Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Zwart is een kleur van kracht, elegantie en tijdloze klasse. Wanneer deze tint op de juiste manier in een badkamer wordt geïntegreerd, ontstaat er een ruimte die zowel stijlvol als gedurfd is. Zwarte badkamers stralen een bepaalde luxe en moderniteit uit die moeilijk te evenaren is. Op deze pagina verkennen we diverse voorbeelden van zwarte badkamers, van volledig zwarte designs tot combinaties met andere tinten die de ruimte een dynamisch contrast geven. Of het nu gaat om matzwarte tegels, glanzende kranen of stijlvolle zwarte badkuipen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren door diepe tinten en ontdek hoe zwart je badkamer kan transformeren tot een toonbeeld van verfijning.


Badkamer inspiratie van DuPont

Deze zwarte badkamer hebben we gevonden bij DuPont. Het Amerikaanse merk heeft voor de nieuwe wastafel collectie een fotoshoot gemaakt, waarbij niet alleen de mooie wastafels getoond worden, maar ook de styling van de gehele badkamer super inspirerend is. Voor de klassieke zwart witte wastafel, waarbij de klassieke kranen in verwerkt zijn, zijn foto’s gemaakt in een bijpassende zwart witte badkamer.

Als je de onderdelen allemaal individueel bekijkt, is de badkamer niet eens super fancy. Hoewel de wastafel wel erg super mooi is. Maar het gehele plaatje klopt gewoon. Zwarte vloer, simpele vierkante witte wandtegels, een vintage (bijna verroeste) spiegel met lampen, de zwarte strakke inbouwkast met zowel dichte kasten als open planken, het industriële krukje… Super nice.

Klassieke zwevende wastafel in een modern jasje

Stoer zwart wit badkamer met een chique landelijk tintje


Zwarte witte designbadkamer uit Polen

In de portfolio van ontwerpbureau Kasia Orwat heb ik het project ‘Concrete Concept’ gevonden. Het project omvat een ontwerp van een modern appartement gelegen in de stad Poznań in Polen, met de kleuren zwart wit als kernpunt. Hieronder zie je de moderne badkamer. Een echte designbadkamer, met veel designelementen en ook een zwart witte kleurenpalet.

De zwart witte designbadkamer is voorzien van een strakke witte gietvloer gecombineerd met twee verschillende muurversieringen. Eén muur is bekleed met mat grijs stuukwerk, waar de voegvegen bewust zichtbaar zijn gelaten, terwijl de overige muren betegeld zijn met grote zwarte tegels. Prachtige zwarte tegels waar mooie kunst reliëf in is verwerkt. In de inloopdouche hebben ze ook gekozen voor de zwarte vloer.

Alles in het ontwerp van de badkamer heeft een rechthoekige vorm. De zwevende rechthoekige mat zwarte badkamermeubel bijvoorbeeld en de rechthoekige wastafel die daarop staat. Zelfs het designtoilet is rechthoekig.

Moderne inloopdouche met grote antraciet tegels en zwarte douche

Geblindeerde glazen wand in badkamer


Vrijstaand zwart bad in badkamer met zwarte tegels

Dit is de badkamer van Jimmy Schönning, een bekende interieurstylist uit Zweden. Hij staat vooral bekend om de mooie interieur renovaties van het populaire TV programma ‘Äntligen Hemma’. Hiernaast staan zijn werk vaak genoeg in grote interieur tijdschriften. Maar wil ik jullie dus inspireren met zijn eigen mooie badkamer. Daar waar de meeste mensen kiezen voor een lichte badkamer, heeft de interieurstylist juist gekozen voor een donkere badkamer. Een donkere badkamer met kleine vierkante zwarte tegeltjes, die niet alleen de vloer en de wand bekleden. Ook het wastafelblad is zelfs mee betegeld. En de zwarte tegeltjes zijn niet het enige wat zwart is. Er is zelfs gekozen voor een zwart bad. Al het zwart geeft de badkamer een erg bijzondere uitstraling. Een beetje donker, een beetje mysterieus, maar vooral ook erg mooi en stijlvol.

De witte wastafel is het enige wat contrast biedt in deze badkamer.

Plankjes bij een langwerpig raam in de badkamer


Dubbele witte wastafels op zwarte meubel

Het is een feit dat je met een grote badkamer ook meer kan. Een grote badkamer biedt veel meer mogelijkheden. Hieronder zie je daar een perfect voorbeeld van. Het eerste wat onze aandacht trok is de grote zwarte box. Een inloopdouche met een dubbele douche, waar je met twee personen tegelijk kunt douchen! De box is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant volledig betegeld met zwarte tegels. Een zwarte vloer, zwarte muren en een zwart plafond dus. En met openslaande glazen deuren kan je de inloopdouche afsluiten. In het plafond zijn twee grote moderne regendouches verwerkt. Hoe luxe wil je het hebben? De inloopdouche is niet het enige luxe in deze badkamer. Er staat ook een heerlijke vrijstaande bad, waar je heerlijk kan badderen. Een grote badmeubel met daarop dubbele wastafel en heel veel opbergruimte.

Vrijstaand bad en ruime inloopdouche met dubbele douche


Zwarte badkamer van Laufen

In deze badkamer met zwarte muren en zwarte vloer tref je de mooie collectie van de Italiaanse badkamer fabrikant Laufen. Een minimalistische badkamer zonder gebruik van tegels. Dit resulteert in een strakke uitstraling die bovendien ook nog eens gemakkelijk is als het gaat om onderhoud van de badkamer. Je zit dan namelijk niet met voegen die moeilijk te reinigen zijn soms.

Deze badkamer collectie van Laufen is geïnspireerd door de interactie van de zee en de rotsen. Het sanitair kenmerkt zich met natuurlijke en organische vormen. Het resultaat is een badkamer met een soepele en sensuele look.

Het concept is vergelijkbaar met hoe het water constant in beweging is. Deze badkamer collectie bestaat uit acht wastafels en een reeks accessoires. Veelal zijn deze vrijstaand te gebruiken. De organische vorm van het bad is bijzonder interessant. De hoge rug ondersteunt het lichaam voor een lange ontspannen genieten.

Zwarte badkamer van Laufen


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *