Search and Hit Enter

100x Badkamers voorbeelden

Op zoek naar leuke ideeën voor de inrichting van jouw badkamer? Laat je inspireren door de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Of ga je de badkamer inrichten in je nieuwe woning? Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste badkamers voorbeelden in verschillende stijlen. Je kan veel lezen over tips en adviezen, maar foto’s zeggen vaak veel meer. Met deze badkamers voorbeelden kan je de sfeer ook meteen proeven en bepalen welke sfeer jou het meest aanspreekt. Op basis daarvan kies je de materialen, kleuren, meubels en accessoires voor de inrichting van jouw droombadkamer. We hebben zoveel mogelijk verschillende stijlen voor je verzameld en hopelijk zitten er badkamers voorbeelden, inspiratie foto’s, leuke ideeën en handige tips, waar jullie wat aan hebben!

De landelijke badkamerstijl spreekt velen aan vanwege zijn tijdloze charme en warme, uitnodigende sfeer. De landelijke woonstijl, die zijn inspiratie haalt uit het platteland en rustieke omgevingen, combineert natuurlijke materialen met zachte kleurpaletten om een ontspannen en aardse sfeer te creëren. Hieronder vind je een reeks inspirerende voorbeelden van landelijke badkamers. Of je nu houdt van de klassieke uitstraling van verweerd hout en vrijstaande badkuipen, of een meer moderne twist zoekt met hedendaagse voorzieningen, hier vind je ideeën die perfect aansluiten bij jouw visie op de ideale landelijke badkamer. Laat je meevoeren door de serene en gezellige wereld van landelijke badkamerontwerpen!


Luxe badkamer van hotel Ayllón

Je zou het niet zo snel zeggen, maar dit is de luxe landelijke badkamer van een hotel. Een klein hotel gelegen in het centrum van Ayllón, een dorpje in Segovia in Spanje. Het hotel bestaat al heel lang, maar in 2012 was het volledig gerenoveerd op basis van het ontwerp van de interieurarchitecten van Lucas Y Hernández-gil.

Het hotel is warm en huiselijk ingericht met een stijlvolle Scandinavische stijl. Witte muren zijn afgewisseld met muren die met mooie planken zijn bekleed. De houten balken zijn volledig gerestaureerd en in het zicht gelaten. En overal in het hotel kom je stijlvolle Scandinavische meubels tegen.

De badkamer heeft een hele eigen stijl gekregen. Je is precies ingericht onder het hoge puntdak. De houten balken zijn ook hier zichtbaar en door de aanwezigheid van een groot dakraam, is de badkamer ook lekker licht. Vooral in combinatie met de luxe marmeren vloer en wanden. Door de andere muren wit te stucen, is het weer niet te overdreven posh. De badkamer is natuurlijk wel voorzien van moderne luxe gemakken zoals een groot ligbad, een grote aparte inloopdouche met glazen wanden en grote regendouche, een hangtoilet en een mooie witte waskom waarbij de kraan strak in de spiegelwand is verwerkt.

Luxe zolderbadkamer met wit carrara marmeren tegels


Betonstuc badkamer van Zweeds ex-model Malin

Dit is de chique landelijke badkamer van voormalig Zweeds topmodel Malin Persson. Samen met haar gezin had ze hun droomhuis gevonden in Malmo. Het was een complete bouwval die ze in drie jaar volledig hebben gerenoveerd. Het resultaat is fantastisch. Het is een super groot huis met een grote tuin en veel kamers. Daarom was het ook mogelijk om twee badkamers in te richten. Eén voor de kinderen en één voor hunzelf. Dit is de badkamer die ze voor hunzelf hebben ingericht.

Het is een vrij ruime badkamer, maar tóch hebben ze besloten om alleen een bad te nemen en geen douche. Een prachtig klassiek vrijstaand bad, waarvan de buitenkant zwart en de binnenkant van koper is. Koper komt bovendien ook terug in de bijpassende vrijstaande kraan en de radiator, die als handdoekenrek gebruikt wordt.

Op de vloer ligt een stoere grijze gietvloer, en ook de muren zijn bewerkt met hetzelfde betonlook stuc. Dit is gecombineerd met een wit geschilderde houten planken plafond, waar moderne spotjes in verwerkt zijn. De Perzische vloerkleed centraal in de badkamer zorgt voor meer kleur en warmte in de gehele ruimte. Passend bij het bad, is een dubbele wastafel meubel uitgekozen in dezelfde klassieke stijl.

vrijstaand koperen bad en koperen radiator


Badkamer verbouwing van Heather & Mike

Deze chique landelijke badkamer is van  Heather & Mike. Acht jaar geleden kocht het stel hun huis in Phoenix. De eerste vier jaar hebben ze besteed om hun bouwval op te knappen, maar daarna raakte het budget op. Ze besloten toen een pauze in te lassen, zodat ze wat konden sparen. Na vier jaar hadden ze genoeg gespaard om hun slaapkamer en badkamer te verbouwen. Hieronder zie je het fantastisch resultaat!

Hun wens was duidelijk, Heather & Mike wilden hun donkere slaapkamer en badkamer lichter en helderder maken. Om zeker te weten dat ze het beste uit eruit haalden, hebben ze hulp gevraagd aan een architect. Het beste idee kwam van de architect, die besloot om de badkamer uit te bouwen, zodat er meer ruimte ontstond voor zowel een bad als aparte douche.

De lelijke gedateerde groene en witte tegels zijn vervangen door klassieke witte wandtegels. Voor de vloer is er gekozen voor stijlvolle tegeltjes met een zwart wit patroon. Hun wens was een bad en een douche, maar ze zijn gelijk voor de hoofdprijs gegaan. De badkamer is nu voorzien van een heerlijk vrijstaand bad en een super grote inloopdouche met een dubbele stortdouche.

De zwart witte basis wordt verrijkt met mooie gouden details, die terugkomen in de hanglampen, de kranen die strak in de muur zijn verwerkt en de verschillende deurgrepen.

Glazen hanglampen boven dubbele wastafels Luxe inloopdouche met dubbele gouden douche Luxe houten badkamermeubel met dubbele wastafels en gouden inbouwkranen Vrijstaand bij bij muur met metrotegels


Klassieke moderne badkamer

Deze mooie klassiek landelijke badkamer is onderdeel van een grote beach villa gelegen in Manhattan Beach in het altijd zonnige California. De interieur inrichting is verzorgd door de interieurarchitecten van DISC Interiors, die de villa een klassiek landelijke stijl heeft gegeven. En ook in de badkamer is klassiek met modern met elkaar gecombineerd.

Mooie houten badkamermeubel met wit marmeren blad

Het is een hele lichte badkamer. Niet alleen door de witte basis met witte vloer en witte muren. Er zijn ook grote ramen aanwezig, waardoor het er ook lekker zonnig is. De zwarte kozijnen, die contrasteert met de witte muren en vloer, geeft de badkamer een klassieke look. Net als de simpele rechthoekige wandtegels en patroontegels op de vloer, de houten badkamermeubel, die afgewerkt is met een marmeren werkblad en de kraan in klassieke stijl. De grote inloopdouche met glazen schermen en regendouche en het vrijstaand bad op een verhoogd podium zijn de wat modernere elementen van de badkamer.

Leuke tegels in klassiek landelijke badkamer

Fotografie: Thomas J. Story


Hout en beton in badkamer ontwerp

De materialen beton en hout in deze leuke badkamer vormen samen altijd een mooie combinatie. Het beton is industrieel en soms een beetje te kil, terwijl hout juist natuurlijk en warm is. Beton en hout zie je daarom ook vaak terugkomen in het interieur van een huis. In het ontwerp van deze badkamer bijvoorbeeld speelt deze materiaal combinatie een grote rol. De badkamer van een villa gelegen in de Braziliaanse hoofdstad São Paulo, die ontworpen is door de ontwerpers van DT Studio.

Vrijstaand bad naast inloopdouche

Je ziet hier dat er gekozen is voor een betonnen vloer. Een meer logische keus dan bijvoorbeeld een houten vloer, omdat een houten vloer sneller zal werken. Het hout zie je daarom eerder terug in de badkamer meubels en accessoires. Hier zie je dus ook een zwevende houten badkamermeubel, een houten deur en een mooie houten vitrinekast, waar alle handdoeken in worden opgeborgen. De muren zijn tot ongeveer zeventig procent betegeld met klassieke witte rechthoekige tegels. De overige dertig procent is gewoon strak en wit gestuukt.

Naast de grote kasten vind je hier ook een toilet, een modern vrijstaand bad en een aparte inloopdouche met glazen schermen. Boven de zwevende badkamermeubel hangt nog een handige spiegelkast.

Grote wandspiegel boven houten badkamermeubel met dubbele wastafels


Luxe landelijke zolderbadkamer

Deze luxe landelijk zolderbadkamer is ingericht van een mooie Belgische zwarte hardstenen vloer. Van hetzelfde hardsteen is ook de zijkant van het grote ligbad en de douche mee betegeld. Het ligbad vind je onder het gedeelte van het schuine dak. Hier zie je ook de mooie houten balken aan het plafond, die de badkamer extra sfeer geven.

Tegenover het bad vind je de grote aparte douche in de hoek. Het is eigenlijk een open inloopdouche die je niet af kan sluiten. En uiteraard is de inloopdouche voorzien van een luxe grote stortdouche.

Naast het ligbad is een op maat gemaakte badmeubel gemaakt van steigerhout. Het steigerhout staat super goed bij het hardsteen. Hier kunnen badspullen opgeborgen worden, maar kan ook worden gebruikt als bankje. Op het bankje hebben ze een grote stenen boeddha neergezet. Boven het bankje is in het dak een dakraam gecreëerd. Hierdoor is het extra licht in de badkamer.

Luxe landelijk zolderbadkamer met steigerhouten meubel


Landelijke badkamer met schuifdeur van hout

Deze mooie landelijke badkamer is onderdeel van een prachtige woning in de Park Slope buurt in Brooklyn. Samen met de rest van de interieur inrichting werd ook deze badkamer helemaal opnieuw verbouwd door The Brooklyn Home Company. Het doel was om een interieur inrichting te creëren die huiselijk gezellig was met creatieve oplossingen. De badkamer is daar een mooi reflex van. Voordat je de badkamer betreedt kan je daar al een glans van meekrijgen. In plaats van een normale deur is deze badkamer voorzien van een prachtige schuifdeur. De schuifdeur van hout doet denken aan een oude boerderij, en het is eigenlijk ook een oude deur van een boerderij geweest. Deze hebben ze gerestaureerd, opnieuw geschilderd om het vervolgens hier als schuifdeur te gebruiken voor deze badkamer. De schuifdeur is gemonteerd aan een zwarte stalen frame die boven de deur hangt, zodat je de schuifdeur erg soepel open en dicht kan schuiven.

Landelijke badkamer met klassieke wastafels

De houten schuifdeur geeft de badkamer een rustieke uitstraling, al voordat je de badkamer betreedt. Als je er eenmaal in staat, dan zie je dat je te maken hebt met een landelijke badkamer. Een stijl die perfect aansluit op het leven in een boerderij. Zo is er tegen de muur een houten lambrisering gemonteerd die ze helemaal wit hebben geschilderd. Ook de ouderwetse vrijstaande wastafels passen er helemaal bij. De vloer daarentegen is naar onze mening iets minder. Een mooie houten vloer in deze landelijke badkamer zou bijvoorbeeld veel leuker staan. En dat geldt eigenlijk ook voor de moderne wandlampen die aan de muur boven de wastafels zijn gemonteerd. Wij zouden hier eerder kiezen voor mooie grote industriële vintage lampen. Desondanks vinden wij deze badkamer met de houten schuifdeur tóch geslaagd.


Landelijke badkamers voorbeelden gevlochten manden

Rieten manden kunnen op heel veel verschillende manieren in huis gebruikt worden. In deze super leuke badkamer worden de rieten manden gebruikt als wasmanden, geplaatst onder de vaste wastafelmeubel. Het riet geeft de badkamer bovendien een mooie landelijke uitstraling, net als de rustieke houten ladder die als handdoekenrek wordt gebruikt.


Landelijke badkamers voorbeelden houten badkamermeubel

Landelijk luxe – Zo zou je de stijl van deze badkamer kunnen omschrijven. Het is ingericht met luxe gemakken zoals een vrijstaand bad en dubbele wastafels, en alle details hebben een landelijke sfeer. De mooie visgraat tegels, de houten badkamermeubel, het vrijstaand bad, de zwarte kozijnen. De kroonluchter boven het bad past er perfect bij.


Landelijke badkamers voorbeelden koperen bad

Dit is een echte rustieke landelijke badkamer, met originele stenen muren, mooie rode vloertegels en een prachtig rustiek houten plafond met houten balken. De rode houten raamluiken passen mooi bij de landelijke stijl, net als de gestuukte scheidingswand. Maar de echte blikvanger wordt gevormd door het prachtige koperen bad.


Landelijke badkamers voorbeelden lambrisering

Wil je een echte landelijke sfeer creëren in jouw badkamer, dan zou je houten lambrisering kunnen overwegen. In deze mooie landelijke badkamer kan je zien hoe mooi het is. Er is gekozen voor vrij hoge houten lambrisering, geschilderd in een mooie gebroken witte kleurtint. De zwart witte ruitentegels en het vrijstaand bad op pootjes passen er natuurlijk ook heel mooi bij.


Landelijke badkamers voorbeelden modern

Ook in deze badkamer is er gekozen van houten lambrisering, die deze strakke moderne badkamer een landelijk tintje geeft. De lichtblauw-grijze tegels hebben een hele frisse uitstraling, die gecombineerd zijn met strak gestuukte witte wanden. Wat opvalt is dat het er heerlijk licht is, wat te danken is aan het raam boven het raam en het kleine dakraampje.


Landelijke badkamers voorbeelden natuurstenen vloer

Ziet dit er niet als als de perfecte landelijke inloopdouche? Cremé wit gekalkte wanden en de landelijke grijze stenen tegels vormen een hele mooie combinatie. Super stoer dat daar een zwarte douche bij is gekozen.


Landelijke badkamers voorbeelden stenen muur

De wanden en de vloeren stelen de show in deze landelijke badkamer. De stenen muur is origineel, maar de tegels op de vloer zijn wel nieuw. In het grootste gedeelte vind je prachtige lichte vierkante tegels, terwijl er voor de inloopdouche natuurstenen mozaïek tegels zijn gekozen.


Landelijke badkamers voorbeelden stenen wastafel

Betontuc zie je vaak terug in industriële interieurs, maar het past ook heel mooi in landelijke interieurs. Dat zie je. mooi in deze landelijke badkamer, waar niet alleen de vloer, maar ook de wanden een betonlook hebben gekregen. De grote diepe natuurstenen wastafel is de perfecte toevoeging.


Landelijke badkamers voorbeelden vrijstaand bad

In deze badkamer zijn alle muren bekleed met houten wandbekleding. Links vind je naturel houten planken, terwijl de planken aan de rechterkant mooi wit zijn. De badkamer is ingericht met moderne gemakken zoals een hele ruime inloopdouche, een landelijk vrijstaand bad en dubbele wastafels geïntegreerd in landelijke houten badkamermeubels met een wit marmeren blad.


Landelijke badkamers voorbeelden wit

Voor dit landelijk badkamerontwerp hebben de ontwerpers gekozen voor vooral heel veel wit. Strakke witte muren, een wit plafond en wit geverfde houten planken op de vloer. Met diezelfde witte planken is het bad ook bekleed. De créme witte vouwgordijnen staan er heel mooi bij, net als het houten krukje en de leuke groene plantjes.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *