Search and Hit Enter

10x Linnenkast met schuifdeur

Linnenkasten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wil je een kleine inloopkast of kleine slaapkamer inrichten? Dan is een linnenkast met schuifdeur een goed idee, waarmee je heel veel ruimte kunt besparen. Wij hebben tien mooie linnenkasten met schuifdeur voor je op een rijtje gezet. Laat je ons weten welke jij het mooist vindt?

linnenkast met schuifdeuren

Een traditionele linnenkast werd vroeger gebruikt voor het opbergen van handdoeken, beddengoed, badbenodigdheden, tafeldoeken, noem maar op. Vaak waren dit ook vaste kasten die ingericht zijn met open planken, zodat je het overzicht hebt over de inhoud. Tegenwoordig worden linnenkasten door elkaar gebruikt met kledingkasten of zelfs met garderobekasten. Naast de genoemde spullen, worden er dus ook kleding en accessoires in opgeborgen. Je vindt ze dus niet meer alleen in of bij de badkamer, maar vooral ook in de slaapkamer of inloopkast.

Linnenkasten zijn dus verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten, maar omdat steeds meer mensen te maken hebben met kleine woonruimtes en kleine slaapkamers, zijn linnenkasten met schuifdeur erg populair. Het grote voordeel van een linnenkast met schuifdeur, is dat je geen ruimte vrij moet houden in de kamer voor het openen en het dichtdoen van de deuren van de kast. Op die manier kan je ook in een kleine ruimte voor een grote linnenkast gaan. Heb jij ook een kleine slaapkamer? Wij hebben tien mooie linnenkasten met schuifdeur voor je op een rijtje gezet.

1. Linnenkast Oak

Wil je een linnenkast met schuifdeur in de slaapkamer met een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is deze linnenkast een geweldige optie. Een grote kledingkast met het formaat 196 x 222 x 68 cm die gemaakt is van eikenhout. Eikenhout is niet alleen erg sterk en duurzaam, maar de nerftekeningen en kleurschakeringen zorgen ook voor een prachtig natuurlijk karakter in elke slaapkamer. De twee schuifdeuren kenmerken zich met mooie groeven over de breedte van de kast. En dankzij de legplanken en kledingroedes, kan je verschillende soorten spullen op een overzichtelijke manier opbergen.

 

linnenkast met schuifdeur oak

2. Spiegelschuifdeuren

Een linnenkast met schuifdeuren is een goed idee voor een kleine slaapkamer, maar het is nog een veel beter idee als het spiegelschuifdeuren zijn. De Big Choice Type 01 163 van Goossens kenmerkt zich met twee grote spiegelschuifdeuren, waarmee je een ruimte optisch groter kunt laten lijken. Dankzij de aluminium greeplijst hoef je de spiegels niet aan te raken als je de deuren wilt open schijven. Je hoeft dus niet bang te zijn voor vingerafdrukken op de spiegels.

 

linnenkast met spiegel schuifdeuren

 

3. Combinatiedeuren

Niet perse zoveel spiegels nodig? Je kunt ook kiezen voor de variant met een ‘normale’ deur, gecombineerd met een spiegeldeur. Ook met één grote spiegel profiteert een kleine ruimte van het ruimtelijk effect. Deze mooie linnenkast met schuifdeuren is verkrijgbaar in verschillende maten, van 113 x 200 x 68 cm tot 280 x 240 x 68 cm. Daarnaast kan je kiezen tussen wel of geen softclose schuifdeuren.

linnenkast met combinatie schuifdeuren

4. Linnenkast Duo Stripe

Ook deze linnenkast vinden we super mooi, die net als de linnenkast Oak gemaakt is van onbewerkt eikenhout. Linnenkast Duo Stripe heeft wel iets meer een landelijke uitstraling, en is verkrijgbaar in de breedtes 200 cm en 248 cm. Beide varianten zijn aan de binnenkant voorzien van handige ladekasten, open legplanken en kledingroedes.

linnenkast met schuifdeuren duo stripe

5. Grote zwarte linnenkast

Heb je een grote strakke moderne slaapkamer, dan heb je ook de ruimte om een grote linnenkast of kledingkast te nemen. De kledingkast 20up Model 3 is maar liefst 360 cm breed, maar dankzij de verschillende bouwmogelijkheden, kan je jouw perfecte linnenkast op maat laten maken. Zoals in deze slaapkamer is afgebeeld, is er gekozen voor zwarte matte en hoogglans deuren, maar je kunt je eigen kleur kiezen, en met of zonder spiegel. Ook de inrichting met lades, roedes en legplanken kan je helemaal zelf bepalen.

grote zwarte linnenkast met schuifdeuren

6. Linnenkast Seattle Completo

Een andere grote linnenkast is de Seattle Completo, die een strak design combineert met heel veel opbergruimte. De strakke lijnen zorgen voor een moderne uitstraling, en geven je slaapkamer tegelijkertijd ook heel veel rust. De schuifdeuren zijn voorzien van een softclose, waardoor je de kast veilig en geruisloos kunt sluiten. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat de kast kapot gaat als je een keer de deuren iets te hard dichtdoet.

linnenkast seattle completo

7. Grote houten linnenkast met verlichting

Verlichting in een kast is niet perse nodig, maar kan in sommige gevallen wel handig zijn. Met verlichting zijn de spullen namelijk beter zichtbaar en vindbaar. Daarnaast zorgt het ook voor heel veel sfeer in de slaapkamer. Hieronder zien jullie de Kledingkast Big Choice Type 41 163. Naast de twee houten schuifdeuren, tref je in het midden ook een grote spiegeldeur aan. Bovenaan de kast is de kast voorzien van verlichting, waarmee de kast ook mooi in de spotlight wordt gezet.

grote houten linnenkast met schuifdeuren en verlichting

8. Industriële linnenkast

Heb je een industrieel slaapkamer, en ben je op zoek naar een stoere linnenkast die mooi daarin past? Deze stoere industriële linnenkast met schuifdeuren combineert een strakke antraciet deur met een houten deur. Beide deuren zijn aan de bovenkant afgewerkt met stoere details die perfect bij de industriële look passen. En met een breedte van 225 cm, hoogte van 210 cm biedt deze kast ook heel veel opbergruimte.

 

industriële linnenkast met schuifdeuren

 

9. Schuifdeuren met glaspanelen

Deze super leuke linnenkast combineert onbewerkt eikenhout met mooie glaspanelen schuifdeuren. Hierdoor geeft deze kast je slaapkamer niet alleen heel veel sfeer en warmte, maar ook voor een luxe uitstraling. De kast met een breedte van 248 cm heeft in totaal drie schuifdeuren, met daarachter zeeën van opbergruimte, drie kledingroedes en zes legplanken.
linnenkast met schuifdeuren glaspanelen

10. Linnenkast Wood

En last but nog least, hieronder zien jullie de mooie Wood linnenkast. Deze stoere kast is gemaakt van onbewerkt eikenhout, waarmee je elke slaapkamer een natuurlijke rustieke uitstraling geeft. Vergeleken met de andere linnenkasten zijn de schuifdeuren van Wood iets smaller, waardoor het ook heel elegant oogt. En natuurlijk is ook deze kast voorzien van zowel open legplanken als handige kledingroedes.

 

linnenkast met schuifdeuren wood

 

Bekijk ook:
Open kledingkasten
Kledingkasten met glazen deuren
127x Slaapkamer inspiratie
Slaapkamer styling ideeën

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *