Search and Hit Enter

Dé musthave fauteuils voor in jouw interieur

Als we vandaag de dag in menig interieur kijken, ontbreekt een prachtige fauteuil eigenlijk in geen enkel interieur. En dat is met een reden. Naast dat ze ontzettend comfortabel zitten, zien ze er ook nog eens prachtig uit, die fauteuils. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over prachtige fauteuils en verschillende kleuren.

fauteuil in interieur

Een prachtige fauteuil voor elk moment

Het is een feit dat een fauteuil een heerlijk plekje is om lekker te ontspannen. Plof na een lange werkdag heerlijk in je fauteuil en sluit even je ogen. Maar wat ook heerlijk is, om in de middag heerlijk in je fauteuil te kruipen met een goed boek, een lekker kopje thee en de zon op de je gezicht. Zeg nou zelf, dit willen we toch eigenlijk allemaal, even een heerlijk rust momentje voor jezelf!

Daarnaast zijn prachtige fauteuils natuurlijk geschikt voor extra zitplaatsen in de woonkamer. Hou jij van gezelligheid en veel vrienden en familie over de vloer. Met een fauteuil creëer je makkelijk en snel een aantal extra zitplekken. Zo komt iedereen de avond comfortabel door.

Belangrijk dus om over na te denken is of jij voor één of meerder fauteuils gaat. Dit is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt in de woonkamer of een andere plek. Een aanrader is het in ieder geval wel, twee fauteuils!

terracotta fauteuil

Voordelen van een fauteuil

Naast dat een fauteuil natuurlijk een heerlijk zitcomfort heeft, hebben fauteuils nog vele andere voordelen. Zo neemt een fauteuil bijvoorbeeld weinig ruimte in beslag. Heb jij beperkt ruimte of een klein appartement? Plaats dan één of twee mooie fauteuils in je woonkamer in plaats van een grote bank. Zo kun jij toch comfortabel zitten en ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Daarnaast kunnen fauteuils verschillende functie hebben. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen bij een fauteuil. Ga jij voor een relaxfauteuil, draaifauteuil of een elektrische variant waarbij jij heerlijk met de beentje omhoog kan relaxen. Door de ruime keuze is er altijd wel een variant die aansluit bij jouw woonwensen.

okergele fluwelen fauteuil

 

Velvet in je interieur is onmisbaar

Een fauteuil is eigenlijk in elk denkbare materiaal wel te bedenken. Een leren, stoffen of velvet variant. Van de laatstgenoemde zijn wij fan! En wel om de volgende redenen.

Zeg nou zelf een velvet fauteuil in huis straalt luxe uit en nodigt uit om daar heerlijk op te relaxen. Door de zachte stof wil je daar gewoon helemaal in wegkruipen. Waar we het eerder over comfort hadden, is deze bij een velvet fauteuil gegarandeerd!

Daarnaast geeft het een warme uitstraling aan je interieur. En heel eerlijk, wie wilt deze beide aspecten nou niet in huis, een chique uitstraling en warmte in huis.

Ook een pluspunt van velvet in huis, is dat het makkelijk te combineren is. Heb jij bijvoorbeeld een stoere uitstraling in huis? Met deze zachte stof creëer jij in een handomdraai een warme en softe uitstraling.

roze fluwelen fauteuil woonkamer

Verschillende kleuren velvet fauteuils

Velvet brengt naast een luxe en warme uitstraling ook vaak kleur met zich mee. Velvet stoffen zijn er namelijk in allerlei kleuren, dit is bij een velvet fauteuil niet anders. De één houdt van een beetje kleur in huis en de ander haat het. Wij zijn in ieder geval wel fan van een beetje kleur in huis.

Dan met name in velvet stof. Door de stof hou je toch een chique maar vrolijk effect. Tegenwoordig zijn verschillende kleuren velvet fauteuils ontzettend populair. Van diepgroen tot okergeel of donkerblauw tot zacht en lief roze. De kleur is natuurlijk helemaal afhankelijk van je woonwensen. Voor welke kleur ga jij in huis?

cognac leren butterfly fauteuil

Bekijk ook:
5x Bruine leren fauteuils
Een fauteuil voor extra zitmogelijkheid in de woonkamer
36x Moderne woonkamer
101x Woonkamer inspiratie
15x Zithoekje

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *