maken. Weten hoe ze dit heeft aangepakt? Klik hier voor de handleiding.

cane webbing hoofdbord maken bed

5. Underlayment hoofdbord

Underlayent is een mooie basis om mee te werken en vooral erg betaalbaar. Het wordt dan ook voor van alles en nog wat gebruikt voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een DIY underlayment plantenstandaard, 10x DIY sierlijsten aan de muur, 10x Underlayment trap, Maatwerk inbouwkast van underlayment, noem maar op. En we hebben hier ook een aantal hele mooie underlayment hoofdborden laten zien. Eén van de mooiste DIY underlaymend hoofdbord die we zijn tegengekomen is die van Caroline van Burkatron.com. Klik hier voor de handleiding.

underlayment hoofdbord maken bed

6. Hoofdbord maken van zelfklevend hout

Ashley van Sugar and Cloth is altijd in voor een een goede IKEA hack. Dit DIY headbord is daar een mooi voorbeeld van, gemaakt van zelfklevend hout. Het is teruggewonnen hout dat al klaar is en met een zelfklevende achterkant erop. Kortom, dit maakt het perfect voor degenen onder ons die niet echt houtbewerkers zijn, maar toch de look van teruggewonnen hout willen. Bewnieuwd hoe Ashley dit hoofdbord heeft gemaakt? Klik hier voor de handleiding.

houten hoofdbord maken bed zelfklevend hout

7. Op maat gemaakt houten hoofdbord over de hele breedte van de muur

Deze super mooie en stoere houten hoofdbord hebben we gevonden bij fotografe Jamie Zanotti. Haar man kwam met het idee om een mooi houten hoofdbord te maken, inclusief handige plankjes als nachtkastjes en een brede plank bovenop het hoofdbord, waar nog meer mooie decoratie spullen op geplaatst kunnen worden. Denk aan leuke plantjes, fotolijsten en boeken. Het resultaat is geweldig. Omdat het volledig op maat is, en precies over de hele breedte van de muur past, ziet het er super mooi en strak uit. Klik hier voor meer foto’s.

op maat gemaakt houten hoofdbord maken over hele breedte muur

8. Houten hoofdbord met opbergruimte

Opbergruimte is altijd fijn in de slaapkamer, vooral als je een kleine slaapkamer hebt, waar je misschien niet zoveel ruimte hebt voor een grote kast. Daarom kan een hoofdbord met opbergruimte een heel goed idee zijn, waar je verschillende soorten spullen in kunt opbergen. Bij Instrucables.com vonden we dit stoere DIY bed, inclusief handige lades onder het bed, én een houten hoofdbord met opbergruimte. Klik hier voor de stap voor stap handleiding.

houten hoofdbord maken met opbergruimte

9. Houten wandpanelen

Heb je geen tijd, zin of het juiste gereedschap in huis om een volledige DIY hoofdbord te maken? Een DIY klus hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een houten hoofdbord dat super eenvoudig is gecreëerd met kant en klare houten wandpanelen. Deze wandpanelen met een lattenstructuur zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eikenhout of walnotenhout. Nadat je het gewenste formaat hebt gepaald, kan je het gewoon aan de wand lijmen of schroeven.

houten wandpanelen hoofdbord

 

Bekijk ook:
10x Fluwelen hoofdbord
10x Zwevend nachtkastje
127x Slaapkamer inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply