Search and Hit Enter

Wil jij een betaalbare schutting in jouw tuin plaatsen? 

Ben je op zoek naar een manier om je tuin af te scheiden, maar vind je de kosten van een schutting vaak hoog? Dan helpen wij je graag verder. In dit artikel gaan we namelijk de betaalbare opties voor schuttingen bespreken. Schuttingen zijn vaak gewenst om privacy te creëren, je tuin af te bakenen en een gezellige sfeer te creëren. Maar dat betekent niet dat je diep in de buidel moet tasten om een mooie afscheiding te realiseren. Er zijn namelijk verschillende alternatieven die zowel budgetvriendelijk als functioneel zijn. Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke oplossing of een permanente afscheiding, wij laten je kennismaken met betaalbare schuttingopties die voldoen aan jouw wensen en budget. Zo kun je genieten van een afgebakende tuin zonder dat het een fortuin kost.

Welk tuinhout kiezen voor je schutting?

Wil jij een houten schutting in je tuin, maar vermoed je dat dit veel te duur wordt? Dan is het tijd om te kijken naar welke soorten tuinhout je kunt krijgen. Er zijn verschillende betaalbare soorten tuinhout die ideaal zijn om een schutting mee te maken. Een populaire optie is geïmpregneerd grenenhout, dat behandeld is om het duurzaam en weerbestendig te maken. Het is betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Daarnaast is larikshout een goede keuze, vanwege de natuurlijke duurzaamheid en charme. Het heeft een warme uitstraling en is prijstechnisch gunstig. Ook bamboe is een betaalbare en milieuvriendelijke optie. Het is duurzaam en geeft een exotische uitstraling aan je tuin. Tot slot is vurenhout een betaalbare keuze.

Een schutting van douglashout is een uitstekende aanvulling voor iedere tuin! Het hout is van zichzelf voorzien van een tint die neigt naar roze en naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelt het een schitterende grijze kleur.
Een schutting van douglashout is een uitstekende aanvulling voor iedere tuin! Het hout is van zichzelf voorzien van een tint die neigt naar roze en naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelt het een schitterende grijze kleur.

Een goede schutting is meer dan alleen hout

Als je een schutting wilt bouwen met een beperkt budget, is het des te belangrijker dat je zorgt dat je je schutting op de juiste manier opbouwt. Doe je dit niet, dan moet je weer geld steken in het repareren van je schutting. Een schutting bouwen begint allemaal bij het leggen van een stevige basis. Voordat je de schutting gaat installeren, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en stevig is, vrij van obstakels zoals wortels en stenen. Vervolgens kun je beginnen met het plaatsen van stevige palen of betonnen fundamenten waarop de schutting wordt bevestigd. Deze palen dienen als de ruggengraat van de schutting en zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de palen goed waterpas staan en stevig in de grond verankerd zijn. Door aandacht te besteden aan een solide basis leg je de fundering voor een sterke en langdurige schutting.

De fundering vormt de basis voor een sterke schutting in de tuin.
De fundering vormt de basis voor een sterke schutting in de tuin.

Planten als schutting

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar hoe je met planten een erfafscheiding kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een houten mat kopen waar je vervolgens klimopplanten op laat groeien. Zo krijg je een natuurlijke erfafscheiding voor een heel zacht prijsje. Je zult even geduld moeten hebben voordat de schutting volledig dicht is, maar uiteindelijk heb je dan wel echt iets moois in je tuin.

Gaas met klimplanten, gecombineerd met een mooie houten schutting.
Gaas met klimplanten, gecombineerd met een mooie houten schutting.

Bekijk ook:
15x Schutting decoratie
Bamboe schutting
Hout beton schutting
Schutting ideeën

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *