Keuken ontwerpen

Stoere industriële keuken door INT2 architecture


De meeste mensen die een nieuwe keuken kopen, gaan voor een moderne keuken. Niet alleen als het gaat om een moderne keuken met moderne voorzieningen met het nieuwste apparatuur, maar ook een keuken met een moderne look. Vandaag gaan we een kijkje nemen in zo’n nieuwe moderne keuken, die ook een hele stoere industriële look heeft gekregen. Ben je liefhebber van stoere industriële interieurs? Dan zal je deze keuken helemaal geweldig vinden!

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

De keuken is onderdeel van het project ‘Interieur Kas’. Een project van Russisch interieur- en architectenbureau, die in St Petersburg een stoer klein loft appartement heeft ontworpen en ingericht met een woonoopervlak van 67m2, verdeeld over twee woonlagen. Het loft appartement is praktisch ingedeeld met de woonkamer en deze open keuken op de begane grond. Middels een stoere open trap, heb je toegang tot de slaapkamers en de badkamer op de bovenverdieping.

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Industrieel interieur

Het gehele appartement heeft een stoer industrieel tintje gekregen, maar de begane grond doet het meest denken aan een industrieel pand. Dit is te danken aan het stoere betonnen plafond. Het betonnen plafond hebben ze gecombineerd met een neutrale basis met een mooie vintage houten vloer en strakke witte muren. De twee muren bij de keuken hebben ze met zwarte krijtbord verf geschilderd, die het geheel nog net iets stoerder maken. De deur hebben ze in dezelfde kleur als de muur geschilderd.

Mosgroene keukenkasten, eikenhouten werkblad en stalen wandrek

De kleur van de keuken is ook geweldig, mosgroen. Lage keukenkasten, afgewerkt met moderne deurgrepen aan de bovenkant van de deurtjes, en een gerookte eikenhouten werkblad. Dit werkblad loopt ook voor een gedeelte door op de keuken achterwand, wat daarna overloopt op een strak gestuukte witte wand. Deze is niet kaal, want daarboven is een grote stoere industriële wandrek gemonteerd, die over de gehele breedte van de keuken loopt. Naast kastruimte in de keukenkasten, heb je dus ook heel veel opbergruimte op deze wandrek met de drie houten wandplanken.

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Industriële stellingkasten en radiatorombouw

Aan de linkerkant vind je nog meer opbergruimte. Daar hebben ze namelijk een grote stoere stalen stellingkast met deuren geplaatst. Deze industriële stellingkast loopt net onder het raam door, en loopt bovendien ook door aan de woonkamerkant. Het middelste gedeelte is een soort radiatorombouw geworden, waarbij de zwarte radiatoren verborgen zitten achter twee stalen deuren.

Tegen de zwarte krijtbord muur aan de rechterkant, vind je ook iets heel leuks. Daar hebben ze namelijk een uitgebreide kruidenrek gecreëerd, waarbij de uitleg met witte krijt op de muur is geschreven.

In de keuken is ook de eettafel geplaatst. Een stoere houten eettafel, van hetzelfde gerookte eikenhout als het keukenblad, met één stalen poot. Daaromheen vind je een mix van meerdere eetkamerstoelen.

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Stoere industriële keuken door INT2 architecture

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply