Keuken

Uitbouw voor keuken en eetkamer


Voor een woning gelegen in Berchem in België is een hele bijzondere uitbouw gerealiseerd. De bewoners wilden meer ruimte creëren voor een grotere keuken en eetkamer, en schakelden hulp in bij de architecten van Made Architects. De architecten hebben een eigentijds ontwerp gemaakt, passend bij de stijl van de bestaande architectuur.

Uitbouw voor keuken en eetkamer

Uitbouw voor keuken en eetkamer

Licht en ruimtelijk

De uitbouw vindt zoals gewoonlijk plaats aan de achtergevel van het huis op de eerste verdieping. De keuken was daar ingericht, maar vanwege de beperkte ruimte was het niet mogelijk om er een echte woonkeuken van te maken. Door de uitbouw is deze wens wel mogelijk geworden. Sterker nog, het is een enorme ruimtelijke kamer geworden met heel veel zonlicht.

Uitbouw voor keuken en eetkamer

Scheidingsmuur met gat

De gehele buitenwand bestaat uit brede glazen schuifpuien, die je heel ver open kunt schuiven. Hierdoor is het smalle balkon ook een belangrijk onderdeel geworden van de woonkeuken. Hoewel de keuken en de eetkamer gescheiden zijn met een muur, vormen ze tóch één mooi geheel. Er is namelijk een groot gat gecreëerd in deze muur, wat een beetje doet denken aan een restaurant.

Uitbouw voor keuken en eetkamer

Lichte houten keukenkasten

De keuken zelf heeft een u-opstelling gekregen, bestaande uit stijlvolle lichte houten kasten. Deze zijn afgewerkt met een mooie witte marmeren werkblad. Zowel boven als beneden vind je dichte en open kasten. Opvallend is het kleine 3-pits fornuis en de smalle afzuigkap.

Bron: Madearchitects.be

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply