Badkamer ontwerpen

Hout en beton in badkamer ontwerp


De materialen beton en hout vormen samen altijd een mooie combinatie. Het beton is industrieel en soms een beetje te kil, terwijl hout juist natuurlijk en warm is. Beton en hout zie je daarom ook vaak terugkomen in het interieur van een huis. In het ontwerp van deze badkamer bijvoorbeeld speelt deze materiaal combinatie een grote rol. De badkamer van een villa gelegen in de Braziliaanse hoofdstad São Paulo, die ontworpen is door de ontwerpers van DT Studio.

Hout en beton in badkamer ontwerp

Betonnen vloer en houten meubels

Je ziet hier dat er gekozen is voor een betonnen vloer. Een meer logische keus dan bijvoorbeeld een houten vloer, omdat een houten vloer sneller zal werken. Het hout zie je daarom eerder terug in de badkamer meubels en accessoires. Hier zie je dus ook een zwevende houten badkamermeubel, een houten deur en een mooie houten vitrinekast, waar alle handdoeken in worden opgeborgen. De muren zijn tot ongeveer zeventig procent betegeld met klassieke witte rechthoekige tegels. De overige dertig procent is gewoon strak en wit gestuukt.

Naast de grote kasten vind je hier ook een toilet, een modern vrijstaand bad en een aparte inloopdouche met glazen schermen. Boven de zwevende badkamermeubel hangt nog een handige spiegelkast.

Hout en beton in badkamer ontwerp

Hout en beton in badkamer ontwerp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply