Keuken ontwerpen

Ruime lichte woonkeuken in de kelder


Omdat een kelder vaak donker en vochtig is, is het niet een ruimte die erg populair is. Veel mensen gebruiken de kelder dan ook als opslagruimte voor oude spullen. Interieurontwerpster Louisa Grey van ontwerpbureao Grey dacht daar anders over. Ze heeft in haar kelder haar droomkeuken ingericht. Wow!

ruime-lichte-keuken-kelder

dennenhouten-keuken

Keuken in de kelder

De interieurontwerpster woont samen met haar gezin in het Londsense Islington in een karakteristieke Victoriaanse woning, die volledig gerenoveerd is. De verbouwing van de keuken is een belangrijk onderdeel van de totale verbouwing. Ze koos de kelder als de plek waar de nieuwe keuken moest komen.

eettafel-woonkeuken

gouden-kraan-keuken

Openslaande deuren

Om meer licht te creeeren in de kelder keuken, is de achterkant volledig vervangen met openslaande deuren naar de tuin. In het dak van de aanbouw is bovendien een dakraam verwerkt. Het glas zorgt ervoor dat het nu enorm licht is.

Dennenhouten keuken

De keuken zelf is ontworpen in samenwerking met ontwerper Jamie Blake van Blakes London. Louisa wilde een frisse Scandinavisch geinspireerde moderne woonkeuken hebben. Strak gestuukte en wit geschilderde wanden en plafond zijn gecombineerd met een stoere betonvloer. Om de ruimte warmer te maken, heeft Louisa gekozen voor keukenkasten van Douglas dennenhout. Ook de volledige keuken achterwand is met hetzelfde dennenhout bekleed.

Dit is gecombineerd met een strakke grijze keukenblad, chique gouden kranen en een geweldige witte fornuis van Boretti.

houten-keuken-achterwand

houten-keuken

Keukeneiland op wielen

Naast de vaste keuken van dennenhout vind je centraal in de keuken een keukeneiland. Een groot wit keukeneiland op wielen, zodat deze gemakkelijk verplaatsbaar is.

Een woonkeuken is niet compleet zonder een grote eettafel. Deze vind je bij de openslaande deuren, waar je uitkijk hebt op de mooie tuin.

keuken-aanbouw

ruime-lichte-keuken-kelder-2

ruime-lichte-keuken-kelder-3

wit-fornuis

Fotografie: 82mm

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply