Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

Design badkamers staan op de voorgrond van architectonische schoonheid en innovatieve vormgeving. In deze ruimtes vinden gedurfde ideeën, unieke materialen en de nieuwste trends hun samensmelting. Het resultaat? Badkamers die niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel verbluffend en inspirerend. Of het nu gaat om een sculpturale wastafel, een bijzondere tegelcompositie of een opvallend kleurenspel, design badkamers overstijgen het alledaagse en creëren een ervaring op zich. Ontdek in onze selectie hoe grensverleggend design de badkamer kan transformeren tot een ruimte van pure luxe en esthetiek.


Zwart wit patroontegels en betonstuc wanden in design badkamer

Betonstuc is enorm populair. Vooral de naadloze muur- en vloerafwerking, die in alle interieurstijlen passen spreekt mensen heel erg aan. Het wordt toegepast in de woonkamer, slaapkamer en keuken, maar vooral in toiletten en badkamers is betonstuc erg gewild. Deze super leuke design badkamer badkamer van Ema Bihor kenmerkt zich met een geweldige combinatie van zwart witte patroontegels op de vloer en betonstuc wanden.


Houten planken onder wastafel

Ema Bihor is een Noorse blogger en instagrammer. Naast leuke posts over eten, reizen, slow living en een gezonde levensstijl, laat ze haar bezoekers ook kiekjes zien van haar huis. Ze heeft duidelijk een hele goede smaak en heel veel gevoel voor interieur & design, wat ook Casavogue.globo.com was opgevallen. Zij hebben dan ook een hele leuke binnenkijker geplaatst bij de Noorse blogger, waar we een kijkje konden nemen in haar super stijlvolle badkamer.

Het is niet een hele grote badkamer, maar de naadloze afwerking van de betonstuc muren maken de badkamer minimalistische en ruimtelijker. Hierdoor was het ook mogelijk om een iets drukkere vloer te nemen. Ze heeft dan ook gekozen voor super leuke zwarte witte patroontegels op de vloer. Een hele leuke combinatie.

Het is nóg leuker geworden door het gebruik van verschillende gouden accenten. Denk aan de luxe gouden douche set, de gouden handdoeken ring en de gouden kraan. Ema heeft zelfs een super mooie gouden werkblad genomen, waar de opbouwwastafel op is geplaatst. Het goud geeft de badkamer tóch een net iets chiquere sfeer en uitstraling. Onder het gouden werkblad zijn twee extra houten planken gemonteerd, waar handdoeken en andere accessoires opgeborgen kunnen worden. Erg chique gedaan.

Wat dan weer weer raar is, is het douchegordijn. Je zou op z’n minst een glazen deur hebben verwacht. Toch?! Al met al, het is een hele leuke en fijne badkamer geworden.

Bron: Casavogue.globo.com | Fotografie: Mint Agency


Moderne badkamer met patchwork tegels

Patchwork tegels zijn helemaal hot. Verschillende tegels in verschillende kleuren en patronen die gelegd zijn in dezelfde ruimte. Door de verschillende kleuren en patronen kunnen sommige mensen deze tegels net iets te druk vinden, maar vandaag gaan we binnenkijken in een badkamer, waar de patchwork tegels een echte mooie blikvanger vormen!

Het gaat om de badkamer van een modern appartement van 120m2 uit Taiwan, die ontworpen is door interieurontwerp bureau KplusCDesign. Zij hebben het hele appartement voorzien van een modern interieurontwerp, voorzien van mooie materialen en oplossingen. Voor de bewoners moet hun nieuwe appartement een rustplek zijn waar ze helemaal tot rust kunnen komen. Het moet ze het hele jaar door het gevoel geven alsof ze op vakantie zijn. Daar hoort natuurlijk ook een luxe mooie en comfortabele badkamer bij.

Blauwe patchwork patroontegels en houten plafondbekledingDe vloer vormt dé blikvanger van de badkamer, die volledig betegeld is met vrolijke patchwork tegels met kleurrijke patronen. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de badkamer, zijn alle wanden betegeld met witte metrotegels. Op die manier komen de patchwork vloertegels bovendien beter tot hun recht.

Het is een vrij ruime badkamer en door de brede strook raam, wordt het ook voorzien van natuurlijk licht. Naast een bijzondere indeling, hebben de ontwerpers ook gekozen voor maatwerk oplossingen. Er is een grote moderne grijze wandkast gebouwd met vooral dichte strakke deuren en een aantal open vakken. Deze kast loopt in een hoek van 90 graden door op de wastafelmeubel, die helemaal doorloopt naar de andere kant van de badkamer. Op deze wastafel meubel met mooie eikenhouten lades en een witte werkblad, vind je dubbele wastafels en twee ronde spiegels aan de wand.

Tegen over de wastafelmeubel vind je het toilet en het grote ligbad, gescheiden door een dikke scheidingswand. De scheidingswand is samen met het bad ook volledig betegeld met dezelfde witte metrotegels.


Badkamer ontwerp door Christopher Polly Architect

Dit project is gerealiseerd is door Christopher Polly Architect. Zij hebben in een buitenwijk in Sydney in Australië het ontwerp verzorgd van een moderne luxe vrijstaande woning. Passend bij de rest van het interieur, hebben ze ook een modern ontwerp gemaakt voor de nieuwe badkamer.

De badkamer is ingericht op de eerste verdieping. Naast een klein raampje in de muur, vind je hier ook een dakraam. De badkamer is niet super groot, maar het spectaculaire lichtinval is één van de grote voordelen. Het bad en de douche is gecombineerd, en naast het moderne toilet vind je de eenvoudige badkamermeubel met daarboven een op maat gemaakte spiegelwand.

Badkamer ontwerp door Christopher Polly Architect

De gehele vloer is betegeld met stijlvolle donkergrijze tegels met een geometrisch patroon, die voor een gedeelte doorlopen op de wanden. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een hele hoge tegelplint aan de wanden. Ook de zijkant van het bad is met dezelfde geometrische tegels betegeld. Het is een nogal druk patroon, maar de witte wandtegels aan de rest van de muren zorgen voor een mooi balans.

Badkamer ontwerp door Christopher Polly Architect

Badkamer ontwerp door Christopher Polly Architect


Designbadkamer met witte ronde mozaïektegeltjes

Interieurarchitect Dagmar Stepanova van Formafatal heeft in Praag een modern interieur ontworpen voor een jong stelletje. Na een lange tijd in Londen gewoond te hebben, besloten ze weer terug naar Tsjechië te verhuizen. Het stelletje is in Londen wel geinspireerd geraakt door bepaalde interieurstijlen die ze daar zijn tegengekomen, en wilde dat ook terugbrengen naar hun woning in Praag. De woning is voorzien van twee badkamers. Hieronder zien jullie hoe één van de badkamers is geworden.

Het is een moderne stoere badkamer met een minimalistische uitstraling. Bijna de gehele badkamer is betegeld met witte kleien ronde mozaïektegeltjes. Deze minimalistische tegeltjes, ook wel bekend als ‘Penny tiles’ zijn gecombineerd met een wit geschilderde planken plafond. Met een warme houten zwevende badkamermeubel en bijbehorende houten plank is de badkamer gecompenseerd met warmte en sfeer.

Voor het ontwerp vind je ook genoeg designelementen terug in de badkamer. De badkamermeubel is design, maar ook de gouden waskom en handdouche bij het bad, de zwarte inbouwkranen en de ronde spiegel zijn ook allemaal design. Aan de muur vind je ook de stijlvolle Tolomeo Micro Parete lamp van Artemide.

witte pennytiles tegeltjes in designbadkamer

Bron: Dwell.com


Moderne badkamer in oude woonboerderij

Soms kunnen nieuw en oud heel goed samengaan. Onderstaande badkamer is daar een heel goed voorbeeld van. Het is namelijk een super moderne badkamer van een oude rustieke woonboerderij gelegen in het Italiaanse Toscane. Maar in de badkamer merk je daar eigenlijk helemaal niets van, dankzij het werk van interieurarchitecten Pierluigi Percoco en Alessia Bettazzi van B+P Architetti.

De badkamer is vrij ruim, en alles is ook ruim ingericht. Hoewel er geen bad aanwezig is, is de badkamer wel voorzien van een grote open inloopdouche, modern hangtoilet en bidet en een grote brede badmeubel. Voor de vloer is er gekozen voor moderne donkergrijze tegels. De volledige muur van de inloopdouche is ook daarmee betegeld. Aan de rest van de muren vind je stijlvolle wandtegels met een zwart wit patroon. Over de gehele breedte van de muur, boven de badmeubel, is een brede spiegelwandkast gemonteerd, die niet alleen veel opbergruimte biedt, maar de badkamer optisch nog net iets groter maakt. De zwarte designradiator past perfect bij de zwart witte stijl.

Fotografie: Darragh Hehir

Leuke zwart wit patroontegels in inloopdouche


Design badkamer van Justin en Jeanne

Bij The Design Files heb ik het huis gezien van medische professionals Justin and Jeanne in Melbourne. Super mooie woning, met een nóg mooiere badkamer! Na drie jaar er gewoond te hebben, besloot het stelletje het huis tóch te verbouwen, en hebben hulp gevraagd bij designbureau Hecker Guthrie, die in Melbourne meerdere design awards heeft gewonnen. Hieronder zien jullie het resultaat van de mooie badkamer. En het is slechts de gastenbadkamer…

Voor het ontwerp van de badkamer heeft de designer gewerkt met verschillende materialen en texturen. Zo is er gekozen voor een klassieke Terrazo vloer, die een stukje doorloopt in de muur van de inloopdouche. De rest van de muren zijn betegeld met simpele smalle witte tegels. En voor de wastafel is er bovendien gekozen voor een dikke marmeren blad.

Ronde spiegel boven hoge design wastafel op marmeren blad

Naast de inloopdouche met glazen douchewand, is er ook een luxe vrijstaand bad aanwezig. Beiden zijn voorzien van mooie mat zwarte kranen. Ook voor de hoge cilindervormige wastafel op de marmeren werkblad is er gekozen voor een zwarte kraan die strak in de muur is verwerkt. Deze geven de badkamer tóch net dat beetje extra luxe.


Mooie badkamer ontwerpen van Whiting Architects

De onderstaande badkamer ontwerpen zijn gemaakt door Whiting Architects, die een stijlvolle woning met veel natuurlijk licht heeft gerenoveerd gelegen in Melbourne in Australië. Het interieur van de woning is Scandinavisch modern en is voorzien van een neutraal kleurenpalet bestaande uit zwart, wit en hier en daar mooie houtaccenten. Deze lijn is ook doorgetrokken in de twee badkamer ontwerpen.

De woning heeft in totaal dus twee badkamers. Eén badkamer grenst aan de grote slaapkamer van de ouders, en één badkamer is ingericht voor de kinderen. Hoewel de stijl heel goed herkenbaar is, zijn beide ontwerpen toch net iets anders. Zo is er voor de ene badkamer gekozen voor mooie Marokkaans-achtige vloertegels met een zwart witte patroon, terwijl er in de andere badkamer een donkere, bijna zwarte houten vloer ligt. En is de ene badkamer voorzien van een grote inloopdouche, terwijl er in de andere badkamer een vrijstaand bad op pootjes in klassieke stijl staat.

Mooie houten badkamermeubel met marmeren blad

Details en kernmerken die wel overeenkomen is bijvoorbeeld het houtgebruik, die terugkomen in de badkamermeubels, de grote ronde haken aan de muur voor de handdoeken en het houten krukje. Er is zelfs een groot platform gebouwd voor de inloopdouche en de wastafel.

Leuke zwart witte patchwork vloertegels en vrijstaand zwart bad op pootjes


Design badkamers voorbeelden beton

Deze badkamer lijkt smal, maar dat komt vooral omdat het heel lang is. En het is een echte design badkamer. De buitenwand bestaat alleen maar uit ramen, terwijl de binnenkant volledig uit beton bestaat. De echte betonnen tegels staan super mooi bij het wit, wat hier terugkomt in een ovaal wit vrijstaand bad en een super mooie strakke witte badkamermeubel met dubbele geïntegreerde wastafels. De wandlamp en de ledlampen aan de rand van het plafond maken de design badkamer af.


Design badkamers voorbeelden dakraam

Ook hier kan je spreken van een echte design badkamer. Wat erg fijn is aan deze badkamer is dat er een groot dakraam aanwezig is die de badkamer super licht maakt, zonder dat het ten kost gaat van de privacy. De betonlook afwerking op de vloer en op de wanden staan supe rmooi bij de kastanje houten wandafwerking. En bij een design badkamer hoort natuurlijk ook een vrijstaand design bad.


Design badkamers voorbeelden diamant tegels

De designlook in deze kleine badkamer is gecreëerd met behulp van hele bijzondere tegels op de grote wand. De meeste wanden en de vloer zijn betegeld met lichtgrijze tegels, maar voor de grote muur is er gekozen voor hele bijzondere witte diamanttegels. Het is de blikvanger geworden van deze design badkamer.


Design badkamers voorbeelden donker

De meeste mensen kiezen voor een lichte badkamer, met onderstaande badkamer bewijst dat donker ook heel mooi kan zijn. Sterker zelfs, door alles in het donker te nemen, heeft de badkamer een hoog designgehalte gekregen. Alles ziet er super strak uit, vandaar dat het juist zo leuk is dat de wastafel van natuursteen is.


Design badkamers voorbeelden hout

Dit ontwerp vinden we ook heel bijzonder. De warme houten vloer loopt over op de houten wand in de inloopdouche. Maar de grote blikvanger wordt gevormd door de gekleurde muur aan de linkerkant. Het plafond is strak zwart geschilderd, waar moderne design spotjes aan gemonteerd zijn. De zwarte designradiator maakt het plaatje compleet.


Design badkamers voorbeelden led verlichting

Dit is een super moderne, bijna futuristische badkamer. Dit is natuurlijk te danken aan de blauwe ledverlichting onder de zwevende badkamermeubel. Alhoewel de rest ook erg modern is.


Design badkamers voorbeelden luxe warm

Wow, dat is wat we dachten toen we deze design badkamer voor het eerst zagen. De gekozen natuurlijke kleuren zorgen voor heel veel sfeer en warmte, en dat wordt nog eens verwerkt door de verlichting. Strakke luxe inbouwspots in het plafond zijn gecombineerd met wandlampen. En de verlichting van de moderne spiegel is ook super sfeervol.


Design badkamers voorbeelden warm led

Ook in deze badkamer ziet de verlichting er geweldig uit Aan het plafond met de bruin geschilderde houten balken zijn opbouwspotjes gemonteerd. Maar de blikvanger wordt hier gevormd door de vloer. Er is gekozen voor een warme houten vloer, met aan de randen super mooie ledverlichting.


Design badkamers voorbeelden zachte kleuren

Houd je meer van zachte lichte kleuren? Dan zal je deze badkamer helemaal geweldig vinden. De lichtgrijze marmeren tegels op de vloer en aan de wanden bij het bad zijn al super leuk, maar de zachte lichtblauwe wanden in de rest van de badkamer en de zachtroze accenten zijn nog veel leuker. Dat kan je niet ontkennen, toch?!


Design badkamers voorbeelden geometrische vormen

Geometrische patronen zijn een trend die we de afgelopen jaren in veelvoud hebben gezien. In het ontwerp van deze badkamer zijn geometrische vormen gecreëerd aan de wanden, waarbij wandtegels gecombineerd zijn met betonstuc. De geometrische lijnen zie je ook bij de spiegel en de moderne zwevende badkamermeubel met het zalmroze blad.


No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *