Keuken ontwerpen

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen


Heel veel mensen vinden een open keuken erg fijn. Dit kan te maken met de ruimtelijkheid, die je met een open keuken creëert, en ook het sociale karakter van een open keuken spreekt heel veel mensen aan. Echter kan, bijvoorbeeld door de indeling van een woning, het lastig zijn om een open keuken te creëren. Hoe ga je daar dan mee om? L’Appartment Parisien had daarmee te maken, toen zij de opdracht kregen om een appartement in te richten in Parijs. Als oplossing, hadden ze een geweldig inspirerend idee doorgevoerd. Kijk je mee?

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen

Open karakter

Het is een super mooi karakteristiek appartement gelegen in het centrum van Parijs. Zoals veel mooie panden uit Parijs, kenmerkt het zich met super mooie authentieke details, die het appartement heel veel karakter geven. Het appartement was voorheen ingericht in verschillende gescheiden ruimtes. Je kwam binnen in de hal, waar je toegang hebt tot de woonkamer. En vanuit de woonkamer heb je toegang tot de keuken. De interieurontwerpers van het Franse ontwerpbureau hebben een nieuwe indeling gemaakt, waarbij de doorgang tussen de verschillende ruimtes veel beter zijn geworden. Je kunt nu namelijk vanuit de hal direct doorlopen naar de keuken, en daarvanuit ook doorlopen naar de woonkamer. Alles is nu dus meer in verbinding met elkaar.

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen

Scheidingswand met glas aan bovenkant

Om het geheel nog meer het open gevoel te geven, en meer ruimtelijk te creëren, is de vaste muur tussen de hal en de woonkamer verwijderd. In plaats daarvan is er een smallere scheidingswand geplaatst, waarvan de bovenkant bestaat uit een grote glazen wand met stalen kozijnen. Het verschil is enorm. Om de keuken ook meer bij de woonkamer te betrekken, zijn de deuren van de twee grote originele deuropeningen (tussen de hal en de woonkamer, en tussen de woonkamer en de hal) verwijderd.

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen

Taupe keukenkasten, marmeren werkblad en gouden deurgrepen

Tegen deze nieuwe wand zijn lage keukenkasten geplaatst, net onder het glas. Mooie taupe gekleurde kasten, die afgewerkt zijn met een carrara wit marmeren blad en stijlvolle gouden deurgrepen. Daarnaast is ook een soort bartafel geplaatst, waar je op een hoge kruk aan kunt zitten. De keukenkleur staat super stoer bij de donkergrijs geverfde muren en de chique Hongaarse punt houten vloer. En de alle deuren zijn in dezelfde kleur geschilderd.

Deze mooie keuken uit Parijs heeft een open karakter gekregen

Tegen de grote muur van de keuken, vind je de rest van de kasten. Daar zijn de lage keukenkasten gecombineerd met hoge kasten en wandkasten. De keukenwand is daar ook bekleed met hetzelfde carrara wit marmer, die de keuken nog chiquer maken. Het grote roestvrijstalen fornuis past er ook heel goed bij.

Bron: Lappartement-parisien.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply