Search and Hit Enter

18x Slaapkamer muurkleur inspiratie

Ga je verhuizen en ben je daarom op zoek naar leuke muurkleur ideeën? Of ben je een beetje op jouw slaapkamer uitgekeken, en wil je jouw slaapkamer een makeover geven? In beide gevallen zit je hier goed. In dit artikel inspireren we jullie met de leukste slaapkamer muurkleur inspiratie!

slaapkamer muurkleur inspiratie

Als je jouw slaapkamer een makeover wilt geven, hoef je niet per se de hele ruimte te verbouwen. Nieuwe slaapkamer meubels, accessoires en een nieuwe vloer zijn niet goedkoop, en niet iedereen heeft zin om zo’n dramatische verandering aan te brengen. In veel kan je met een nieuwe muurkleur al heel veel bereiken. Een muurkleur heeft niet alleen effect op de sfeer en uitstraling van de slaapkamer, maar je kunt er zelfs een betere nachtrust door krijgen!

Welke kleuren zijn wel of juist niet goed voor je nachtrust?

Er is een reden waarom smileys helder vrolijk geel zijn en boze gezichten brandend rood. Kleur heeft een krachtig effect op onze stemming, en onze stemming beïnvloedt op zijn beurt ons vermogen om te slapen. Als we gestrest, angstig of boos zijn, is het moeilijker om in slaap te vallen. Als we ons daarentegen kalm, rustgevend en ontspannen voelen, dan is de kans groot dat je snel in slaap valt. Hieronder vind je muurkleuren voor de slaapkamer, die wel en niet goed zijn voor je nachtrust.

Blauw: Zonder twijfel is blauw de beste slaapkamerkleur. Blauw is een kalmerende kleur en kalmte is bevorderlijk voor slaap. Bovendien zijn je hersenen bijzonder ontvankelijk voor de kleur blauw, dankzij speciale receptoren in je netvlies die ganglioncellen worden genoemd. Deze zijn meer gevoelig voor blauw dan welke andere kleur dan ook, dus als ze het zien, sturen ze een bericht naar je hersenen dat je in een rustige omgeving bent, waardoor je hartslag en bloeddruk dalen.

Uit onderzoek is gebleken dat degenen met een blauwe muurkleur elke nacht gemiddeld 7 uur en 52 minuten slapen. Dat is veel meer dan het gemiddelde van 7 uur slaap. Het blauw schilderen van de slaapkamer kan een stap zijn in de richting van minder slapeloze nachten.

Nog een voordeel voor een blauwe slaapkamer? Er wordt beweerd dat mensen met blauwe slaapkamers eerder wakker worden met een gelukkig gevoel.

slaapkamer inspiratie blauwe muren

Geel: met 7 uur en 40 minuten slaap per nacht kwamen deelnemers van het onderzoek met gele slaapkamers op een goede tweede plaats voor de meeste tijd die ze elke nacht sliepen.

Groen: eigenaren van groene slaapkamers genoten elke nacht van 7 uur en 36 minuten slaap. Ze vertoonden ook een grotere neiging om opgewekt en positief wakker te worden.

Zilver: Voor wie de voorkeur geeft aan iets minder kleurrijk, biedt zilver een optie. Enquête-respondenten met een zilveren slaapkamer hadden elke nacht 7 uur en 33 minuten slaap.

Oranje: Oranje is een warme, ontspannende kleur die volgens sommigen helpt bij indigestie. Eigenaars van een oranje slaapkamer genoten gemiddeld van 7 uur en 28 minuten slaap.

slaapkamer inspiratie groene muren

Slaapkamer kleuren die minder bevorderend zijn voor de nachtrust

Bovenstaande kleuren zijn dus goed voor je nachtrust. Maar er zijn natuurlijk ook kleuren die minder positief uit het onderzoek zijn gekomen. Volgens de Travelodge is het beter om geen grijze, bruine of paarse muurkleur te nemen voor de slaapkamer. De mensen die deze muurkleuren hadden in de slaapkamer kregen minder dan 7 uur slaap.

Paars: na 5 uur en 56 minuten slaap is paars de slechtste kleur om te slapen. Het is een mentaal stimulerende kleur die je creativiteit een boost geeft en bijdraagt ​​aan levendigere nachtmerries.

Grijs: hoewel het niet zo opvallend is als paars, staat grijs op de lijst vanwege zijn vermogen om deprimerend en ongeïnspireerd te raken. Deelnemers aan het onderzoek met grijze slaapkamers sliepen slechts 6 uur en 12 minuten per nacht.

Bruin: Bruintinten zijn erg populair als muurkleur. Niet voor iets is de bruintint ‘Brave Ground‘ door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020. Toch is bruin niet heel goed uit het onderzoek gekomen, als het gaat om een stimulerende slaapkleur.

Rood: Rood is een gepassioneerde, energieke kleur die je bloeddruk kan verhogen en je kan inspireren om sneller te bewegen. Geen van beide zijn fysieke sensaties die de slaap bevorderen.

Sommige mensen geloven niet zo in de impact van kleuren op je nachtrust in de slaapkamer, en gaan liever voor een muurkleur die ze persoonlijk mooi vinden. Dat kan natuurlijk ook. Net als de inrichting van de rest van de slaapkamer zijn de muurkleuren tenslotte ook heel erg persoonlijk. Wat voor de één minder goed werkt, kan voro de ander juist heel goed werken.

slaapkamer inspiratie roze muren

1. Zachtblauw

Een rustgevend zachtblauwe muurkleur voelt als een verademing als je de kamer binnenloopt. Het voegt een etherische, dromerige kwaliteit toe aan elke ruimte, maar biedt ook enorm veel veelzijdigheid, waardoor het bijzonder geschikt is voor de slaapkamer. Het linnen beddengoed en de geïmproviseerde accentstoel bij de bijzettafel dragen bij aan die gemakkelijke, ongedaan gemaakte elegantie.

slaapkamer muurkleur inspiratie zachtblauw

2. Zwart

Hoewel vaak wordt aangeraden om te kiezen voor lichte kleuren voor het inrichten van een kleine slaapkamer, kunnen zwarte muren ook heel bijzonder zijn. Soms kunnen inktachtige kleuren kleinere ruimtes zelfs versterken. Daarnaast is zwart ook een hele stijlvolle kleur, waarmee je een bepaalde sfeer kunt creëren in de slaapkamer, zoals je met geen andere kleur kunt bereiken. De zachte zwarte muurkleur in deze slaapkamer geeft een speciaal en intiem gevoel op manieren die je nooit zou kunnen bereiken met een lichtere tint.

slaapkamer muurkleur inspiratie zwart

3. Beige

Wie zegt dat beige saai is? Betrouwbaar, veelzijdig, warm en subtiel – Beige is één van de populairste muurkleuren voor de slaapkamer. Een superlichte taupe tint zal net genoeg contrasteren met heldere, heldere interieurs en tegelijkertijd wat warmte in de ruimte injecteren. Het doet ook denken aan lange wandelingen op een zandstrand. Wil je het vrolijker maken? Voeg vrolijke kleuren toe met behulp van accessoires zoals kussens en vloerkleden.

slaapkamer muurkleur inspiratie beige

4. Greige

Heb je ooit weleens gehoord van greige, wat eigenlijk een combinatie is van grijs en beige. Als je denkt dat frisse, volledig witte interieurs er te grimmig uitzien, maar toch de look en feel van lichte neutrale kleuren mooi vinden, kies dan voor warme haverachtige crèmes of lagen van zachte, rokerige grijstinten. De resultaten zijn edgy en industrieel maar toch zachtaardig en ingetogen. Go greige!

slaapkamer muurkleur inspiratie greige

5. Paars

Als je wilt voorkomen dat kleur je ruimte overheerst of je wilt je kamer gewoon wat meer vorm geven, dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor lambrisering. Je kunt voor echte lambrisering kiezen, die je slaapkamer een karakteristieke uitstraling geven, maar een lambrisering schilderen is ook een heel leuk idee. Combineer een kleur die je mooi vindt voor de onderkant van de muur met een neutrale kleur voor de bovenkant van de muur. Deze slaapkamer is ontworpen door GRT Architects, waar een super mooie lambrisering paars is geverfd. Love it!

slaapkamer muurkleur inspiratie paars

6. Donkerblauw

Donkerblauw, ook wel marineblauw genoemd, is een super mooie tijdloze kleur. Het is neutraal, verfijnd en veelzijdig, maar heeft toch drama en diepte. Het is ook geaard en geïnspireerd door de natuur. Wanneer je deze tint in de slaapkamer gebruikt, zorgt het selecteren van neutrale afwerkingen en bijbehorende kleuren, evenals geschikte patronen, ervoor dat het jarenlang meegaat. Interieur ontwerpster Sarah Sherman Samuel heeft in deze slaapkamer niet alleen gekozen voor donkerblauwe muren, maar ook het bedlinnen heeft dezelfde kleur gekregen.

slaapkamer muurkleur inspiratie donkerblauw

7. Roze

Als je het hebt over een roze slaapkamer, dan is de kans groot dat je denkt dat we het hebben over een prinsessenkamer. Maar roze is niet alleen een kleur voor een meisjeskamer – Ook voor volwassenen kunnen roze muren een hele goede keuze zijn in de slaapkamer. Deze slaapkamer is daar een heel mooi voorbeeld. Ook dit ontwerp is gerealiseerd door Sarah Sherman Samuel. Alle muren, inclusief het plafond zijn met een hele mooie roze muurverf geschilderd. De rotan hanglamp en het terracotta gekleurde dekbedovertrek staan er prachtig bij.

slaapkamer muurkleur inspiratie roze

8. Okergeel

Okergeel is een prachtige kleur die zowel in de winter als de zomer toegepast kan worden in huis. Het is een mooie zomerse kleur, waarmee je in de winter de slaapkamer heel veel sfeer en warmte kan geven. In de master bedroom van een appartement in de wijk Marais in Parijs stroomt teruggewonnen parketvloeren langs de muur omhoog om een hoofdeinde met lambrisering te vormen, waarin elektronica voor stopcontacten en lichtschakelaars elegant is weggewerkt. De rijke gele muurkleur past perfect bij het gebeitste hout.

slaapkamer muurkleur inspiratie okergeel

9. Bruin

Hierboven hebben we aangegeven dat bruin wordt afgeraden als slaapkamerkleur, naar aanleiding van een onderzoek naar kleuren in de slaapkamer die invloed hebben op je nachtrust. In deze slaapkamer laten ze in ieder geval zien. dathet wel een hele mooie warme kleur is. Het is ontworpen door Fiona Lynch Studio, en is het toonbeeld van warmte, dankzij de chocoladebruine muren en op herfstbladeren geïnspireerd beddengoed. De moderne tafellamp geeft een onverwacht randje.

slaapkamer muurkleur inspiratie bruin

10. Zachtgroen

‘Als we ons gestrest voelen (in toenemende mate, in deze drukke en chaotische tijden), moeten we de visuele ruis volledig verminderen. In de slaapkamer kan je dat toepassen door het gebruik van rustige kleuren. In deze mooie slaapkamer is er gekozen voor Flexa kleur van het jaar 2020, Tranquil Dawn. Een mooie zachtgroene muurkleur, die verrassend mooi met andere kleuren gecombineerd kan worden. In plaats van de muren volledig te verven, is er aan de bovenkant van muren een dikke witte strook gecreëerd. Hierdoor heeft de slaapkamer een klassieke look gekregen.

slaapkamer muurkleur inspiratie zachtgroen

11. Zachtgroen

De blauwegroene kleur op de muren in deze slaapkamer wordt ook wel teal kleur genoemd. Een kleur die de ruimte weelderig aakt. Door kasten, kledingkasten of een open haard in dezelfde tint te schilderen, verdwijnen ze, terwijl een hoofdeinde in een contrasterende kleur een echt stijlstatement zal zijn. Een mix van effen beddengoed en beddengoed met patronen geeft het bed een modieuze gelaagde look.

slaapkamer muurkleur inspiratie teal

12. Oranje

Creëer een aards pallet met een roestige oranje kleur. Combineer het met kussens met een vergelijkbare tint in hun patronen. Lederen accessoires en houten meubels zijn ideale partners voor deze op het bos geïnspireerde slaapkamer en creëren een vintage sfeer. Om te voorkomen dat de look te donker wordt, zijn de vloeren wit geverfd en zijn de gordijnen licht gehouden.

slaapkamer muurkleur inspiratie oranje

13. Wit

Witte muren zijn erg populair, omdat ze neutraal, veilig en vooral lekker licht zijn. Maar. erzijn ook mensen die witte muren juist saai en kil vinden. Deze slaapkamer bewijst het tegendeel, waar alle muren weliswaar helmaal wit zijn geverfd, maar dankzij de lichte houten vloer, het mooie rustieke houten bed en de bijpassende nachtkastjes juist heel veel warmte en sfeer uitstraalt. Het vloerkleed en het bedlinnen spelen daarbij ook een belangrijke rol.

slaapkamer muurkleur inspiratie wit

14. Lichtgrijs

Wilt je dat je slaapkamer een oase van rust is? Of misschien vind je het leuk om de uitstraling van een kamer regelmatig te veranderen? Als je geen fan bent van gedurfde slaapkamerkleuren, zorgt een neutraal kleurenschema voor een ontspannen, ruimtelijk gevoel dat de perfecte achtergrond is voor steeds wisselende accessoires. Net als bruin kwam grijs ook als een kleur uit het onderzoek, die je nachtrust kan verstoren. Tóch is en blijft grijs een hele populaire interieurkleur – Ook in de slaapkamer. In deze slaapkamer hebben ze gekozen voor een super mooie lichtgrijze muurkleur van Farrow & Ball, gecombineerd met een wit geverfde houten vloer.

slaapkamer muurkleur inspiratie lichtgrijs

15. Lichtgrijs

Zoals je weet zijn er ontzettend veel tinten grijs, die allemaal een hele andere uitstraling kunnen hebben. Zo is een slaapkamer met lichtgrijze muren heel anders dan een slaapkamer met donkergrijze muren. De mooie diepe grijstint aan de muren in deze slaapkamer, genaamd Scree 227 van Little Greene, werkt heel goed als slaapkamerkleur met de mosterd- en grijze accessoires en de witte muur en vloer geschilderd in Shallows 223.

slaapkamer muurkleur inspiratie donkergrijs

16. Olijfgroen

Dit olijf-, wit- en mosterd kleurenpallet van House 9 Interiors is een mooie, unieke combinatie die perfect is voor slaapkamers met een vintage flair. Olijfgroen is een ingetogen, ontspannen tint die zowel rustgevend als trendy aanvoelt. In combinatie met een krachtigere kleur zoals mosterd, creëer je een geruststellend, rijk kleurenschema.

slaapkamer muurkleur inspiratie olijfgroen

17. Terracotta

Aardse tinten zoals terracotta zijn super populair. We houden allemaal van de warme tinten en het handgemaakte gevoel dat deze kleur met zich meebrengt. Ga voor groots en schilder een muur in terracotta of voeg kleinere subtiele hints toe met meubels en andere decoratieve items in je slaapkamer. Terracotta kan een aanvulling zijn op vele interieurstijlen, van modern tot boho. Ziet deze slaapkamer er niet geweldig mooi uit, die ondanks het industriele plafond heel veel warmte uitstraalt?

slaapkamer muurkleur inspiratie terracota

18. Bordeauxrood

Bordeauxrood is een diepe, donkere kleurtint rood die wordt bereikt door zwart toe te voegen aan een felrode tint. Het is zowel een rijke als donkere kleur met hints van geschiedenis en majesteit die zich gemakkelijk lenen voor decoratie. Gebruik spaarzaam bordeauxrood, als een vleugje kleur, of durf de muren bordeauxrood te schilderen om een ​​warme sfeer te creëren. Het is niet de meest populaire kleur, maar deze slaapkamer bewijst dat bordeauxrood een prachtige slaapkaemrkleur is.

slaapkamer muurkleur inspiratie bordeaux rood

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *