Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Luxe badkamers staan voor het ultieme in design, comfort en verwennerij. Deze ruimtes zijn niet enkel functioneel, maar dienen ook als persoonlijke toevluchtsoorden waar kwaliteit en esthetiek samenkomen. Karakteristiek zijn de hoogwaardige materialen, geavanceerde technologieën en oog voor het kleinste detail. Of het nu gaat om een op maat gemaakte marmeren wastafel, een regendouche die de perfecte sfeer creëert, of innovatieve spa-functies, elke luxe badkamer heeft iets unieks te bieden. Laat je inspireren door onze selectie van uitzonderlijke badkamerontwerpen en ontdek hoe je een vleugje luxe in je eigen huis kunt brengen.


Luxe badkamer met houten vloer en marmeren vloer

Dit is de moderne en luxe badkamer van een project die gerealiseerd is door Bogdanova Bureau. De interieurontwerpers hebben een super ruime woning vlakbij Kiev ontworpen en ingericht met een totale woonoppervlakte van meer dan 400m2! De ontwerpers geven aan dat ze nog nooit zo’n grote hal hebben ontworpen. Dit project hebben ze het Good Life project genoemd, en dat is niet voor niets. Als je deze moderne en luxe badkamer bekijkt, snap je wel waar de naam vandaan komt!

De woning is ingericht met meerdere badkamers. Dat kan ook wel als je zoveel ruimte hebt in huis. Deze badkamer is de master badkamer geworden, ingericht naast de master bedroom. De ontwerpers hebben een ontwerp gemaakt, gekenmerkt door veel moderne voorzieningen en een mix van mooie en luxe materialen. Zo vind je op de vloer een prachtige houten vloer in het ‘droge’ gedeelte van de badkamer, terwijl de vloerdelen in het ‘natte’ gedeelte betegeld is met heel chique carrara witte marmeren tegels. Deze tegels vind je niet alleen op de vloer bij het bad en de inloopdouche, ook een aantal wanden zijn met diezelfde tegels bekleed. Het marmer zorgt voor een hele luxe en chique uitstraling in deze badkamer. Deze marmeren wanden hebben ze afgewisseld met muren die strak en wit zijn, en een muur die betegeld is met grote stoere betonlook tegels.

Ledverlichting onder vrijstaand bad in luxe badkamer

Aan de kleine strakke witte muur is de badkamermeubel gemonteerd. Een op maat gemaakte badkamermeubel, die over de gehele breedte van de muur loopt. Ze hebben gekozen voor zwevende houten kasten, die afgewerkt zijn met een dik marmeren blad, die overloopt op de achterwand. In die achterwand zijn de strakke inbouwkranen verwerkt, met daarboven een muurbrede wandspiegel.

Ook in de grote muur, die met betonlook tegels bekleed is, vind je een kast. Een grote strakke moderne inbouwkast met open planken, waar nog meer spullen in opgeborgen kunnen worden.

Mooie zwevend badkamermeubel van hout en marmer in luxe badkamer

Het bad is geplaatst onder het raam. Een luxe wit bad, die aan de onderkant voorzien is van luxe ledverlichting. Het bad is middels een grote luxe glazen douchewand gescheiden van de ruime inloopdouche.

De ledverlichting komt ook terug aan de bovenkant van de muren, en vormen samen met plafondspotjes de verlichting in deze badkamer.


De luxe chique badkamer van Olivia

Dit is de super mooie badkamer van Olivia Silk. Olivia heeft een eigen liftestyle blog, genaamd Lust Living, waar ze blogt over onderwerpen zoals mode, reizen, DIY en interieur. Nadat ze vorig jaar haar badkamer had verbouwd, had ze de reveal ook laten zien op haar blog. Haar wens was om een luxe en chique badkamer te bouwen, met goud en marmer als hoofdrol. Zijn dat ook materialen die jij zo mooi vindt? Kijk dan snel verder, je zult de badkamer van Olivia geweldig vinden!

De badkamer is ingericht als badkamer ensuite, die bereikbaar is vanuit haar slaapkamer. Het is een rechthoekige ruimte, dus de uitdaging zat niet in de indeling van de badkamer. Als je binnenkomt via de super mooi grijs geschilderde deur, heb je aan de linkerkant het toilet. Aan de rechterkant is de witte designradiator aan de wand gemonteerd. Aan de rechterkant van de badkamer, onder het raam, is het bad geplaatst. een mooi vrijstaand bad. En aan de linkerkant vind je de badkamermeubel en de stellingrek.

Gouden planthanger in chique badkamer

Gouden ronde spiegel boven wastafel met marmeren blad

De vloer is volledig betegeld met super mooie witte carrara marmeren tegels, die ook gebruikt zijn om de lambrisering aan de muur mee te betegelen. Deze lambrisering van marmer heeft ze gecombineerd met een strak gestuukte witte bovenkant. Hierdoor wordt de badkamer een beetje geneutraliseerd. Marmer komt bovendien ook terug als werkblad op de witte badkamermeubel.

Gouden rek en radiator in chique luxe badkamer

Olivia is ook een grote liefhebber van goud, en dat is duidelijk te zien in haar badkamer. Overal zie je super mooie gouden elementen. De klassieke handdoekenrek naast het bed, de gouden stellingrek, de verschillende kranen, de wc-borstel, de deurgrepen van de meubel, de planthanger boven het toilet, de lijsten aan de muur, de grote ronde spiegel boven de wastafel, de toiletrol-houder, noem maar op. Deze gouden details passen heel goed bij het marmer, en samen zorgen ze voor de gewenste luxe en chique uitstraling in haar badkamer.

Gouden accessoires voor luxe badkamer

Het enige wat er in eerste instantie nog ontbrak, was de raamdecoratie. Ze heeft gekozen voor shutters op maat, die ze online had besteld. Het voordeel daarvan, is dat het stukken goedkoper is, omdat ze het zelf op moest meten, en ook zelf moest monteren. Shutters van Topjaloezieen.nl werken op dezelfde manier, wat een goed idee kan zijn, omdat shutters een vrij dure vorm is van raamdecoratie. Het resultaat ziet er in ieder geval super mooi uit!

Vrijstaand bad bij het raam in luxe badkamer

Shutter in klassiek chique badkamer

Bron: Lustliving.co.uk


Luxe droombadkamer die van alle gemakken is voorzien

De uitdaging van een interieur architect is niet zozeer een mooi ontwerp maken. De uitdaging is de samenwerking met de klant. Dat een interieur architect of ontwerper mooie dingen kan maken is normaal, maar je moet er ook voor zorgen dat de klant het natuurlijk ook mooi vindt. Voor een project in Polen, hebben de interieur architecten en ontwerpers van ontwerpbureau Metaforma de lat erg hoog gelegd. Elke lijn die geschetst is voor het ontwerp die ze gemaakt hebben voor deze woning is een reflectie van de smaak en wensen van de klant. Dat heeft onder andere geresulteerd in onderstaande badkamer, een echte droombadkamer!

Het is een super luxe moderne vrijstaande woning. Daar hoort natuurlijk ook een passende badkamer bij. Daar kregen ze een enorme ruimte voor van maar liefst 25m2. De wens was om een mooie moderne badkamer te ontwerpen, voorzien van moderne gemakken, waar de bewoners optimaal kunnen ontspannen. Het resultaat is geweldig!

Houten inbouwkast in luxe badkamer

Ruime inloopdouche in luxe moderne badkamer

De vloer is betegeld met grote strakke egale lichtgrijze tegels. Deze tegels komen voor een groot deel ook terug aan de muren. Hout speelt een belangrijke rol in het algehele interieurontwerp, en dat zie je ook goed terugkomen in de badkamer. De raamkozijnen en de deur zijn bijvoorbeeld van hout. Maar ook de badkamermeubel, de grote op maat gemaakte inbouwkasten, een brede bijzettafel is van hetzelfde hout gemaakt. Het hout geeft de badkamer een luxere en warmere uitstraling.

Er is een scheidingswand gebouwd midden in de badkamer. Aan één kant is de badkamermeubel tegenaan geplaatst, met de dubbele wastafels en een op maat gemaakte wandspiegel. Aan de andere kant is de douche ingericht. Een doorloopdouche, die ja vanuit twee kanten kunt betreden. De grote muur binnen in de douche, is volledig betegeld met witte diamantvormige wandtegels.

Een andere wens van de bewoners was een groot ligbad. Deze vind je bij de openslaande deuren, waar een luxe, ovraal vrijstaand bad geplaatst met een bijpassende vrijstaande kraan.

Scheidingswand tussen bad en inloopdouche in luxe badkamer

Houten kasten in luxe moderne badkamer


Luxe badkamer met zwart marmer

Deze prachtige luxe badkamer is ontworpen door de interieur ontwerpers van ontwerpbureau Caballero. Zij hebben aan de Regent Street in Londen een super luxe appartement ontworpen. En dat is zeer zeker ook terug te zien in de badkamer.

Als je een top drie lijst moet maken van luxe materialen in de badkamer, dan staat marmer bovenaan de lijst. En marmer speelt in dit badkamerontwerp dé hoofdrol. Geen Carrara wit marmer, maar zwart marmer, die zelfs nog meer een luxere uitstraling heeft. Het marmer vind je op de vloer, maar ook aan de muren en de zijkant van het bad en zelfs de wastafels. Dit hebben ze gecombineerd met gouden accenten, zoals de gouden inbouwkranen, de gouden douche en de gouden deurgrepen.

De badkamer is niet heel groot, vandaar dat ze de douche gecombineerd hebben met het bad. Wat wel erg groot is, is de grote brede spiegelkast, die over de gehele lengte van de badkamer loopt. Het begint boven de wastafel en loopt helemaal door tot boven het bad.

Luxe badkamer met zwart marmer


Spiegelwand in badkamer ontwerp

Het ontwerp van deze badkamer is gemaakt door architect Igor Sirotov. Een moderne badkamer waar gebruik is gemaakt van luxe materialen. Een grote spiegel is natuurlijk altijd fijn. in de badkamer. De grote spiegelwand is één van de mooie features in het ontwerp. De gehele wand is bekleed met een getinte spiegel, wat ervoor zorgt dat de kleine badkamer optisch veel groter lijkt.

Aan deze spiegelwand is een moderne zwevende badkamermeubel gehangen, waar de moderne ronde waskom in is verwerkt. De kraan is bovendien ook strak in de spiegelwand verwerkt. Naast de badkamermeubel vind je de grote inloopdouche, afgeschermd door een spatscherm, wat ook een beetje geblindeerd is. In combinatie met de sfeervolle spotverlichting, ervaar je hier een luxe ontspannen sfeer.

De rest van de muren en ook de vloer zijn betegeld met gebroken witte vierkante tegels, waar een reliëf zichtbaar is. De manier waarop deze tegels gelegd zijn, geeft de badkamer een heel bijzonder effect. Aan een van de muren is ook een moderne hangtoilet opgehangen.

Zwarte glazen douchewand in moderne luxe badkamer


Awardwinning badkamer ontwerp

Interieur architectenbureau Minosa Design uit Australie heeft met het ontwerp van onderstaande badkamer een award gewonnen. En terecht! Het project omvat een complete verbouwing van een badkamer uit een jaren ’80 woning voor een jong gezin. Zij wilden een moderne badkamer hebben met kernwaarden als fris, strak en hi end. De badkamer moest een logische plek krijgen naast de kledingkamer de slaapkamer. En tot slot, omdat er geen ramen aanwezig zijn in de badkamer, speelt badkamerverlichting ook een belangrijke rol. Dit vormde meteen ook een van de grootste uitdagingen van de verbouwing.

Het resultaat is indrukwekkend, met veel designelementen zoals de glazen schuifdeur, warme houten vloer, het vrijstaand bad van Antonio Lupi en het stijlvolle zwevende badkamermeubel met daarop de twee witte waskommen. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat er verschillende glazen kubussen aan de muur zijn opgehangen die als open planken fungeren. Super nice.

Geblindeerde glazen schuifwanden in moderne luxe badkamer

Ovale spiegels boven witte waskommen op zwevende houten badmeubel

Vrijstaand bad en zwevende houten badkamermeubel

Minimalistische wandrek boven vrijstaand bad

Nisje in muur in luxe inloopdouche


Mooie badkamer met metaal hout en beton

Dit is de mooie badkamer van 355 Mansfield, een project van Amit Apel Design, die een renovatie en herinrichting van een grote villa omvat in Los Angeles. Het gehele nieuwe interieur kenmerkt zich met het gebruik van drie verschillende materialen. Namelijk metaal, hout en beton. Deze drie mooie materialen hebben voor een prachtig geheel gezorgd – ook in de badkamer!

De badkamer is vrij groot, en in combinatie met de enorme grote ramen, die bijna de gehele buitenmuur bezet, voelt het super ruimtelijk aan. En tóch heeft de interieur architect er niet voor gekozen om de gehele badkamer vol in te richten. Natuurlijk is het voorzien van de moderne basis gemakken, zoals een inloopdouche, een vrijstaand bad en een wastafel. Maar ze hebben er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om enorme grote badkamermeubels en kasten achterwege te laten. Hierdoor heerst er een bepaalde rust, die de badkamer zo zen maakt. Een stoere betonnen vloer wordt hier gecombineerd met wanden die voor een deel met hout is bekleed. Op die manier wordt rauw en kil met warm afgewisseld.

Witte zwevende wastafel met lade

Staande designwastafel met vrijstaande kraan en ronde spiegel aan sloophout wandbekleding


Luxe badkamer van Chalet in Oostenrijk

Wij zijn helemaal weg van deze badkamer! Het is de badkamer van een luxe chalet in het skigebied Kappl, Tyrol in Oostenrijk. De architecten van East West Real Estate hebben het project op zich genomen om zowel het exterieur als het interieur te ontwerpen. Hierbij was enerzijds het uitzicht heel erg belangrijk, maar gezien de locatie en functie van het chalet, om als verblijfsplek te gebruiken tijdens het winterseizoen, was het ook belangrijk om een luxe, gezellig, warm interieur inrichting te creëren. De architecten hebben hiervoor veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. In de luxe badkamer komt dat ook heel duidelijk naar boven.

De badkamer is een vrij lange ruimte, maar het heeft ook een behoorlijke breedte. Hierdoor waren er veel mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken. En dat hebben ze uiteraard ook gedaan. Om de gezelligheid en warmte te creëren, speelt hout een erg belangrijke rol in deze badkamer. Er is bijvoorbeeld gekozen om het gehele plafond te bekleden met warme houten planken. Dit heeft een enorm effect op de warme sfeer. Ook de wastafel meubel is van hout gemaakt. Een langwerpige houten tafel met daarop twee granieten wastafels. Deze passen er overigens heel mooi bij.

Dit is nog niet alles. Er zijn namelijk nóg meer leuke badkamer ideeën aanwezig. Als verlichting is er gekozen voor luxe spotjes, maar boven de wastafels zijn ook mooie design hanglampen bevestigd. En naast het zwevend toilet en de bidet, kan je in deze badkamer ook heerlijk relaxten in het vrijstaand bad.

Sfeervolle hanglamp boven wastafel in luxe badkamer

Rustieke houten wastafel meubel met dubbele granieten wastafels


Luxe badkamer door Sergey Makhno

Het ontwerp van deze super mooie luxe badkamer is gerealiseerd door Sergey Makhno. De badkamer is niet alleen erg ruim, maar is dankzij het super hoge plafond ook erg ruimtelijk. Het is dan ook ingericht met alle moderne gemakken, zoals een vrijstaand bad, aparte douchecabine, dubbele wastafels op een mooie houten badmeubeltafel, een bidet én een zwevend toilet. Een donkere vloer matcht met de donkere wandtegels op de accentmuur, waar het vrijstaande bad tegenaan is geplaatst. De overige wanden zijn bekleed met grote natuurstenen tegels. De ontwerper heeft ook een doordacht verlichtingsplan gecreëerd, waarbij plafondspotjes gecombineerd zijn met hanglampen boven de wastafels en ledstrips langs de wanden.

Houten badkamermeubel met dubbele ronde wastafels

Luxe douchecabine met een rond ontwerp


Ruime luxe klassieke badkamer

Deze mooie badkamer is onderdeel van The Blake House gelegen in Londen. Een groot modern herenhuis met prachtige details. Kenmerkend aan het interieur is het eenvoudig kleurenpalet dat voornamelijk uit wit bestaat en aangevuld wordt met frisse opvallende kleuren. De badkamer is heel erg groot en bevat daarom ook alle luxe voorzieningen die je kan wensen in een moderne badkamer. Modern, maar toch heel erg klassiek. We zijn benieuwd wat jullie van de badkamer vinden! Geniet in ieder geval van de leuke ideeën.

Zoals gezegd is het een grote badkamer, maar door het hoge plafond lijkt het nog groter dan het al is. En net alsof het dan nog steeds niet groot genoeg is voor de eigenaar. Ze hebben namelijk een hele wand in de badkamer bekleed met een spiegel. Ach, waarom ook niet. Je zal nooit nee zeggen tegen extra ruimte, toch?

Grote spiegelwand in luxe klassieke badkamer

De badkamer is voorzien van een grote inloopdouche, een toilet, een klassiek bad op pootjes, klassieke wastafel met sierlijke lange poten en een klassieke radiator. Deze barok achtige stijl speelt dus duidelijk een belangrijk rol hier in deze badkamer. Toch wel raar dat er dan opeens een moderne flatscreen TV aan de muur hangt. Maar aan de andere kant heeft dit ook wel iets. Al deze luxe voorzieningen is nog niet alles, want direct naast de badkamer is ook nog een grote inloopkast gecreëerd.


Luxe badkamer met dubbele waskommen

Deze badkamer heb ik gevonden op Freshome en is onderdeel van een enorme Victoriaanse villa uit Engeland. Millegate Homes is verantwoordelijk geweest voor de inrichting. Een zeer luxe badkamer uitgevoerd in hoogwaardige materialen die doet denken aan de badkamer van een vijf sterren hotel. De badkamer is voorzien van een enorme inloopdouche, een dubbele wastafel en een heerlijke vrijstaande ovaalvormig ligbad. Allen uitgevoerd in een kleurenpallet van verschillende bruintinten.

Luxe badkamer met ruime inloopdouche en ovaal vrijstaand bad

De badkamer is zoals gezegd hoogwaardig afgewerkt met gebruik van onder andere marmer. Dit komt terug in bijvoorbeeld de op maat gemaakte wastafel waar de dubbele ronde wastafels op gepositioneerd zijn. Achter deze wastafels is een grote glazen plaat geplaatst die functioneert als spatscherm voor de grote inloopdouche. In de badkamer zijn twee chromen designradiatoren aanwezig die zowel de ruimte als de handdoeken verwarmen.


Luxe badkamer door Blanca Sanchez

Deze luxe badkamer is ontworpen door Blanca Sanchez van Halo Design Interiors. De badkamer is onderdeel van een luxe villa gelegen in Engeland. De ontwerpers hebben zich gericht op het gebruik van tijdloze materialen en ambachtslieden van hoge kwaliteit om deze badkamer te realiseren. Het doet denken een badkamer van een luxe exclusieve en onbetaalbare hotel. Er is veel gebruik gemaakt van massief steen, houtfineer zoals walnoot en eiken, porselein en overige prachtige details.

De belangrijkste onderdelen van deze badkamer is natuurlijk het ligbad en de grote inloopdouche. Deze laatste is voorzien van een chromen stortdouche en een grote glazen scherm. Er is gekozen van een ovaal vormig vrijstaande ligbad waar je heerlijk in alle rust kan ontspannen en relaxen. Daaromheen zijn spotjes in de vloer gebouwd die voornamelijk een decoratief doel hebben. Deze verlichting geeft extra sfeer en ontspanning in deze badkamer. Het toevoegen van twee grote spiegels doen de badkamer groter lijken dan het in werkelijkheid is.


Luxe badkamers voorbeelden bali thema

Prosvirin Design hebben deze super mooie luxe badkamer ontworpen met een bali thema. De vloer is betegeld met luxe tegels, gecombineerd met natuurstenen tegels en luxe houten wandbekleding. Let ook op de kleine details, zoals de strak afgewerkte nisjes en de ledverlichting aan het plafond. Super mooi en luxe!


Luxe badkamers voorbeelden warme tegels

De tegels in deze badkamer vormen de basis van de luxe uitstraling, die een natuurlijke warme kleur hebben. Dit hebben ze aangevuld met luxe afwerkingen, zoals de op maat gemaakte badkamermeubel, de geblindeerde glazen deur en de zwarte designradiator die helemaal tot het plafond lopen.


Luxe badkamers voorbeelden casa cook

Dit is de luxe badkamer van Casa Cook, het prachtige designhotel op het Griekse eiland Kos. Er zijn vooral hele mooie natuurlijke materialen en kleuren gebruik, waardoor het super zen aanvoelt. Love it!


Luxe badkamers voorbeelden grijs

Grote grijze tegels, marmeren werkbladen, dubbele wastafels, grote op maat gemaakte spiegelwand, strakke spotjes… allemaal elementen die passen bij een luxe badkamer. Maar wat het meest bijzondere is in deze badkamer, is het verzonken bad. En kijk eens naar die mega grote spiegel.


Luxe badkamers voorbeelden lake house

Hoe ruim kan een badkamer zijn? Zo ruim dus! In deze luxe badkamer is niet alleen een luxe inloopdouche gecreëerd, ook het toilet en de bidet hebben een eigen aparte ruimte gekregen. En in het open gedeelte van de badkamer vind je een luxe zwevende badkamermeubel met dubbele wastafels, een grote wandspiegel met verlichting en een vrijstaand bad.


Luxe badkamers voorbeelden luxe loft

De ontwerpers van interieur- en architectenstudio ONI hebben deze luxe ensuite badkamer ontworpen. Ze hebben gebruik gemaakt van grote luxe marmeren tegels, waarmee de vloer en de wanden zijn betegeld. De grote muur aan de rechterkant is is bekleed met houten wandbekleding, hetzelfde hout als de deur en het hout waarmee de badkamermeubel is gemaakt. De twee diepe witte waskommen zeggen genoeg over het luxe gehalte van het ontwerp.


Luxe badkamers voorbeelden marmer mozaïek tegels

Marmeren vloertegels en kleine mozaïek tegeltjes vormen de combinatie in het ontwerp van deze luxe badkamer. Chromen details benadrukken de luxe uitstraling, terwijl er met houten accenten meer sfeer en warmte is gecreëerd.


Luxe badkamers voorbeelden taupe marmer

Carrara wit marmer vormend e basis in deze badkamer, in de vorm van vloer- en wandtegels. Maar het zijn vooral de taupe gekleurde onderdelen die deze badkamer maken. Het ovalen vrijstaand bad, de bidet en het toilet, en de luxe badkamermeubel en maken zien er schitterend uit. Ook de grote ronde spiegel is een kunstwerk an sich.


Luxe badkamers voorbeelden vrijstaand bad

Grote strakke grijze tegels vind je op de vloer en de wanden van deze badkamer. Maar er is ook een grote muur die volledig bekleed is met carrara wit marmer. Er is een ruime inloopdouche ingericht, met daarnaast een op maat gemaakte houten badkamermeubel met dubbele wastafels, en bij de marmeren muur vind je een luxe ovaal vrijstaand bad.


Luxe badkamers voorbeelden wit marmer

Ook in deze luxe badkamer is er gekozen voor carrara wit marmer. De vrij ruime badkamer is gescheiden middels een hoge scheidingswand, waar aan de ene kant een vrijstaand bad is geplaatst, terwijl de andere kant ingericht is als inloopdouche. Helemaal links vind je de badkamermeubel met dubbele wastafels.


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *