Design en interieur

Vensterbank ideeën


De vensterbank is de afdekking van het gedeelte bij het raam. Het woord ‘vensterbank’ is niet voor niets, want vroeger werd het alleen maar gebruikt als bank. Tegenwoordig wordt het ook wel als bank gebruikt, wat overigens een van de leuke opties zijn hiervoor, maar er zijn nog veel meer andere leuke decoratie ideeën.

Vandaag hebben we tien mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst?

Leuke vensterbank ideeën

De vensterbank is eigenlijk de plank die je gebruikt. Deze kan van hout zijn, metaal, natuursteen of tegels. Bij de grote bouwmarkten zoals Gamma, Karwei, Praxis of Formido kan je terecht voor prima DIY vensterbank pakketten. Je kan je oude vensterbank eerst verwijderen, maar je kunt ook de nieuwe vensterbank over de oude monteren.

Onder de vensterbank vind je vaak de radiator. Dit is ook de reden waarom het een van de favorieten plekken zijn voor katten. Daar zitten ze immers lekker warm.

Boekenkast vensterbank

Vaste kast vensterbank

Leeshoek

Zoals gezegd wordt het ook als een echte bank gebruikt voor mensen op op te zitten. Om zitcomfort te garanderen, worden vaak kussens gebruikt. Normale sierkussen, maar nog beter zou zijn om speciaal op maat gemaakte kussens te (laten) maken. De vensterbank kan hierdoor zelfs een hele fijne leeshoek worden.

Vensterbank decoratie

De moderne vensterbank wordt ook vaak gebruikt als pronkstuk. Hiermee bedoelen we dat je het super leuk kan decoreren met de leukste spullen, die gezien mogen worden. Decoratie zoals stapels mooie boeken en tijdschriften, mooie planten en bloemen, cactussen, een vogelkooi, vazen, kaarsen… noem maar op.

Cactussen op vensterbank

Kussens op vensterbank

Leuke vensterbank decoratie

Mooie vaas vensterbank

Vensterbank zitplek

Vensterbank ideeën

Vensterbank ideeën

Planten vensterbank

Bron: Gwoonstijl.nl | Archdaily.com | Vtwonen.nl | Houseandhold.com | Homeyohmy.com | Bellamumma.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply