Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Mozaïek heeft door de eeuwen heen ruimtes omgetoverd tot levendige kunstwerken, en de badkamer vormt daarop geen uitzondering. Deze kleine, vaak kleurrijke tegeltjes kunnen zowel een subtiele flair als een opvallend statement toevoegen aan elke badkamerruimte. Van ingetogen accentmuren tot vloeren die schitteren als een regenboog, mozaïek biedt oneindige mogelijkheden voor creativiteit en personalisatie. Laat je inspireren door de veelzijdigheid van mozaïekdesigns en ontdek hoe je met deze kunstzinnige tegels een unieke touch aan je badkamer kunt geven.


Luxe badkamer met bruine mozaïektegels

Deze luxe badkamer behoort tot een grote villa gelegen bij de Prado beaches in Marseille. Interieur ontwerper Maurice Padovani heeft de opdracht gekregen om voor het interieur inclusief de badkamer te verzorgen. Hoewel in de rest van het interieur meer gekozen is voor een industriële shabby chique stijl, heeft de badkamer meer een luxe stijl gekregen. Een stijl die doet denken aan een badkamer van een vijf sterren hotel.

De badkamer is niet heel groot, maar wel groot genoeg voor een grote inloopdouche, grote langwerpige wastafel en een soort van inbouwkast voor badspullen zoals handdoeken, shampoo etc. Er is tevens een raam aanwezig die open gezet kan worden om deze vochtige ruimte te ontluchten. Dat is altijd wel zo fijn in een badkamer.

Er is gekozen voor een donker kleurenpallet bestaande uit verschillende bruintinten. Dat zie je zowel terug in de mozaïek tegeltjes aan de wand als op de natuurstenen vloer. Beide benadrukken de luxe uitstraling in de badkamer. En dat gelt ook voor de designradiator, kranen en douchekop. Waar in veel badkamers gekozen is voor chroom, is in deze badkamer gekozen voor zwart.

Ruime inloopdouche met glazen douchewand


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels bakstenen

Als je aan mozaïek denkt, dan heb je waarschijnlijk niet zo’n badkamer in gedachte. Dit bewijst dat mozaïek super veelzijdig is. Met zwarte en witte mozaiek tegeltjes is een soort vlechtwerk gecreëerd aan de muren en de vloer. De stoere bakstenen muren vormen een geweldig contrast.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels blauw

In deze badkamer is er gekozen voor blauwe mozaïektegeltjes. Babyblauwe tegeltjes die de badkamer een frisse uitstraling geven. De muren zijn niet volledig betegeld, maar zijn gecombineerd met strak gestuukte witte gedeeltes aan de bovenkant en het plafond. Dankzij het dakraam ontvangt de badkamer ook een fijne lichtinval.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels combinatie

In dit voorbeeld vind je de combinatie van mozaïek tegeltjes en grote vierkante tegels. Daarmee is ook een licht en donker contrast gecreëerd, omdat de mozaïektegeltjes donker zijn, terwijl de grote vierkante tegels strak wit zijn.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels curve

Deze badkamer vind je helemaal helemaal geweldig, of je vindt het juist helemaal niets. Er zijn hele mooie ronde organische vormen gebruikt, zoals in de ronde muren en de ronde wastafel. Zowel de muren als de wastafel zijn betegeld met mooie natuurstenen mozaïek tegels.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels lichtgrijs

Deze badkamer ziet er heel anders uit dan bovenstaand ontwerp. Hier zijn de muren en de vloer volledig betegeld met lichtgrijze vierkante mozaïektegeltjes. Het resultaat is een lichte, moderne badkamer.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels natuur

In dit ontwerp zijn er weer natuurstenen mozaïek tegeltjes gebruikt. Alle tegeltjes zijn weliswaar wit, maar hebben allemaal een unieke vorm. Geen enkel tegeltje is hetzelfde, en samen vormen ze een mooi kunstwerk.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels parel

De mini mozaïek tegeltjes waarmee de muren betegeld zijn in deze badkamer hebben een parel-achtige uitstraling, die voor een luxe uitstraling zorgen. Ook de plank waar de wastafel op geplaatst is, is betegeld met diezelfde mooie tegeltjes. De grijze natuurstenen vloertegels passen er bovendien erg mooi bij.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels regenboog

Wil je een kleurrijke badkamer? Wellicht spreken de mozaïek tegeltjes in deze badkamer je aan. De muren en de vloer in deze badkamer zijn betegeld met mozaïek tegeltjes met alle kleuren van de regenboog. En ook hier zijn de wastafels met diezelfde tegeltjes betegeld.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels scandinavisch

Vind je het net iets te druk om zowel de vloer en de volledig muren te bekleden met mozaïek tegeltjes? Dan kan het een goed idee zijn om alleen een gedeelte van de muren te betegelen. In dit badkamer voorbeeld zijn de muren buiten de douche alleen aan de onderkant betegeld. De bovenkant van de muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd. zoals je ziet is het een stuk rustiger.


Badkamers voorbeelden mozaïek tegels zwart

Is niets te gek voor jou? Dan kan je natuurlijk voor een volledige zwarte badkamer kiezen, volledig betegeld met mozaiektegeltjes. Wat wel weer heel grappig is, is dat de badkamermeubel alle kleuren van de regenboog bevat.


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *