Ikea keuken

IKEA keuken oppimpen doe je zo!


Sommige IKEA keukens kunnen super leuk zijn. Maar sommige mensen vinden het tóch net iets te normaaltjes. Dat geldt ook voor de Franse Bertille en Lionel, die niet helemaal blij waren met hun eenvoudige witte IKEA keuken. Daarom hebben ze hulp gevaagd aan Royal Roulotte. Na een uitgebreide briefing waarin alle wensen zijn besproken, hebben de ontwerpers van het ontwerpbureau een geweldig ontwerp gemaakt!

ikea-pimpen

De originele keuken was klein en kaal. Het bestond slechts uit enkele eenvoudige witte kasten inclusief een koelkast, fornuis, spoelbak en afzuigkap. De ontwerpers kwamen op het idee om zoveel mogelijk van de originele keuken in tact te laten. Met een aantal geweldige ideeën, hebben ze de IKEA keuken super stoer opgepimpt.

kleine-eethoek-keuken

stoere-ikea-keuken

OSB kastenwand en keukeneiland

Zo is er boven de originele keuken een hoge kastenwand gecreëerd van OSB hout. Deze bestaat zowel uit open vakken als vakken met deurtjes.

Daarnaast is er nog een soort keukeneiland gebouwd van stoere rustieke houten planken. Het keukeneiland zorgt er niet alleen voor dat er meer werkruimte is in de keuken, maar functioneert ook als scheidingswand met de nieuwe eethoek. Boven het eiland is een DIY lamp gemaakt, bestaande uit een langwerpige stalen staaf, waar meerdere stoere kooldraadlampen aan gemonteerd zijn. Deze lamp past perfect bij het stoere industriële karakter van de nieuwe keuken.

osb-wandkast-boven-keuken

Patroontegels

Maar dit is nog niet alles. Tussen het vaste keukenblok en het keukeneiland is namelijk een stuk van de originele houten vloer verwijderd. Deze hebben ze vervolgens opgevuld met super leuke cementtegels met een kleurrijk patroon met blauw, geel, groen en zwart.

cementtegels-kleurrijk-patroon

Bekijk hier nog meer combinaties van een houten vloer met vloertegels!

Bron: Royalroulotte.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply