Search and Hit Enter

Sidetable achter de bank

Een sidetable achter de bank kan een heel goed idee zijn in de woonkamer. Naast dat het er erg leuk uit kan zien, biedt het ook een aantal praktische voordelen. Overweeg jij ook om een sidetable achter de bank te plaatsen, maar je hebt nog geen idee hoe je dit moet aanpakken? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Wat zijn de voordelen? Hoe kies je de perfecte sidetable? En op welke manier kan je het mooi af stylen? Lees snel verder en raak geïnspireerd van alle handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

Amy van AMES INTERIORS koos in deze super mooie woonkamer voor een lage houten sidetable achter de bank die perfect in de ruimte past!
Amy van AMES INTERIORS koos in deze super mooie woonkamer voor een lage houten sidetable achter de bank die perfect in de ruimte past!

Een sidetable is vaak een lange, smalle en hoge tafel die je op verschillende manieren in huis kunt gebruiken. Zo vind je een sidetable vaak in de hal, waar je kleine spullen op kunt plaatsen, zoals sleutels, post en eventueel decoratie, vaak gecombineerd met een spiegel aan de. En ook in de woonkamer zijn sidetables erg populair. Je kunt het bijvoorbeeld in de eethoek plaatsen, met dezelfde functie als in de hal. Maar wat ook een heel leuk en goed idee kan zijn is een sidetable achter de bank.

Waarom plaats je een sidetable achter de bank?

Je vraagt je misschien af – waarom zou je een sidetable achter de bank willen plaatsen? Is het niet een beetje raar, omdat de bank vaak tegen de muur staat? Lees hieronder wat de voordelen kunnen zijn:

Wandplank

Met een sidetable achter de bank, creëer je een extra plek in de zithoek, waar je spullen op kunt plaatsen. Dit kan gecombineerd worden met een salontafel of bijzettafel, maar als je een kleine of smalle woonkamer hebt, kan je met een sidetable achter de bank heel veel ruimte besparen. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een wandplank boven de bank, maar dan anders.

sidetable achter bank plank

Lege ruimte opvullen

Daarnaast hoeft een bank natuurlijk niet altijd tegen de muur geplaatst zijn. In veel woonkamers, vooral als je een grote of brede woonkamer hebt, kan het een goed idee zijn om de bank van de muur te plaatsen.

De valkuil is dat het hierdoor soms wat afgescheiden kan aanvoelen. Dit zou je eenvoudig kunnen oplossen door een sidetable achter de bank te plaatsen, waar je verschillende decoratieve spullen op plaatst. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tafellamp, een mooie vaas, stapels boeken, tijdschriften, plantjes, noem maar op. Het is dus een hele leuke manier om lege ruimte achter de bank op te vullen. De smalle sidetable in onderstaande woonkamer is tegen de muur geplaatst.

sidetable achter de bank tegen de muur

Opbergruimte

Een andere goede reden om een sidtable achter de bank te plaatsen is opbergruimte. Je kunt bijvoorbeeld leuke opbergmanden onder de sidetable plaatsen. Ook zijn er sidetables verkrijgbaar die voorzien zijn van legplanken en/of laden. Ideaal voor het opbergen van kleine spullen.

Werkplek

Steeds meer mensen willen een werkplek inrichten in huis. Niet alleen vanwege het corona advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, maar ook omdat het altijd fijn is om een thuiswerkplek te hebben. Niet iedereen heeft echter een aparte kamer die als thuiskantoor ingericht kan worden. Maar ook in de slaapkamer of woonkamer zijn er mogelijkheden om een bureau te plaatsen. Met een sidetable achter de bank kan je dat op een stijlvolle en praktische manier doen.

Met een houten sidetable op schragen is er een hele fijne werkplek achter de bank gecreëerd in deze zithoek.
Met een houten sidetable op schragen is er een hele fijne werkplek achter de bank gecreëerd in deze zithoek.

Hoe kies je de beste sidetable uit?

Wil jij ook een sidetable achter de bank plaatsen? Sidetables zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Dus hoe kies je de beste sidetable uit? Wij hebben vier handige tips voor je die je hierbij kunnen helpen:

Functie

Bij het kopen van een nieuwe meubelstuk, is het belangrijk om van tevoren te bedenken hoe je het wilt gebruiken. Bedenk dus eerst hoe je de sidetable achter de bank wilt gebruiken en ga op zoek naar één die aan die behoeften voldoet. Overweeg bijvoorbeeld een massief houten oppervlak in plaats van een glazen tafelblad als je van plan bent grote of zware voorwerpen erop te plaatsen. Wil je juist meer opbergruimte creëren in de zithoek? Kies Ga dan voor een sidetable met planken en of lades.

De zwarte sidetable achter de bank in deze woonkamer is subtiel gestyled met een aantal mooie vazen.
De zwarte sidetable achter de bank in deze woonkamer is subtiel gestyled met een aantal mooie vazen.

Formaat

Het formaat is een hele belangrijke factor om te voorkomen dat het er onnatuurlijk uitziet. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te groot is in verhouding met je bank, terwijl een te kleine sidetable er ook heel raar uitziet.
Meet de hoogte en breedte van je bank. De sidetable mag niet boven de achterkant van de bank uitsteken, en mag uiteraard ook niet breder zijn dan je bank.  Daarnaast moet het diep genoeg zijn voor alle spullen die je erop wilt plaatsen. Wil je er bijvoorbeeld grote tafelboeken op plaatsen? Meet dan eerst de boeken, zodat in ieder geval de boeken die je hebt, niet uitsteken.

Chango & Co koos voor een stoere betonnen sidetable achter de bank in deze stijlvolle woonkamer.
Chango & Co koos voor een stoere betonnen sidetable achter de bank in deze stijlvolle woonkamer.

Style

Zoals gezegd zijn sidetables verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zorg ervoor dat je een sidetable kiest die past bij de rest van je interieur. Heb je een kleine woonkamer? Met een glazen sidetable zorg je ervoor dat het ruimtelijk blijft. Maar met kleine kinderen in huis is dat wellicht niet zo handig. Houten sidetables passen vrijwel bij alle stijlen. Heb je een stoer industrieel interieur? Ga dan op zoek naar een stalen sidetable, eventueel gecombineerd met hout.

stalen sidetable achter bank
Deze stalen sidetable biedt veer opbergruimte.

Bekijk ook:
Eettafel achter de bank
10 x Bank bij eettafel
101x Woonkamer inspiratie
20x Living inspiratie
15x Woonkamer inrichting tips
Vensterbank decoratie

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *