Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

De charme van het verleden kan een unieke en warme sfeer brengen in moderne ruimtes. Vintage badkamers zijn hiervan een perfect voorbeeld, waarbij historische stijlelementen gecombineerd worden met hedendaags comfort. Deze badkamers ademen een sfeer van nostalgie uit, met kenmerken zoals klassieke tegelpatronen, vrijstaande badkuipen, ouderwetse kranen en sierlijke spiegels. Hieronder introduceren we je aan diverse voorbeelden van vintage badkamers die de schoonheid van vroeger vieren. Of je nu geïnspireerd bent door de art deco van de jaren ’20, de kleurrijke jaren ’50 of de boho-look van de jaren ’70, hier vind je de perfecte mix van oud en nieuw. Laat je meeslepen door de tijdloze elegantie van vintage ontwerpen en ontdek hoe je deze in jouw eigen badkamerruimte kunt integreren.


Verbouwing van een Vintage badkamer

Deze badkamer is ontworpen door interieurontwerpster Rosa Beltran van Homepolish, die voor een familie uit Glendale in totaal twee badkamers heeft ontworpen. Een nieuwe badkamer stond al heel lang op de planning, maar het werd elke keer weer uitgesteld. Dan is het natuurlijk extra fijn als de verbouwing eenmaal gerealiseerd is. Hieronder zie je hoe het is geworden.

Het huis uit 1930 had in totaal dus twee badkamers. Een grote en een kleine badkamer. Hoewel dit de kleine badkamer is, is het tóch redelijk groot. In ieder geval groot genoeg voor een grote inloopdouche, een toilet en een grote badmeubel. De ontwerpster heeft samen met de familie besloten om een vintage badkamer te creëren. Op de vloer vind je stijlvolle matte zwarte tegels in hexagon en ruit vorm, terwijl de wanden betegeld zijn met klassieke witte metrotegels.

De inloopdouche is voorzien van stijlvolle zwarte kranen en is afgeschermd met een glazen wand en deur. Tussen de douche en de badmeubel vind je het toilet, geplaatst tegen een grijs geschilderde wand. Dan volgt de badmeubel, een echte vintage badmeubel van hout en afgewerkt met minimalistische zwarte deurgrepen. Ook de kraan die in de muur is verwerkt is zwart. Daarboven hangt een houten ronde spiegel, die ook een steentje bijdraagt aan de vintage sfeer van de badkamer. Net als de stijlvolle gouden wandlamp.

Bron: Homepolish.com | Fotografie: Amy Bartlam

Toiletrolhouder aan zwevende houten badkamermeubel


Vintage badkamer met mooie blauwe tegels

Deze mooie badkamer is onderdeel van een prachtige woning gelegen in Denemarken. Het moderne interieur met strakke lijnen gecombineerd met rustieke details is verzorgd door de interieurstylist Stine Langvad. De interieurstylist heeft een interessante achtergrond als grafisch ontwerpster, art director, illustrator en dus ook interieurstylist.

De badkamer beschikt over een grote inloopdouche, en ook een heerlijk ligbad op pootjes. Zowel de kranen als de douchekoppen zijn uitgevoerd in een klassieke oude stijl. Beide badkamers hebben dezelfde wasmeubel die stijlvol tegen de wand is geplaatst. Maar hét belangrijkste onderdeel van deze badkamer wordt tóch wel gevormd door de prachtige tegels. Terwijl de badkamer met de inloopdouche turquoise tegels heeft, is de andere badkamer ingericht met zwarte tegels. Deze tegels met een bijzonder patroon zijn van Made a Mano uit Denemarken.

Wit vrijstaand bad op pootjes met gouden kraan

Granieten waskom op zwevende houten badkamermeubel

Badkamer ideeën van interieurstylist Stine Langvad

Via the style files | Fotografie Joachim Wichmann


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *