Interieur

10x IKEA virtinekast


Op zoek naar een mooie betaalbare vitrinekast waar je mooie spullen in kunt plaatsen die gezien mogen worden? Wij hebben tien vitrinekasten van IKEA voor je op een rijtje gezet, waar we erg enthousiast over zijn. Welke vind IKEA vitrinekast zou jij graag in huis willen hebben?

Een vitrinekast is geen gewone kast waarmee je opbergruimte kunt creëren in huis, zoals een buffetkast of een lockerkast. Het is een kast met oneindig veel mogelijkheden. Een glazen vitrinekast biedt een creatieve manier om jouw interesses en stijl te laten zien – een manier om mooie spullen een plekje in huis te geven die gezien mogen worden. Veel mensen denken dat de vitrinekast in de woonkamer hoort, maar een vitrinekast in de badkamer of keuken kan ook een heel goed idee zijn.

Bij IKEA vind je een groot aanbod aan mooie en betaalbare vitrinekasten in verschillende stijlen. Of je nou een Scandinavisch interieur hebt, een industrieel interieur of een landelijk interieur, bij IKEA zal je altijd een vitrinekast vinden die in jouw interieur past. Wij hebben onze favoriete vitrinekasten voor je op een rijtje gezet.

1. MILSBO

De MILSBO vitrinekast is precies zoals een vitrinekast hoort te zijn – groot, praktisch, mooi en transparant. Het ontwerp, gerealiseerd door ontwerper Jonas Hultqvist, is modern, maar heeft ook een stoer industrieel tintje. Het is namelijk gemaakt van gepoedercoat staal, gecombineerd met mooie glazen panelen. Wat fijn is, is dat de drie glazen planken in de kast verstelbaar zijn, waardoor je zelf kunt beslissen hoe je de kast inricht. Daarnaast zijn de deuren voorzien van een slot, waarmee je de spullen veilig kunt opbergen. Wil je de vitrinekast extra in de spotlight zetten, je kunt er ook geïntegreerde verlichting bij kopen. Hier verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit voor € 199.-

ikea vitrinekast milsbo

2. FABRIKÖR

Met een formaat van 73×175 cm is MILSBO een vrij grote vitrinekast. Vind je het een stoere kast, maar je bent op zoek naar een iets kleinere vitrinekast? Dan kan je denken aan FABRIKÖR. FABRIKÖR doet kwa materialen en ontwerp heel erg denken aan MILSBO – het verschil is dat het met een formaat van 57×150 iets kleiner is. Deze heeft twee verstelbare glazen platen, en is ook voorzien van een slot. Vanwege het formaat, zou dit een hele fijne vitrinekast zijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Hier verkrijgbaar in de kleuren zwart (donkergrijs) en bleek grijsgroen voor € 129.-. FABRIKÖR is ook hier verkrijgbaar in een bredere variant in de kleuren lichtgeel en zwartblauw.

ikea vitrinekast fabrikor

3. RUDSTA

RUDSTA is een vrij nieuwe vitrinekast van IKEA, ontworpen door ontwerpers H Preutz/F Wiersma. Deze stoere vitrinekast is weliswaar iets lager dan de MILSBO, maar met een breedte van 80cm is de RUDSTA vitrinekast wel lekker breed. Het ontwerp kenmerkt zich met strakke lijnen, en dankzij de smalle zwarte stalen profielen, heeft het ook een klassieke industriële uitstraling. Hier verkrijgbaar in een smalle en een brede variant, in de kleuren zwart en blauw voor een vanaf prijs van 79.95.

ikea vitrinekast rudsta

4. BILLY

BILLY is de bekendste boekenkast van IKEA. Sterker zelfs, misschien is het zelfs de bekendste en populairste boekenkast ter wereld. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten, varianten en kleuren. En guess what, er is ook een BILLY vitrinekast verkrijgbaar. In onderstaande woonkamer hebben ze drie BILLY vitrinekasten naast elkaar geplaatst, om zo een grote boekenkast met glazen deuren te creëren achter de bank. De grijsblauwe kleur is ook super leuk, hoewel het ook verkrijgbaar is andere mooie kleuren, zoals zwart, wit, rood en grijs. Hier verkrijgbaar voor € 149.-.

ikea vitrinekast billy

5. LOMMARP

Ben je op zoek naar een meer klassieke landelijke vitrinekast? Dan zal de LOMMARP vitrinekast je wellicht aanspreken. Ontwerper Francis Cayouette liet zich inspireren door traditioneel houtsnijwerken, waarbij stijl en functie voor de huidige stedelijke levensstijl is gecombineerd. Het bestaat uit een dichte onderkant, gecombineerd met een echte vitrinekast voor het bovenste gedeelte van de kast. Wat heel fijn is, is dat de deuren voorzijen zijn van een geïntegreerde zachtsluitende functie, waardoor de ze zacht en stil dichtgedaan kunnen worden. Leuk voor in de woonkamer, maar ook bijvoorbeeld als servieskast in de keuken. Hier verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit voor € 299.-.

ikea vitrinekast rommarp

6. HAVSTA

Ook de HAVSTA is een mooie optie als je op zoek bent naar een vitrinekast in klassieke landelijke stijl. Met een formaat van 121x47x212 cm is een bovendien een vrij grote vitrinekast, waardoor het ideaal is als een soort buffetkast in de eetkamer of als servieskast in de keuken. Zowel het onderste dichte gedeelte van de kast als de vitrinekast aan de bovenkant, zijn voorzien van praktische schuifdeuren, waarmee je ruimte kunt besparen. Hier verkrijgbaar voor € 450.-.

ikea vitrinekast havsta

7. REGISSÖR

Ook de REGISSÖR is een hele mooie vitrinekast. Met een formaat van 118×203 cm is het een van de grootste vitrinekaste van IKEA, met in totaal maar liefst vijf verstelbare planken. Ook de poten zijn verstelbaar, waarmee je de kast ook stabiel neer kunt zetten op een ongelijke vloer. Zoals IKEA het zelfs zegt, de aandacht voor details geeft deze vitrinekast een mooi handgemaakt karakter. Hier verkrijgbaar in de kleuren bruin en wit.

ikea vitrinekast REGISSÖR

8. SYVDE

SYVDE is een lage vitrinekast met schuifdeuren die daadwerkelijk in elke kamer in huis geplaatst kan worden, van de woonkamer tot de kinderkamer. Het ontwerp kenmerkt zich namelijk met eenvoudige strakke lijnen. Wat bijzonder is, is dat deze vitrinekast exact dezelfde hoogte heeft als één van de varianten van de MALM ladekast, waardoor je deze twee kasten perfect naast elkaar kunt combineren. Hier verkrijgbaar voor € 129.-.

ikea vitrinekast syvde

9. IDÅSEN

Ontwerper Jon Karlsson heeft de IDÅSEN vitrinekast voor IKEA ontwerpen, die net als de SYVDE een hele veelzijdige kast is, die voor verschillende doeleinden in verschillende kamers in huis gebruikt kan worden. Je kunt het bijvoorbeeld mooi als servieskast gebruiken in de eethoek, maar het is ook een ideale boekenkast. En wat ook fijn is, is dat dankzij de ruimte achter de planken snoeren en kabels makkelijk verzameld kunnen worden en naar de opening voor snoeren aan de achterkant geleid kunnen worden. En daarnaast vinden we de taupe kleur ook heel mooi aan deze kast! Hier verkrijgbaar voor € 299.-.

ikea vitrinekast idasen

10. MALSJÖ

Zoek je een chique vitrinekast die past in een klassiek interieur? Wat dacht je van de MALSJÖ vitrinekast? MALSJÖ is een kastenserie die ontworpen is door ontwerper Carina Bengs, bestaande uit een TV meubel, buffetkast en twee varianten vitrinekasten. Hieronder zien jullie de lage brede variant met een afmeting van 103x48x141 cm. Hier stijlvol gebruikt als een soort archiefkast in een thuiskantoor, maar je kunt de MALSJÖ vitrinekast ook heel leuk gebruiken als servieskast of boekenkast. Hier verkrijgbaar voor 349.-.

ikea vitrinekast MALSJÖ

Bekijk ook:
10x IKEA nachtkastje
12x IKEA PAX kasten inspiratie
Vitrinekast styling tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply